Spring naar inhoud
Zoeken
Frenchconnextion cityguys

Onze favori­ete restau­rants in Ams­ter­dam voor het chefsmenu

JP Schaddé van DoorenJP

Je wilt een avond lekker dineren in Amsterdam? Of misschien heb je zin in een uitgebreide lunch van meerdere gangen? Dan moet je even een restaurant kiezen uit dit artikel (of één van onze favoriete zaken mét Michelinster) en verder hoef je niet na te denken over het menu in deze zaken. Hier laten wij ons namelijk graag verrassen en gaan we altijd voor het chefsmenu.

Van­derveen Bar & Kitchen

In Amsterdam Zuid vind je dit restaurant, waar je zowel uitgebreid kunt lunchen als dineren (dinsdag tot en met zaterdag). Chef George kookt hier mooie gerechten voor je die je á la carte kunt bestellen, maar deze zaak staat natuurlijk niet voor niks in dit artikel. Kies hier dus het tasting menu van 8 gangen (€55) en laat je verrassen met spannende gerechtjes, zoals een millefeuille van aardappel met truffelmayonaise en zeewier. Heerlijk. Er wisselen steeds gerechten op de kaart, waardoor er elke keer weer iets nieuws te proeven is.

Vanderveen Bar & Kitchen

  • Beethovenstraat 27A, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Vanderveen millefeuille

Eén van de gerechtjes bij Vanderveen: aardappelmillefeuille met truffelmayo en zeewier.

Restau­rant DS (bij De School)

Bij restaurant De School wijzigt het menu wekelijks en kun je kiezen uit een 3, 5 of 7 gangen menu. Als het even kan, kies dan voor 7 gangen (€57,50).

Cityguys pro-tip: Bij de kazen vroegen wij welk drankje het best bij welke kaas paste en toen kregen we bij elke kaas een apart drankje. Lukt dat jou ook?

Restaurant DS

  • Doctor Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more

Jacob­sz

We zijn nogal verliefd geworden op Jacobsz, omdat we altijd zo blij worden van het eten hier. Omdat de bediening bij je aan tafel gehurkt komt zitten. Omdat je aan het einde van een avond tafelen eigenlijk helemaal niet zoveel hoeft te betalen. Het tasting menu van 4 gangen (€49) kun je uitbreiden met nog 1 of 2 gangen. Om de 5 á 6 weken wisselt het hele menu – dus dan kun je gewoon nog een keer!

Jacobsz.

  • Ringdijk 1A, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more
Jacobsz Amsterdam 768x768

l’In­vité

In de Jordaan vind je in een prachtig pand op de Bloemgracht restaurant L’invité. Je kan a la carte bestellen, maar neem gewoon de proeverij. Dat zijn maar liefst 7 gangen (€79) met fantastische wijnen. Van dit menu wisselt eigenaar Sico af en toe een gerechtje om aan te sluiten op het seizoen. Prachtige zaak, wit linnen, fijn voor een zakendiner of als je een dame of heer wilt verrassen.

L'invité

  • Bloemgracht 47, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more
Linvite cityguys

De Japan­ner

Goedkoop. Veel. Gezellig. Fantastisch. DOE HET. Waar krijg je voor €34,50 zeven gangen die stuk voor stuk verrukkelijk zijn? Juist, dat is op de Albert Cuyp bij Guido aan de bar (of aan een tafel natuurlijk). Mosselen, sushi, spinaziesalade die fantastisch is, het houdt niet op. En dan kun je er ook nog eens tot laat op de avond terecht. Het menu staat niet op de kaart, dus je moet er even naar vragen.

Cityguys pro-tip: neem je date mee hierheen en duik daarna nog even Calle Ocho hiernaast binnen voor een afsluitend drankje. Niet voor 19:00 gereserveerd? Dan moet je waarschijnlijk even wachten en kun je ook van te voren even een drankje doen.

De Japanner

  • Bilderdijkstraat 203, Amsterdam
  • Albert Cuypstraat 228, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
De Japanner Albert Cuypstraat Amsterdam
Dit zijn onze favoriete restaurants voor het menu van de chef en hier bestel je dus eigenlijk niets anders dan het menu van de chef. Veel plezier!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!