Spring naar inhoud
Zoeken
Frenchconnextion cityguys

Onze favori­ete restau­rants in Ams­ter­dam voor het chefsmenu

JP Schaddé van Dooren JP

Je wilt een avond lekker dineren in Amsterdam? Hoe kies je nou naar welk restaurant je moet? En als je dan hebt gekozen welk restaurant het is; welke gerechten moet je kiezen? Wij houden van deze restaurants omdat ze een perfect verrassingsmenu voor je samenstellen.

Restau­rant DS (bij De School)

Bij restaurant De School wijzigt het menu wekelijks en kun je kiezen uit een 3, 5 of 7 gangen menu. Kies altijd het menu met 7 gangen, wat slechts €49,50 kost.

Cityguys pro-tip: Bij de kazen vroegen wij welk drankje het best bij welke kaas paste en toen kregen we bij elke kaas een apart drankje. Lukt dat jou ook?

Restaurant DS

  • Doctor Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more

Jacob­sz

We zijn nogal verliefd geworden op Jacobsz, omdat we altijd zo blij worden van het eten. Omdat de bediening bij je aan tafel gehurkt komt zitten. Omdat je aan het einde van een avond tafelen eigenlijk helemaal niet zoveel hoeft te betalen. 3 gangen kosten je €34 en voor 5 betaal je €49 en om de 5 á 6 weken wisselt het hele menu – dus dan kun je gewoon nog een keer!

Jacobsz.

  • Ringdijk 1A, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more
Jacobsz Amsterdam 768x768

l’In­vité

In de Jordaan vind je in een prachtig pand op de Bloemgracht restaurant L’invité. Je kan a la carte bestellen, maar neem gewoon de proeverij. Dat zijn maar liefst 7 gangen met fantastische wijnen. Van dit menu wisselt eigenaar Sico af en toe een gerechtje om aan te sluiten op het seizoen. Prachtige zaak, wit linnen, fijn voor een zakendiner of als je een sjieke dame of heer wilt verrassen.

L'invité

  • Bloemgracht 47, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more
Linvite cityguys

De Japan­ner

Goedkoop. Veel. Gezellig. Fantastisch. DOE HET. Waar krijg je voor €32,50 zeven gangen die stuk voor stuk verrukkelijk zijn? Juist, dat is op de Albert Cuyp bij Guido aan de bar (of aan een tafel natuurlijk). Mosselen, sushi, spinaziesalade die fantastisch is, het houdt niet op. En dan kun je er ook nog eens tot laat op de avond terecht.

Cityguys pro-tip: neem je date mee hierheen en duik daarna nog even Calle Ocho hiernaast binnen voor een afsluitend drankje. Niet voor 19:00 gereserveerd? Dan moet je waarschijnlijk even wachten en kun je ook van te voren even een drankje doen.

De Japanner

  • Bilderdijkstraat 203, Amsterdam, Netherlands
  • Albert Cuypstraat 228, Amsterdam, Netherlands

€€€ — Af en toe

Tell me more
De Japanner Albert Cuypstraat Amsterdam
Dit zijn onze favoriete restaurants voor het menu van de chef en hier bestel je dus eigenlijk niets anders dan het menu van de chef. Veel plezier!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!