Spring naar inhoud
Zoeken
Too Good To Go Swapfiets

Onze favori­ete Too Good To Go locaties in Amsterdam

Steven StrijboschRoger BloemStevenRoger

Als we ergens een hekel aan hebben is het wel eten weggooien. Gelukkig hebben wij JP in de gelederen en laat deze jongen nóóit iets over, maar helaas is food waste een bekend probleem in de horeca. Gelukkig bieden dagelijks honderden topzaken in Amsterdam perfecte eet- en drinkbare producten aan via Too Good To Go, een app om voedselverspilling tegen te gaan. In dit artikel selecteren we onze favoriete zaken die op dit platform aanwezig zijn.

Het concept: via de Too Good To Go app bestel je, met hoge korting, een zogenaamde Magic Box vol met onverkocht voedsel. De inhoud van zo’n pakket blijft altijd een verrassing — al kun je natuurlijk wel een schatting maken wat je krijgt bij bepaalde winkels. (Vlees bij een slagerij, brood bij een bakker, etc.) Nu door met onze favorieten, in willekeurige volgorde!

Flo’s Appe­tiz­ing

Zoals je in ons artikel over de beste broodjes van Amsterdam kunt lezen, zijn we vrij groot fan van de bagels van Flo’s Appetizing. In eerste instantie komt dat door de briljante pastrami en brisket óp de bagel, maar ook het broodje zelf is absoluut het benoemen waard. Via Too Good To Go scoor je zomaar een stapel van deze appetijtelijke baksels, met bijvoorbeeld knoflookzout of jalapeño's, voor €2,85 (i.p.v. €8,50).

Flo's Deli

  • Elandsgracht 89, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
130354490 1327116684297158 2306991777760937467 n

Gas­tro­vi­no

Misschien hebben we wat te veel bij Lange Leo gehangen, maar deze zaak op de Spuistraat was ons nog nooit opgevallen. Schandalig. Want een Cityguy in een kaaswinkel is een beetje het equivalent van een kind in de snoepwinkel. Onze Magic Box van Gastrovino (€4,99) is stacked met o.a. een baguette, (chocolade) croissants en twee flessen zuivel. Daar moet natuurlijk een gigantische blok truffelkaas bij. (En een flesje wijn.)

Wijm­p­jes Deli

Deze delicatessenzaak, van de eigenaren van Wijmpje Beukers en Eetcafé Schotsheuvel, is vrijwel het enige goede dat voortgekomen is uit de oneindig durende corona-lockdown. Wijmpjes Deli is gevestigd midden in de Jordaan en (als je geluk hebt) heb je keuze uit meerdere boxen, die ze zelf graag snacktasjes noemen.

Onze Magic Box zit vol met heerlijke kazen en vleeswaren, waardoor je eigenlijk instant een fles wijn wil openen. Ons geluk: laten ze die daar nu net verkopen. Wie de vis-, vega- of vleesbox scoort mag zich overigens gelukkig prijzen, want dan eet je een restaurantwaardig driegangendiner voor maar €4,99. Wij genoten vooral van de spitskool met ansjovissaus en de quiche met prei!

Too Good To Go Wijmpjes Deli

Bar Bistro Belleami

Bij Bar Bistro Belleami aan de Kostverlorenkade in Oud-West scoor je geen Magic Box, maar een zogenaamde Magic Dinner. Geen take-away dus, maar een soort Too Good To Not Eat Right There and Then. Allemaal om de kwaliteit van het eten te garanderen. Hier bestellen is sowieso een catch, want de meeste maaltijden zijn de fish of the day. Wij scoorden zodoende hier een pan mosselen (met friet) voor €6,99 op het terras. Helemaal fantastisch met een verdwaalde zonnestraal op je bolletje.

Bar Bistro Belleami

  • Tweede Kostverlorenkade 70, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Mosselen Belleami Oud-West

Karaat Ams­ter­dam

In december hebben we al eens een fantastische thuiskookdoos gescoord bij Karaat in de Houthavens. Maar, niet eerder kwamen we bij Karaat's Bakery. De Magic Box zit vol met carrot cake, chocoladecroissants en een groot kaasbroodje waar vervolgens een worst in blijkt te zitten. En je weet: als je ons worstenbroodjes serveert zijn we altijd enthousiast. Wie geluk heeft scoort ook een maaltijdbox, want ook het restaurant doet mee met Too Good To Go.

Too Good To Go Karaat

Too Good To Go heeft in 2020 meer bijna 4 miljoen maaltijden gered. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Maar, een kwart van al het voedsel wordt nog steeds verspild. Wereldwijd is dat zelfs eenderde. Download de Too Good To Go app en kijk hoe jij een beetje kunt helpen (en tegelijkertijd fantastisch kunt eten en drinken!). Jij heerlijke producten, de wereld een stukje beter. Prima deal toch?