Spring naar inhoud
Zoeken
De beste clubs van Amsterdam by Mr Ron Simpson header

De beste clubs van Ams­ter­dam – by Ron Simpson

Ron

Ware­house

Als je jezelf echt helemaal kwijt wil raken in een rauwe, donkere ruimte tussen duizenden mensen en de hele nacht door wil halen op techno en house, dan is dit precies waar je heen moet. De HYTE avonden zijn een absolute aanrader. Tip: Neem dinsdag vrij.

Warehouse Elementenstraat

  • Elementenstraat 25, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Mark­tkan­tine

Een van de gezelligste feestjes van het moment is ongetwijfeld KRISS KROSS. Ik weet echt niet waar ze al die mooie vrouwen vandaan toveren, maar het is een soort schoolfeest voor volwassenen en I love it. Alles kan en mag die avond en de muziek is net zo goed als fout. Briljant.

Marktkantine

  • Jan van Galenstraat 6, Amsterdam
Tell me more

Dis­co Dolly

Uitgaan draait niet altijd om de venue of de dj’s, soms zoek je gewoon ouderwetse gezelligheid en soms zoek je dat op de raarste dagen van de week. Dolly stelt nooit teleur, je weet precies wat je kan verwachten en ze leveren elke keer weer een avond vol avontuur en gekkigheid. Heerlijk.

Disco Dolly

  • Handboogstraat 11, Amsterdam
Meerrrr info

Floor 17

In steden als Londen, Hong Kong, New York, Barcelona en Parijs is het de normaalste zaak van de wereld om te feesten op een rooftop. In Amsterdam is dat helaas niet het geval, maar we hebben er wel eentje. Klein en intiem, tof als rooftop cinema maar dus ook als club. Dancing with a view, zorgt voor de afwisseling die je soms gewoon nodig hebt in je leven. O ja en Major Lazer heeft er laatst nog opgetreden.

Floor 17

  • Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more

Rokin 75

Er zouden veel meer lofts, penthouses en villa’s vrijgegeven moeten worden voor feestjes. Het voelt toch anders dan een club en een lift die opengaat op de dansvloer is toch wel pretty damn awesome hoor. Het is te warm, de logistiek is een drama en toch is het one of the coolest spots ever. Een club met een bungalup after gevoel. Gelukkig komen er ook een boel nieuwe venues aan zoals de club in het W. Hotel, de nieuwe Trouw, Soho House, de nieuwe Supperclub en natuurlijk de A’dam toren.

Rokin 75

  • Rokin 75, Amsterdam
Tell me more

Bijzondere locaties voor feestjes zijn er ook zeker in Amsterdam. Dat Vogue feestje in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, de legendarische Diesel Island party in het de Mirandabad, de duistere private techno feestjes in Nes 116, miniraves in de NDSM hijskraan and the list goes on and on.

Ik stel wel voor dat we de allervetste locatie van Amsterdam weer vrij maken voor events. Er is geen enkele twijfel: de Tun Fun moet toch gewoon een club worden! Ondergronds, kinderspeelparadijs ravetunnel meets oud metro station. Als dit Berlijn was hadden we het al lang geweten. Ik heb daar 2 mega epische en onvergetelijke nachten meegemaakt en hoop dat snel weer te mogen doen.

Have fun out there kids and stay safe!

Ron Simpson is o.a. te vinden in de welbekende clubs als Jimmy Woo (waar hij elke vrijdagPlease Don’t Tell organiseert), Air (waar Girls Love DJs INVITES al jaren wordt gehouden) enParadiso (waar op 11 september wordt geraved met Yellow Claw tijdens MAYHEM).

Doe ff sociaal joh!