Spring naar inhoud
Zoeken

Whisky proeven bij Bushmills Distillery

Day time drinking

Wie deze prachtige contreien van de aardbol opzoekt moet natuurlijk ook de lokale specialiteiten proeven: whiskey. Een proeverij en rondleiding van een distilleerderij is dus verplichte kost tijdens een (lang) weekend Belfast. Omringd door het groene heuvellandschap en de robuuste Noord-Ierse kustlijn, is het de perfecte plek om een whisky te ontkurken. Toch?

Op een uurtje met de auto vanaf Belfast, vind je de pittoreske distilleerderij van Bushmills. De oudste gelicentieerde distilleerderij ter wereld. Al sinds 1608 zijn ze hier bezig met het brouwen van die goddelijke vloeistof die we allemaal kennen als whiskey. Die vier eeuwen vol traditie, vakmanschap en ontwikkeling proef, én zie, je hier terug tijdens een rondleiding.

Naast de traditionele distilleerderij, heeft Bushmills ook een nieuwe attractie: The Causeway Distillery. Een superluxe whiskytempel, vernoemd naar haar mythische omgeving. Tijdens de proeverij staat er een heel arsenaal aan whiskeys voor je klaar; van de soepele Bushmills Original tot de complexe Black Bush (die nóg lekkerder smaakt als je 'm drinkt op een nabije rotspartij).

Wij kregen tijdens ons bezoek de mogelijkheid om ook de Bushmills 10YO, 16YO en 21YO (jaar oude) whiskey te proeven. Als je écht geluk hebt krijg je misschien ook nog wat uit een ongelabelde fles ;)

Steven Bushmills Distillery

Adres

  • Distillery Road 2, Bushmills

Kosta?

€€ — Het liefst elke dag


We schreven over Whisky proeven bij Bushmills Distillery in…