Spring naar inhoud
Zoeken
Michalska Cocktailroom Bratislava Bar

Bratislove. Baby don’t hurt me.

Roger BloemRoger

Waarom zou je naar Bratislava gaan? Horen we je denken. Het antwoord is dat Bratislava is een idioot chille stad is met een zeer levendige cocktail scene, zeer betaalbaar eten met een prima centrum, waar alles op loopafstand is.

Om in Bratislava te komen moet je zo’n twaalf uur rijden of vlieg je binnen twee uurtjes op Wenen, vanwaar je binnen een uurtje met de trein in de Slowaakse hoofdstad bent. De derde optie is om geheel met de trein te gaan. Hierdoor kun je op vrijdagavond gewoon lekker beginnen met biertjes klappen in de boordbistro van ICE richting Dusseldorf. In Dusseldorf stap je over op de nachttrein naar Wenen, waardoor je ’s ochtends uitgeslapen maar brakkig rond 08:00 uur ’s ochtends op bestemming aankomt. Een perfecte optie wanneer je maar een weekend te besteden hebt en dan ook de optie die wij kozen.

Cityguysprotip: Het kan zijn dat je de krappe overstap in Dusseldorf mist. Praat dan even met de conducteur en blijf lekker doordrinken totdat de ICE deze nachttrein heeft ingehaald. Stap uit in Frankfurt, waar deze trein sowieso met een uur voorsprong op de nachttrein aankomt.

In Bratisla­va zet je de hele tafel vol met eten voor een paar euro”
Bratislava Food

Allright. Je hebt flink doorgereden, gevlogen of treinen ingehaald. Tijd om eens flink aan te komen (haha!) dus. Uiteraard moet er gegeten en gedronken worden en laat dat nou net onze specialiteit zijn. Bratislava heeft genoeg barren om elk uur van bar te wisselen, waardoor je sowieso overblijft met een aantal onafgevinkte hotspots op je todo-lijstje. Wij ontdekten de volgende cocktailbars:

SKY BAR

Sky Bar is een bar/restaurant op de 7e verdieping inclusief dakterras. Omdat wij hier in de winter waren kwam het zeker niet in ons op om vanaf daar naar het kasteel van Bratislava te gluren, maar we kunnen ons best voorstellen dat dit ’s zomers zeker de moeite waard is. Ondanks dat, is ook in de winter het omhoog lopen van zeven trappen (de lift was stuk toen wij er waren) zeker de moeite waard, want de cocktailkaart is er eentje om naar uit te kijken.

De bar is hofleverancier van landelijke World Class-winnaars en heeft nog van al deze winnaars de drankjes op de kaart staan. Dit resulteert in drankjes die geserveerd worden in lampenbollen die daadwerkelijk in de kamerlamp van je oma worden gedraaid.

Cityguys protip: De bar is duidelijk een high volume bar (lees: het kan hier f*cking druk zijn). Als je graag aan de bar zit om lekker met de barman te kletsen raden we je aan vroeg op de avond te komen.

SKY BAR

  • Hviezdoslavovo námestie 7, Bratislava, Slowakije
Meerrrr info
Cocktails Lemontree Skybar Bratislava Cocktailbar

De cocktail hiervoor is een sous-vide bloody mary gemaakt met zongedroogde tomaat

Lemontree Sky Bar Menu Bratislava Cocktailbar

De menukaart van Lemontree Sky Bar laat zien in welk glas elke cocktail komt

Michal­s­ka Cock­tail Room

Met alleen het adres van deze cocktailbar kom je er niet. Deze speakeasy zit namelijk verstopt achter een kast in het redelijke suffe Urban Bistro dat eruit ziet alsof de hele zaak is ingericht door Dille&Kamille. Dit maakt het natuurlijk extra leuk en verrassend dat boven deze zaak een fantastisch ogende cocktailbar verstopt zit. Om hier naar binnen te komen loop je in Urban Bistro naar boven en open je de kast linksboven aan de trap. Vervolgens zit je in een klassieke bar fancy-ass cocktails te drinken voor minder dan €10,-. Perfecte bar als je iemand wil verrassen of als je met vier of zes personen bent, want ze hebben hier aardig wat zitgelegenheid. Wel is het slim om even te reserveren.

