Spring naar inhoud
Zoeken
Guinness Belfast Commercial Street Duke of York

Belfast: reuzegezel­lig Guin­ness gieten en whiskey drinken

Roger BloemRoger

Cityguys bezocht een weekend lang Belfast om uit te zoeken welke café's en bars het beste waren om de beste pinten achterover te slaan. Als bonus geven we ook nog wat gegarandeerde whiskey-avonturen en de beste restaurants van de stad. Ook van plan om Belfast in Noord-Ierland te ontdekken? Wij hebben de tips!

Skipper Street Belfast Cityguys The Thirsty Goat

Hill street is één van de tofste straten van Belfast

Dorstlessen bij The Thirsty Goat

Als je naar Belfast gaat dan kom je hier waarschijnlijk om pinten te pakken en whiskey te drinken. Uiteraard begin je hier overdag mee en dat doe je op de binnen/buitenplaats van The Thirsty Goat dat gezellig vol zit met locals die genieten van pinten met dezelfde naam. Je hoeft dus niet na te denken, gewoon deze bestellen en je hebt geh-eit een goede dag.

The Thirsty Goat

 • 1 Hill St, Belfast, Noord-Ierland
Meerrrr info
The Thirsty Goat Belfast Cityguys

Een pintje van het eigen pils van The Thirsty Goat

Belfast ver­lat­en zon­der Guin­ness of whiskey te hebben gedronken klinkt als iets waar­voor je zou kun­nen gevieren­deeld, dus begin hier maar gewoon mee.”

Duke of York

Daarna verplaats je je naar Commercial Ct voor een pint op één van de gezelligste straten van de stad. In en rondom deze bar is het altijd feest. Grote kans dat er trouwens zowel bij The Thirsty Goat als in Commercial Ct straatmuziekanten zijn die de feestsfeer naar een nog hoger niveau brengen. Whiskeyliefhebbers, loop vooral even naar binnen bij Duke of York en scan de bar voor al het lekkers dat hier verkrijgbaar is, want deze bar heeft één van de betere selecties van de stad beschikbaar.

Duke of York

 • 7-11 Commercial Ct, Belfast, Noord-Ierland
Tell me more
Commercial Street again daytime Cityguys

Commercial Ct. is dé straat waar je wil zijn met mooi weer

Guinness Belfast Commercial Street Duke of York

Belfast verlaten zonder Guinness of Whiskey te hebben gedronken klinkt als iets waarvoor je zou kunnen gevierendeeld, dus begin hier maar gewoon mee.

Harp Bar

Als je een echt feest wil meemaken ga je op zaterdagavond naar Harp Bar. Overdag loop je langs deze bar en denk je waarschijnlijk dat je hier absoluut niet wilt zijn. Gelukkig ben je nu dit artikel aan het lezen, want je wilt hier dus absoluut wél zijn!

Deze gigantische bar heeft twee secties. In het rechtergedeelte zit je op de grote rode stoelen en geniet je gewoon van je pint Irish Pale Ale (tip!). Het linkergedeelte is het deel waar er gefeest wordt alsof Noord-Ierland zojuist het WK Voetbal heeft gewonnen. De livemuziek zorgt ervoor dat tussen het bierdrinken flink wordt gedanst en zo nu en dan zie je één van de te diep in het glaasje gekeken Noord-Ieren…

Harp Bar

 • 35 Hill St, Belfast, Noord-Ierland
Tell me more
Steven Bushmills Distillery

Steven proeft Bushmills bij de distilleerderij buiten Belfast

Dis­til­ler­i­jbe­zoek Bushmills

Wie deze prachtige contreien van de aardbol opzoekt moet natuurlijk ook de lokale specialiteiten proeven: whiskey. Een proeverij en rondleiding van een distilleerderij is dus verplichte kost tijdens een (lang) weekend Belfast. Omringd door het groene heuvellandschap en de robuuste Noord-Ierse kustlijn, is het de perfecte plek om een whisky te ontkurken. Toch?

Op een uurtje met de auto vanaf Belfast, vind je de pittoreske distilleerderij van Bushmills. De oudste gelicentieerde distilleerderij ter wereld. Al sinds 1608 zijn ze hier bezig met het brouwen van die goddelijke vloeistof die we allemaal kennen als whiskey. Die vier eeuwen vol traditie, vakmanschap en ontwikkeling proef, én zie, je hier terug tijdens een rondleiding.

Naast de traditionele distilleerderij, heeft Bushmills ook een nieuwe attractie: The Causeway Distillery. Een superluxe whiskytempel, vernoemd naar haar mythische omgeving. Tijdens de proeverij staat er een heel arsenaal aan whiskeys voor je klaar; van de soepele Bushmills Original tot de complexe Black Bush (die nóg lekkerder smaakt als je 'm drinkt op een nabije rotspartij).

Wij kregen tijdens ons bezoek de mogelijkheid om ook de Bushmills 10YO, 16YO en 21YO (jaar oude) whiskey te proeven. Als je écht geluk hebt krijg je misschien ook nog wat uit een ongelabelde fles ;)

Whisky proeven bij Bushmills Distillery

 • Distillery Road 2, Bushmills

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

The Dirty Onion and Yardbird

Voor de hongerigen onder ons raden we je Clucking Good Chicken van het spit aan bij The Old Onion. Neem plaats aan de gigantische bar, die gelijk het aanrechtblad van de chef is en eet hier een halve kip voor £9,00. Wanneer je minder trek hebt door al die pinten Guinness kun je ook voor £4,50 een kwart kippetje krijgen.

