Spring naar inhoud
Zoeken
Uitzicht Lissabon Castelo Sao Jorge

Citytrip Liss­abon weekendguide

Roger BloemRoger

Lissabon is een heerlijke stad voor een goede stedentrip. In deze guide vind je alle tips die je nodig hebt voor een leuk weekendje weg.

Hotel Do Chiado

Er zijn van die Lissabonblogs die aanraden om Lissabon te bekijken vanaf de Santa-Justa Lift. Really? 30 tot 45 minuten in de rij staan om vervolgens te moeten betalen om de stad van boven te zien? Oké, er is één ding goed aan deze toren. Je hebt namelijk een prima uitzicht op het dakterras van Hotel de Chiado die wij aanraden (dat grote groene dak). Geen wachtrij, niet betalen. Zelfde uitzicht vanuit een chille terrasstoel en een ober die je drankjes komt inschenken. Winning!

Hotel Do Chiado

  • R. Nova do Almada 114, Lissabon, Portugal
Meerrrr info
Hotel do Chiado Lissabon Rooftop Bar

Bair­ro Alto Hotel

Een ander hotel in Lissabon met een rooftop bar is het Bairro Alte Hotel. Hier kan je op de zesde verdieping genieten van een kop koffie, lunch of diner terwijl je uitkijkt op het water.

Bairro Alto Hotel

  • Praça Luís de Camões 2, Lissabon, Portugal
Tell me more

Time Out Mer­ca­do da Ribeira

Lissabon kent misschien wel de beste foodmarket van Europa. De vroegere markthal is getransformeerd in één van de grootste en beste foodhall van Europa en de place to be voor alle foodies. Lissabon bezoeken zonder hier te lunchen is als geen sushi eten in Tokio. Met tientallen mini restaurantjes met daarachter verschillende barretjes om te testen wou ik hier eigenlijk elke dag wel heen. Time Out schreef zelf een uitgebreide review van de verschillende eettentjes. Mocht je Hotel hier in de buurt liggen dan raad ik je aan om je hotel te boeken zonder ontbijt.

Time Out Mercado da Ribeira

  • Av. 24 de Julho 49, Lissabon, Portugal
Meerrrr info
Time Out Mercate Lissabon

Chapitô à Mesa

Deze circusschool is ’s avonds het populairste restaurant van de stad. De sfeervolle binnenplaats en het adembenemende uitzicht over de stad maakt dit restaurant echt tot een superlocatie. Of je nou met een grote groep bent of met je lover. Je hebt gegarandeerd een fijne avond in dit restaurant dat ligt op de westelijke heuvel onder het kasteel van San Jorge. Reserveren is must, want iedereen wil hier een hapje eten.

Chapitô à Mesa

  • Costa do Castelo 1, Lissabon, Portugal
Tell me more
Chapitô a Mesa Lissabon

Caste­lo de São Jorge

Castelo de São Jorge is het bekendste kasteel van Lissabon. Door de ligging op één van de vele heuvels waarop de stad gebouwd is, is het één van de populairste attracties van Lissabon. Doordat dit kasteel zo goed te zien is vanaf het centrum van de stad kan het niet anders dat je uiteindelijk gewoon die heuvel wilt beklimmen om over de oude muren te lopen. Prima dagdeelbesteding om uiteindelijk neer te strijken bij Chapitô.

Castelo de São Jorge

  • R. de Santa Cruz do Castelo, Lissabon, Portugal
Meerrrr info
Uitzicht Lissabon Castelo Sao Jorge

San­ti­ni Chiado

Als je uit eten bent kun je meestal het dessert overslaan, want je wilt niet hebben dat je daarna langs Santini loopt en geen ruimte meer hebt voor een ijsje. De Santini familie kwam een aantal generaties geleden uit Italië naar Portugal en is hedendaags de populairste originele ijssalon van Lissabon en Portugal.

Santini Chiado

  • R. do Carmo 9, Lissabon, Portugal
Meerrrr info
Icecream Santini Chiado Lissabon

Palá­cio da Pena

Mocht je een dagje over hebben dan raad ik je aan om de trein te nemen naar Sintra. Hier vind je verschillende kastelen, waarover Palacio da Pena. Dit kleurrijke, sprookjesachtige paleis met omringend bos/park is écht de reis (trein 40 minuten, daarna pendelbus) hiernaartoe waard. Het paleis bevat een museum waarin ook verschillende kamers zijn nagemaakt.

Palácio da Pena

  • Estrada da Pena, Sintra, Portugal
Meerrrr info

Dé hotspots van Lissabon op 'n kaartje

Ben je in Lissabon op toffe spots geweest? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter of tag @CityguysNL op Instagram.

Doe ff sociaal joh!