Spring naar inhoud
Zoeken
Ibericus broodjes amsterdam

De beste brood­jes van Amsterdam

Roger Bloem Roger

Geen tijd om ergens uitgebreid te lunchen of gewoon even geen zin in die droeftoeters van collega’s van je? Dan ga je natuurlijk even in Amsterdam naar een broodjeszaak om even wat eten te scoren. We hebben de beste plekken op een rijtje gezet waar je een awesome broodje kan eten.

The Sand­wich Bar

Sinds de opening van The Sandwich Bar is dit dé broodjesplek voor Roger. Dat komt niet doordat er maar vier woningen tussen dit pistoletparadijs en zijn woning zit, maar door het hemelse broodje: de pistolet pittige kip met chili mayonaise. Ongeacht het tijdstip komen de broodjes hier altijd vers uit de oven, waarna de pistolletjes aan de bovenkant open worden gesneden. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens verdomde handig als je dit broodje met pikante gekruide kip, rode ui en srirachamayonaise als een hotdog in je mond schuift. Op het moment van schrijven hebben we dit broodje alweer twee keer op. Eén keer als ontbijt en één keer als lunch. Dit broodje is verslavend lekker.

The Sandwich Bar

 • Nassaukade 378, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
The Sandwich Bar Amsterdam

De Laat­ste Kruimel

Als je hier met een dame heen gaat dan zal ze alle quiches en taarten willen bestellen, maar wij kopen hier graag (alle!) broodjes. Kost niks (€3,50 voor een kleintje en €4,90 voor een grote) en je wordt sowieso blij van deze rijkelijk belegde broodjes. De grote favoriet is kalkoen met truffelmayonaise, maar ze zijn serieus stuk voor stuk episch. Pro-tip: Al is de service hier razendsnel, rond lunchtijd is de rij het grootst dus die vermijden we meestal.

De Laatste Kruimel

 • Langebrugsteeg 4, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more
De Laatste Kruimel Amsterdam broodje 1024x1024

Bao Buns

We zijn overigens ook onwijs fan van bao buns. Je weet wel, die gestoomde broodjes met buikspek of softshell crab ertussen. Over onze favoriete bao bun spots in Amsterdam lees je in het artikel: De lekkerste bao buns van Amsterdam.

Vin­cent Kaas & Vlees

Op de Nieuwmarkt is deze slager -en kaasboer dus- te vinden die zoveel keuze heeft dat wij altijd het broodje van de week kiezen. En dan nemen we er vaak nog een andere erbij (rosbief truffel, vitello tonnato, carpacciosalade, etc.) omdat het zo fucking lekker is. Ideaal als je in de buurt van de Wallen bent.

Vincent Kaas & Vlees

 • Nieuwmarkt 6, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Vincentkaasenvlees broodjes amsterdam

Iber­i­cus

Bij Ibericus verkopen ze ham. Goede ham. Erg goede ham. En gelukkig kun je er ook broodjes kopen en die zijn vanzelfsprekend ook fantastisch. Al voordat je een hap van je croissant, stokbrood of ciabatta neemt waan je je in Spanje.

Ibericus

 • Haarlemmerstraat 93, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more
Ibericus broodjes amsterdam

The Club­sand­wich Company

Onze favoriete broodjes hier komen met een bloody mary - of een koffie, dat is natuurlijk ook toegestaan. Je bestelt hier club sandwiches in verschillende vormen, zo is de hangover club met burger rond (€11,95) en komt de caesar - onze favoriet - in de ouderwetse vorm. Je krijgt dan 4 stukken brood (€12,95) en dan heb je wel weer genoeg geluncht. Onze voorkeur heeft het om met meerdere mensen te gaan; dan kun je wat meer verschillende broodjes proeven.

The Clubsandwich Company

 • Roelof Harstraat 26, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Clubsandwichcompany amsterdam

The Cof­fee Gallery

Deze authentieke Italiaanse winkel verkoopt drankjes voor €1,10 (neem dus altijd een jus d’orange en een espresso) en de broodjes kosten je hier maar 2 euro. Als je het meeneemt, anders betaal je het driedubbele. Geen foto helaas, want dat is in de winkel van ‘de arelaxte Italiaan’ niet toegestaan. De eigenaar is bepaald niet vriendelijk tegen bijvoorbeeld toeristen die weinig respect tonen. Heerlijke plek om even langs te lopen dus!

The Coffee Gallery

 • Jodenbreestraat 94, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Slager­ij Vet

We vinden het het fijnst om hier een broodje te scoren in de ochtend, als je op de Zeedijk nog niet zo hard je best hoeft te doen om op je fiets de toeristen te ontwijken. Het broodje Zeedijk wordt hier het meest besteld en is onze favoriet voor als we een kater hebben en op de foto hieronder zie je de rib-eye met truffelmayonaise: écht een topper.

Slagerij Vet

 • Zeedijk 99, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Meerrrr info
Slagerijvet broodjes amsterdam

We hebben natuurlijk nog veel meer favorieten, zoals een broodje gegrild speenvarken bij Cora’s of het broodje pastrami bij ’t Kuyltje. En na het scoren van zo’n topbroodje ga je natuurlijk weer aan het werk op kantoor.

Nog even dit

Wat is er veranderd in dit artikel?

  • The Clubsandwich Company
  • Al Ninèn

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!