Michalska Cocktail Room

  • Michalská 5, Bratislava, Slowakije
Tell me more
Urban Bistro

Je gelooft het niet, maar in deze zaak is een cocktailbar verstopt

Michalska Cocktailroom Bratislava Bar

Old Fash­ioned

Old Fashioned is misschien wel de slechts gekozen naam voor de cocktailbar waar je naar binnen loopt, want deze spot is qua setting meer een kruising tussen een klassieke cocktailbar en een Harbour Club. Dit maakt het niet minder gezellig, maar verwacht hier wel harde muziek, korte rokjes en opgespoten lippen. Hier kun je het beste heen gaan als je goed wil drinken, voordat je tot in de vroege uurtjes op een dansvloer staat.

Old Fashioned Bratislava

  • Laurinská 214/14, Bratislava, Slowakije
Meerrrr info
Old Fashioned Cocktailbar Bratislava

Topcocktails bij Old Fashioned

Aangezien het je is gelukt om de hele avond op de barkruk te blijven zitten is het het tijd weer eens wat af te vallen. Dit doe je door aan de stadsrand gelegen kasteel te bezoeken. Het kasteel ziet er van veraf wellicht een beetje saai uit (is het ook), maar de muren eromheen, het uitzicht vanaf de berg, en het feit dat het letterlijk maar een paar minuten lopen is het zeker waard om even de paar calorieën te investeren.

Bam­boo SNP

Katers zweet je eruit bij Bamboo SNP. Dit is geen club, maar een Vietnamese restaurant op de bovenverdieping van een ogenschijnlijk kraakpand. Om hier naar binnen te komen loop je het vervallen met stickers beplakte gebouw in richting de lift en ga je naar de zesde verdieping. Net op het moment dat je het gevoel hebt dat je elk moment kan worden besprongen door een junkie kruipt de geur van pho en hoi sin saus je neus in en verschijnt daar een bovenverdieping waar mensen aan eenvoudige tafeljes heerlijk Vietnamees eten aan het verorberen zijn. Prijs voor wat snack, drinken en een bord met Peking eend? €10,- p.p.

Bamboo

  • Námestie SNP 488/30, Bratislava, Slowakije
Tell me more
Bamboo SNP Bratislava Vietnamese Brunch

Koffie / Ontbijt

Een zeer chille spot om een pot filterkoffie op te slurpen en met een aantal maten in oude banken te hangen is Urban House. Ondanks dat zaak gemakkelijk 100 man kwijt kan heb je hier toch een fijne huiskamersfeer en prima bediening (in heel Bratislava btw). Je kunt hier ook eten, maar dit hebben we zelf niet geprobeerd. De burger zag er zeker goed uit, de pizza’s wat minder.

Urban House Coffee Bratislava

De filterkoffie bij Urban House

Waar we wel het ontbijt hebben getest was Five Points Coffee. Hier kwamen we eigenlijk vooral om een selfieccino te bestellen, want hey! Laten we eerlijk zijn, wie wil er niet een cappuccino met een artwork naar keuze op z’n melkschuim? Eenmaal binnen besloten we hier ook te ontbijten. De prijs voor een compleet English of Mexican breakfast: €5,90.

The Five Points Coffee

  • Panská 23, Bratislava, Slowakije

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Selfieccino Coffee Five Points Bratislava

Bij The Five Points ontbijt je voor een paar euro

Er valt nog veel meer te doen in Bratislava, maar helaas waren wij zelf maar 36 uur in Bratislava, omdat Wenen maar een uurtje treinen van deze stad is kun je nog prima een dagje Wenen meepakken in je weekendtrip. Vanaf daar vlieg je dan in voor een paar tientjes met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Hoe kwam dit artikel tot stand

Roger ging met twee vrienden van werk een weekendje weg en besloot op één dag tachttien horecazaken te bezoeken. Aangezien hier genoeg toffe zaken tussen zaten om aan te bevelen kon hij deze guide schrijven. Alles aan deze reis is zelf betaald.

Dé hotspots van Bratislava op 'n kaartje

Welke steden moeten we nog meer bezoeken? Laat het ons weten op Twitter, Instagram of per mail via tips@cityguys.nl

Doe ff sociaal joh!