The Dirty Onion and Yardbird

 • 3 Hill St, Belfast, Noord-Ierland
Tell me more
The Dirty Onion and Yardbird Cityguys Chicken Belfast

De halve kip bij The Dirty Onion and Yardbird

Katers bestri­j­den plan 1: Estab­lished Coffee

Het is niet eenvoudig om een goede kop koffie te vinden in deze stad en regelmatig is je bakkie een flink aantal tinten lichter dan de Guinness die je de avond ervoor hebt gedronken. Om alle achterover geslagen pinten de volgende dag te kunnen verwerken kun je het best naar Established Coffee gaan. Hier kies je in een redelijk Scandinavisch ogende zaak de juiste bonen voor je moeilijke filterkoffie. Kies daarbij voor een toast met twee gepocheerde eieren voor £3,00 om vervolgens aan te vullen met bacon, (bloed)worst, avocado en overige toppings en je kunt er weer tegenaan!

Established Coffee

 • 54 Hill St, Belfast, Noord-Ierland
Meerrrr info
Established Coffee Cityguys Belfast

Katers bestri­j­den plan 2: Ulti­mate Hang­over Brunch

Als de koffie niet genoeg helpt is het tijd om naar Maggie Mays te gaan. Dat deze spot legendarisch is in het bestrijden van katers blijkt al uit de menukaart, waarop met bierflesicoontjes wordt aangegeven hoe goed een gerecht tegen de kater werkt. Wij gingen voor de Bumper Fry voor £6,60 dat moest zorgen voor een dubbele hangover cure. Helpt dit nog steeds niet dan hebben ze ook nog gigantische freakshakes met namen als Pie in your face of Death by Chocolate, waardoor je in ieder geval weer gelijk in coma bent.

Maggie Mays

 • 50 Botanic Avenue, Belfast, Noord-Ierland
Tell me more
Maggie Mays Belfast Cafe Hangover Cure

De Bumper Fry van Maggie Mays

Cuban Sand­wich Factory

Mocht je overdag door het centrum lopen en trek hebben, dan is een korte pitstop bij The Cuban Sandwich Factory een fantastische aanrader. Hier eet je freaking lekkere sandwiches en voor nog een habbekrats krijg je er nog een drankje en een mix van friet en zoete aardappel frites bij.

Cuban Sandwich Factory

 • 29-31 Fountain St, Belfast, Noord-Ierland
Tell me more
Cuban Sandwich Factory Cityguys

De Cuban Sandwiches van The Cuban Sandwich Factory zijn een perfecte lunchsnack

Botan­ic Gardens

Het schijnt altijd te miezeren in Belfast, maar mocht je – net als wij- een aantal mooie zonnige dagen hebben dan is het bezoeken van de Botanic Gardens aan te raden. Perfect om met je date in het gras te liggen of je roes uit te slapen en het verschil in kleurtje met de locals nog even groter te maken.

Botanic Gardens

 • 7 College Park E, Belfast, Noord-Ierland
Meerrrr info
Botanic Gardens Belfast

Shop­pen — Vic­to­ria Square

In Victoria Square kun je overdekt shoppen bij de grote ketens die je nog niet vond in de andere winkelstraten. Als je niets met shoppen hebt kun je altijd nog met de lift naar de bovenste verdieping om vanuit de koepel over de stad uit te kijken. Niet superspeciaal, maar wel een fotootje waard.

Victoria Square

 • Victoria Square, Belfast, Noord-Ierland
Tell me more

The Friend at Hand

Uiteraard kun je Belfast niet verlaten zonder een fles whiskey mee te nemen voor de mensen die je met je kinderen, katten of afwas hebt achtergelaten, waardoor je je bezoek aan Belfast afsluit met een half uur kijken naar whiskey flessen in The Friend at Hand. Dit kleine stukje hemel in Belfast heeft ook een gigantisch assortiment aan miniflesjes, waardoor je ook een beetje nostalgie in een flesje mee naar huis kunt nemen als je alleen met handbagage reist.

The Friend at Hand

 • 35-43 Hill St, Belfast, Noord-Ierland
Tell me more
The Friend at Hand Whiskey Store Belfast

De eigenaar ziet er in eerste instantie wellicht wat norsig uit, maar bleek uiteindelijk de meest vriendelijke man op aarde

The Friend at Hand Whiskey Store Belfast Inside Cityguys

De winkel heeft genoeg miniflesjes whiskey voor in je handbagage

Belfast Food­tour

Ben je nou niet zo goed zijn om uit jezelf alle toffe foodspots van Belfast te ontdekken? Belfast heeft een ontzettend leuke food tour die je een heel dagdeel door het centrum van Belfast leidt om je allemaal lekkers te laten proeven. Tijdens de tasting krijg je meestal iets te eten en/of te drinken terwijl de eigenaar van de zaak iets tofs vertelt over de origine van zijn business.

Wij deden de Belfast Food Tour t.w.v. €58,- en zaten echt bomvol aan het einde van de dag. Er zijn ook Whiskey Walks, dus kijk vooral even op de website!

Dé hotspots van Belfast op 'n kaartje

Thanks voor het weer helemaal uitlezen van deze guide. Welke steden moeten we nog meer bezoeken? Mail het via tips@cityguys.nl

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!