Spring naar inhoud
Zoeken
JP drinkt Becherovka

Ver­liefd op Becherov­ka door Praag

JP Schaddé van DoorenJP

Je weet nooit echt hoe het werkt, dat principe van verliefdheid, maar vaak is het een combinatie van factoren. Bij mij gebeurde het tijdens een eerste bezoek in Praag waarbij ik in aanraking kwam met Becherovka. Je zou kunnen denken dat het een dame betrof, maar hoewel ook elegant en pittig gaat het hier om een drank die door Jan Becher al in 1807 als medicijn op de markt werd gebracht.

JP drinkt Becherovka

Het is echt een veel beter idee om gewoon te nippen aan je drankje

Becherov­ka

Becherovka is een drankmerk, dat nog lang niet iedereen kent. Als je het kent dan zijn er 2 opties: je bent fan of je vindt het helemaal niks. Het is een alcoholische drank en het mag de naam medicijn niet meer dragen, ondanks dat een Becherovka Bloody Mary je er op sommige momenten heel goed bovenop kan helpen.

FB IMG 1520946083118

Karlovy Vary

Straks meer over Praag, maar eigenlijk wil je horen over Karlovy Vary, of Karlsbad. Dat is waar Jan Becher dit drankje lang geleden maakte en daarom vind je daar ook het Becherovka Museum. Deze plaats is fantastisch, ze noemen het ook wel het Cannes van Oost-Europa. In het hoogseizoen schijnt het er superdruk te zijn, wij waren er duidelijk in het laagseizoen – maar dat doet niets af aan de schoonheid. Je vindt er warmwaterbronnen, een prachtige omgeving en verschillende spa’s. Als je een aantal dagen in de buurt van Tsjechië bent is dit absoluut een aanrader, zeker als je bij wilt komen van een avondje cocktails drinken in Praag.

Karlovy Vary

  • Karlsbad, Tsjechië
Tell me more
FB IMG 1520948529252

Cock­tail­bars in Praag

Praag is fantastisch, want cocktails kosten er meestal maximaal 8 euro. Overal in de stad kun je een BETON (Becherovka Tonic) kopen maar waar moet je nu zijn voor een perfecte cocktail? Inmiddels hebben we bijna alle cocktailbars van Praag gezien, dus hier komen onze favorieten.

HemingWay & Cash Only Bar
Bij Hemingway hebben ze niet heel veel plek, je moet er altijd zitten en er willen vrij veel mensen graag heen. Dat betekent of reserveren of bij het andere bedrijf van de eigenaar langs, de Cash Only Bar (daar kun je dus niet pinnen).

L’Fleur Bar
Gezellige bar, waar het niet gek is als je ook nog een beetje danst. Zit in een redelijk toeristische straat met nog veel meer bars, dus ideaal om eerst even met een cocktail je avon hier te beginnen.

Black Angels
Volgens de bartenders met wie we in Praag waren de beste bar van de stad. Dat betekent: spannende drankjes, mooie en sterke verhalen en niets dan goeds. Need we say more?

AnonymouS
Favoriete bar in Praag van Cityguys’ Roger. Hij is niet alleen in zijn keuze hiervoor, dus ook hier moet je zeker even reserveren om een drankje te kunnen scoren.

FB IMG 1520948573761
Als iedereen staat te roepen dat het shirt van Chi-Ho uit moet, dan gebeurt dat ook gewoon”
FB IMG 1520946092400

Becherov­ka

Redenen genoeg om verliefd te worden op Becherovka. Hier in Nederland koop je het gewoon bij de slijter, of als je het bij je favoriete cocktailbar ziet staan dan bestel je het lekker daar. In Praag hebben ze nog andere soorten, dus we raden je aan om gewoon in het vliegtuig te stappen en langs te gaan. Langs gaan bij Becherovka kan, dat is overigens wel in Karlovy Vary (Carlsbad). Dat kan met en zonder vervoer, check vooraf of er nog plek is voor een tour.

Als dat je nou teveel tijd kost, dan kun je ook ff de onderstaande video van Bohemian Bar Club checken. Cheers!

Naar Praag voor Becherovka

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Becherov­ka

Redenen genoeg om verliefd te worden op Becherovka. Hier in Nederland koop je het gewoon bij de slijter, of als je het bij je favoriete cocktailbar ziet staan dan bestel je het lekker daar. In Praag hebben ze nog andere soorten, dus we raden je aan om gewoon in het vliegtuig te stappen en langs te gaan. Als dat teveel tijd kost, dan kijk je naar onderstaande video van de Bohemian Bar Club. Cheers!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!