Spring naar inhoud
Zoeken
Greenwoods Brunch Amsterdam

Beste brunch hotspots van Amsterdam

Roger BloemRoger

Niets voelt lekkerder dan het wegglijden van je brakheid door katerverpulverend voedsel op de zondagmiddag. Of je dat nu doet door briljante brunchburgers, gepocheerde eitjes of een bloody mary. Bij deze brunchspots zit je helemaal goed. Eet smakelijk!

Five Broth­ers Fat Ams­ter­dam Oost

Wanneer je aan brunch denkt denk je niet zo snel aan tapas, maar dit verandert gelijk na een middagbezoek aan Five Brothers Fat in Amsterdam Oost. Hier zetten ze elk weekend de tafel vol met vers gesneden Iberico ham, pan con tomate, patatas bravas en kannen Sangria. Vul deze klassiekers aan met oesters en de nu al legendarische Tataki van Rubia Gallega en je hebt een heerlijke middag. Dat laatste gerecht voelt met z’n soja en ponzu meer Aziatisch dan Spaans aan, maar is zo godsgruwelijk lekker dat je de rest van de week weer naar het weekend uitkijkt.

Five Brothers Fat

 • Reinwardtstraat 1, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Tataki van Rubia Gallega Five Brothers Fat Amsterdam Oost

Lit­tle Collins

Elk weekend slepen de brakkige brunchers zich weer in grote getalen naar Little Collins. Tegenwoordig niet alleen meer aan het Sarphatipark, maar ook aan de Bilderdijkstraat in Amstedam West, waar de tweede vestiging er in 2019 bij kwam. Ondanks dat de zaak ’s weekendsaltijd tjokvol zit is de service hier on-Amsterdams goed en word je vriendelijk en snel geholpen. Dit blijkt alleen al uit de “Sorry you had to wait so long.” uit de mond van de serveerster, nadat je net een minuutje zit.

Op ons laatste bezoek vonden we een pastramiwaffle op de menukaart. Een fantastische potatoe en gruyère waffle met pastrami. De keuze tussen de smokey bloody mary en de kimchi bloody mary is moeilijker. Beide schuren ze tegen het ongemakkelijke aan door de funkyness van het drankje, waardoor je kippenvel krijgt bij elke slok die je neemt. Dit. Elke zondag graag.

Little Collins

 • Eerste Sweelinckstraat 19F, Amsterdam
 • Bilderdijkstraat 140, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Litlle Collins Amsterdam West

Green­woods

Greenwoods is één van dé lunch en brunch hotspots van Amsterdam maar lijkt op één of andere manier bekender te zijn dan de toeristen dan de locals. Idioot natuurlijk, want hier staan een aantal fantastische brunchgerechten op de kaart. De Eggs Florentine met gerookte zalm is al jaren één van de lekkerste Eggs Benedict-gerechten van de stad en het Full English Breakfast (€14,95) is de perfecte hangover-cure.

Cityguys protip: Zin in een boozy brunch? Kies dan voor de locatie op Keizersgracht.

Greenwoods

 • Keizersgracht 465, Amsterdam
 • Singel 103, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Greenwoods Brunch Amsterdam
Greenwoods Brunch Burger

De Greenwoods Brunch Burger is alles wat je verwacht op een brunch, maar dan op één burger.

G’s Real­ly Nice Place

Eten zit wel goed bij Gs, waar ze 16 (!) verschillende soorten van jouw favoriete cocktail in de ochtend – de Bloody Mary – hebben staan. Chicken & Waffles op verschillende manieren bereid en ook alle andere gerechten zijn fenomenaal. Daarnaast kun je elke zaterdag en zondag op de Gs Brunchboat mee voor een (non-toeristische) rondvaart terwijl je geniet van een heerlijke brunch vergezeld met Bloody Mary’s of Mimosa’s. Leuk begin van een date, maar zorg dat je op tijd bent, anders mis je de boot!

Gs

 • Goudsbloemstraat 91, Amsterdam
 • Keizersgracht 177, Amsterdam
 • Ferdinand Bolstraat 158, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Gs bloody mary brunchboat

Bloody mary's op de Gs Brunchboat

Gs Bar video

Behind the scenes bij Gs tijdens het maken van de Cityguys brunchvideo

Star­ing at Jacob

Deze brunch spot heeft vier verschillende Bloody Mary’s op het menu staan, dus dat kan maar één ding betekenen. Dit wordt een Boozy Brunch! De ‘Dirty Dirty’ (met bacon!!) is freaking awesome. Zo ook de ‘Drop it while it’s hot’. Het menu staat vol met top gerechten als Kimchi Pork Belly, Taco’s, Fried Chicken & Waffles, Bambi’s Uncle of gewoon ‘F*cking Everything’. Als je nog geen trek hebt neem je even een kijkje op Instagram. Wedden dat deze voor komend weekend op je todo-lijst staat?

Staring at Jacob x KU

 • Jacob Van Lennepkade 215, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Brunch Staring at Jacobs

Bak­ers and Roasters

Ook van dit restaurant komen de oprichters van de andere kant van de wereld. Ditmaal zijn het Nieuw Zeelanders die verschillende heerlijke brunchgerechten naar de hoofdstad hebben gebracht. Hier kun je terecht voor heerlijke gerechten met gepocheerde eieren zoals de Navajo Eggs met avocado, mangosalsa en toast (zie afbeelding), BBQ beer pulled pork op een Bagel en natuurlijk je benodigde dosis cappuccino.

Bakers & Roasters

 • Kadijksplein 16, Amsterdam
 • Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Bakers and Roasters Amsterdam

Cityguys TV

Cityguysbrunch in Amsterdam

Update

De horeca en menukaarten in Amsterdam wijzigen regelmatig en onze artikelen wijzigen mee. Dit is er tot zover gewijzigd:

  • Eastside, verwijderd na sluiting
  • Little Collins, tekst herschreven na opening Little Collins West
  • Five Brothers Fat in Amsterdam Oost toegevoegd na een fantastische brunch.

Brunchen doe je verder bij Drovers Dog, Vinnies en natuurlijk bij Gartine. Welke locatie mist nog in deze lijst? Geef jouw mening via @CityguysNL op Twitter, Instagram of Facebook op stuur ons een mailtje op tips@cityguys.nl

Dit vind je misschien ook wel tof!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!