Spring naar inhoud
Zoeken
Libertine Comptoir

De beste plekken om te lunchen in Amsterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Lunch op een terras resulteert vaak in een broodje, maar er zijn zo veel meer geniale opties in de stad. Of je nu in Amsterdam Oost bij Drovers Dog gaat lunchen, in Amsterdam Zuid lekker bij L’Entrecôte et les Dames gaat zitten of in een ander stadsdeel moet zijn: nu heb je voor elke plek in de stad favoriet!

Blue

Midden op de drukke Kalverstraat kom je opeens in een glazen restaurant met uitzicht over de stad. Dat is tof, zeker voor mensen buiten de stad, maar wat belangrijker is: een betaalbare kaart die ook nog eens erg lekkere opties heeft voor jouw lunch. We zijn fan van alle broodjes, maar nemen het vaakst die met auberginekaviaar.

Blue

  • Singel 457, Amsterdam
Meerrrr info

Gar­tine

Verser dan dit kun je je gerechten niet krijgen. Altijd even reserveren vanwege de drukte en hou er rekening mee dat Gartine is gesloten op maandag en dinsdag. Werkelijk alles is hier lekker. Het menu varieert voor zowel ontbijt, lunch als high tea, maar meestal staan er sowieso gepocheerde eitjes op. Die nemen we hier het liefst met zalm.

Gartine

  • Taksteeg 7, Amsterdam
Meerrrr info

L’Entrecôte et les Dames

Je kent dit restaurant misschien al van hun fantastische entrecôte in de avond, maar er wordt tussen 12 & 15 ook lunch geserveerd. Je kan kiezen uit een aantal gerechtjes, maar wij kiezen altijd de steak tartare. Dat is echt een topper en die kost maar €17,50. Daar mag je jezelf best een glas wijn bij gunnen.

l'Entrecôte et les Dames

  • L'Entrecôte et les Dames, Van Baerlestraat, Amsterdam
Meerrrr info

Buf­fet van Odette

Omelet met truffelkaas. Altijd nemen. Maar als je zin hebt in iets anders, alles schijnt er goed te zijn. De meeste bezoekers zijn fan van de saladebar, maar Cityguys neemt eigenlijk altijd de omelet truffelkaas. Met een wijntje, dat mag best bij de lunch.

Buffet van Odette

  • Prinsengracht 598, Amsterdam
Tell me more

Lib­er­tine

Je kunt in principe de gehele dag bij Libertine op de Noordermarkt hangen. Ontbijt, lunch, borrel en diner: allemaal top. Schijnt de zon? Dan reserveer je een plek op het terras. Ooit waren er 3 varianten van Libertine in Amsterdam en om ons daar aan te herinneren beelden van de twee die er niet meer zijn hieronder.

Libertine

  • Noordermarkt 4, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Libertine Comptoir
Libertine Cafe Amsterdam

Drovers Dog

Wij willen altijd alles bestellen op deze kaart. Dus als je met meerdere mensen gaat lunchen, dan kun je hier heen en vervolgens alles uitproberen. Het is brunch/lunch dus veel eieren en deze Australische helden zorgen er voor dat je -gezellig- met een gevulde buik weer buiten staat na het eten. De eerste zaak openden ze in Oost, net achter de Javastraat maar gelukkig kun je inmiddels ook terecht op de Wibautstraat en de Heemstedestraat.

Drovers Dog

  • Eerste Atjehstraat 62, Amsterdam
Meerrrr info

Piet de Gruyter

Hier is het altijd relaxed en je kan er bij mooi weer op het terras zitten. Bij minder weer bestel je sowieso de Omelet Confit de Canard en het broodje Begeerte is ook een Cityguys.nl favoriet. Dit is de beste optie voor lunch als je bijvoorbeeld een evenement hebt bij het Westerpark.

Piet de Gruyter

  • Van Limburg Stirumplein 4-6, Amsterdam
Tell me more
Na je lunch ga je natuurlijk weer lekker aan het werk. We werken aan een artikel voor de beste locaties om te werken, heb jij nog tips? Laat het ons weten via Twitter!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!