Spring naar inhoud
Zoeken
Mooi Westerstraat Design Store Amsterdam

De mooiste design stores van Ams­ter­dam — by Kekness

Roger BloemRoger

Om de mooiste designstores van Amsterdam te vinden vroegen wij hulp aan Dennis Knetemann, op Twitter beter bekend als @kekness. Als je wilt weten wat er voor moois in de wereld te zien is op het gebied van design, illustratie en fotografie dan moet je bij hem zijn, dus vroegen we waar in Amsterdam dat precies is.
Vreemd om te merken dat het begrip ‘design store’ – in ieder geval voor mij – nogal vaag is: van toys voor boys naar vinyl naar volledig onbetaalbaar. Bovendien kom ik door het verzamelen van deze spots tot de conclusie dat ik vooral design stores bezoek in het buitenland. Zo hebben Stockholm en Kopenhagen de beste stores, omdat design daar in het bloed zit. Dus terwijl ik deze random selectie bij elkaar sprokkel ontstaat ook meteen een drang om zelf nog meer spots in Amsterdam te gaan ontdekken. Hoe dan ook, mijn eerste (random) selectie uit Amsterdam

Out­land Store

Toys for boys, want hier op de Zeedijk vind je alleen maar vette designer toys. Van Mega Mans tot Bearbricks en van Domo tot aan Lego awesomeness. Gelukkig zijn ze op maandag dicht, dus één dag minder om je geld er doorheen te jagen.

Outland Designstore Zeedijk Amsterdam

HAY

Ooit helemaal verliefd geworden op stationery, maar uiteindelijk blijkt alles van dit Deense werk geweldig mooi te zijn. Amsterdam heeft de flagshipstore van HAY in Nederland en naast dat je hier terecht kan voor meubels, en de benodigde designaccessoires, kan je hier ook terecht voor een kop koffie. Slurp.

HAY

  • Spuistraat 281 abc, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Kuv­va / Gallery 33

Het offline counterpart van Kuvva bij de Westergasfabriek. Uiteraard bekend van de random wallpaper app en sinds ze werk van Liam Brazier hebben gefeatured ben ik verslaafd.

FOAM

Okay, Foam fotografiemuseum is niet echt een design store, maar ik kom hier dus heel erg graag. Altijd prachtig werk te zien en ik pak graag een boek (van papier!1!) mee uit de store.

FOAM

  • Keizersgracht 609, Amsterdam
Tell me more

Van­Moof

Van Moof opende niet al te lang geleden de deuren van hun official brand store in Amsterdam. Een prima plek, vooral omdat ik nog altijd apetrots rondscheur op de allereerste Van Moof versie 0.1. Super oldschool, terwijl nu half Amsterdam rondscheurt op zo’n minimale bike. Maar het is en blijft allemaal zo mooi.

VanMoof

  • Mauritskade 55, Amsterdam

€€€€€ — Als de zaak betaalt

Meerrrr info

Mary Go Wild & Concerto

Vinyl, vinyl en nog meer vinyl. Concerto (Utrechtsestraat 60) voor de meer dan 1000m2 vol langspelers, Mary Go Wild op de Zeedijk voor je dance fix. Superchille plekken om op je gemak nieuwe vinyls uit te zoeken.

Mary Go Wild

  • Zeedijk 44, Amsterdam
Tell me more

Hotel Droog

Hier ga je naartoe voor die ‘rib-uit-je-lijf-spullen’. Alles is machtig mooi bij deze pioniers. Loop vooral ook een rondje door het hele gebouw, drink koffie en bezoek de binnentuin.

Moooi

Ook deze komt uit de categorie ‘rib-uit-je-lijf’. Machtig mooie grote store vol met designmeubels in de Jordaan.

Mooi Westerstraat Design Store Amsterdam

Voor de rest kan je nog je boeken halen bij ABC, BIS of Nijhof & Lee. Vergeet absoluut ook niet de markten, omdat dit een supergoeie plek is om bijvoorbeeld zo’n vintage Leica, vinyls of ander retro awesome stuff op de kop te tikken. Let op: veel van bovenstaande winkels zijn nog wel eens op de maandag (en soms zelfs de dinsdag!) dicht. Voor inspiratie moet je natuurlijk gewoon een kijkje nemen op kekness.nl

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!