Spring naar inhoud
Zoeken

Naar Praag voor Becherovka

De Tsjechen zijn—ondanks onze hoogstpersoonlijke inzet om het Nederlandse gemiddelde omhoog te krikken—wereldrecordhouders bierdrinken. Per persoon wordt er per jaar ongeveer zo’n 150 liter bier weggetikt. Desondanks kent de stad bijzonder veel (prominente) cocktailbars. En in het bijzonder cocktails met Becherovka.

Steven’s favoriet is ongetwijfeld de Black Angel’s Bar, een belachelijk toffe cocktailkelder verstopt op het meest toeristische plein van Praag. Diep onder de grond neem je plaats tussen de fascinerende relikwieën, fraaie aquaria en gotische gewelven. Sla het handgeschreven dagboek open, dat dient als een menukaart vol verhalen, of ga voor een van de vijf (!) verschillende soorten Becherovka. Wel een pro-tip: maak geen foto’s van de cocktails en het interieur; het personeel heeft een bijzonder strikt no pictures policy.

Bij HemingWay Bar moet je reserveren, anders kom je er niet in. De schrijver Hemingway dronk graag absinth, rum en champagne en daarom moet je exact dit drankje bestellen in de bar. De cocktailkaart is vrij uitgebreid en als je dan eenmaal een plekje hebt gevonden dan ga je hier niet snel weer weg.

Om de menukaart van Anonymous Bar compleet te ontcijferen bestel je hier volgens Roger het welkomstdrankje. Met het bijgeleverde lampje kun je de lege pagina’s in het menu lezen. Vervolgens unlock je al drinkend een nieuwe menukaart en voor je het weet ben je door een View-Master op zoek naar de volgende cocktail.

Zoek je iets toegankelijkers? Dan is Bukowski’s Bar een goede oplossing. Het menu telt 78 verschillende, herkenbare cocktails. Hier drink je een Long Island Ice Tea, Moscow Mule of Dark & Stormy voor ongeveer anderhalve euro. Wel handig om te weten: tijdens ons bezoek leek het serieus een sauna binnen, dus kleed je goed aan—of uit, natuurlijk. Of drink een ijskoude "Becky".

Helling7 JP

Adres

Kosta?

€ — Goedkoper dan de supermarkt

We schreven over Naar Praag voor Becherovka in…