Spring naar inhoud
Zoeken
Steven drinkt thee Marrakech

Mar­rakech: op avon­tu­ur in de Par­el van Marokko

Steven StrijboschSteven

Voor onze eerste Afrikaanse (!) cityguide zijn we naar Marrakech gereisd om slangen te bezweren, ezels te ontwijken en (uiteraard) belachelijk te verdwalen. Tussendoor hebben we ook nog wat gegeten, gedronken en levensgevaarlijk met een quad door de woestijn geknald. Mooi spul. Hieronder onze favorieten in De Rode Stad (die overigens niet echt rood is, eerder zachtroze ofzo).

Le Jardin

Midden in de Medina van Marrakech, op het meest chaotische stukje aarde denkbaar, ligt Le Jardin. Een prachtige binnentuin met bistrotafeltjes, een uitstekende keuken (chicken tajine!) en het allerbelangrijkste: loslopende schildpadden. Hier vergeet je even dat nog geen honderd meter verderop duizenden domme toeristen op een gigantisch plein (Jemaa El-Fna) hangen om te kijken naar een stel pijpspelende acrobaten met een aap in hun nek.

Le Jardin

  • 32 Souk Jeld Sidi Abdelaziz, Marrakesh 40000, Marokko
Tell me more
Le Jardin Marrekech

Hotel El Fenn

Geen alcohol in Marrakech? Onzin! Maar, je moet wel op de juiste deuren kloppen. El Fenn is een prachtig hotel met de allerbeste rooftop van de stad. En dat zegt wat: hoogbouw is zeldzaam dus vrijwel elke toko met een eerste verdieping heeft er al eentje. Spannend is de cocktailkaart van El Fenn allerminst, het uitzicht op de hele stad, de souks én het Atlasgebergte maakt alles goed. Totaal elitaire spot dit, maar schat je hebt het ÉCHT verdiend om hier met een mojito in je klauwen te genieten van een waanzinnige zonsondergang. <3

El Fenn

  • Derb Moulay Abdullah Ben Hezzian 2, Marrakesh, Marokko
Tell me more
Geen alco­hol in Mar­rakech? Onzin! Maar, je moet wel op de juiste deuren kloppen.”
Cocktails Hotel El Fenn Marrakech

Riad el Nou­joum / Mechoui Alley

Slapen (en ontbijten) doe je in een van de honderden Riad’s van de stad—of je hebt een dikke portemonnee en gaat met je luie reet in een all-in resort hangen. Wij verbleven in Riad El Noujoum, een schattig hotelletje in een van de vele zijstraatjes van Mechoui Alley; befaamd door de awesome lam-tajine, geroosterd schapenvlees en tanjia-rund. Een perfecte plek om na het eten, nog wat te eten, en dan nog wat te eten, en vervolgens nog wa…

Riad el Noujoum

  • 50 Derb Ben Zina, Marrakesh, Marokko
Meerrrr info
Steven drinkt thee Marrakech

Jardin Majorelle

Marrakech staat nu niet echt bekend om z’n uitstekende groenvoorziening (lees: grassprieten spotten is crazy lastig). Daarom is Jardin Majorelle — een grote exotische tuin — nóg een stukje harder. WAT?! Een TUIN in een Cityguys-guide. Ja. We vonden het zo hard dat ik het bij thuiskomst heb nagemaakt in Rollercoaster Tycoon Classic (geen grap). Pas wel op: hier influencen ambitieuze Instagrammodellen zichzelf een nekhernia. Verstandige lui gaan zitten bij het bijhorende café met een sloot Marokkaanse thee, een clubsandwich en wat briwat (een lokale bladerdeeglekkernij).

Jardin Majorelle

  • Rue Yves St Laurent By A-Maps، Marrakesh, Marokko
Meerrrr info
Jardin Majorelle Marrkech

Café Clock 

Wie in Marokko is moet natuurlijk iets met kamelen doen. Maar, aangezien we te lui zijn om er mee door de woestijn te slenteren biedt Café Clock een oplossing: Camel Burgers. Dat klinkt een tikkeltje macaber, maar kameel is dus blijkbaar gewoon—laten we het beestje bij de naam noemen—teringlekker. En wat is een Cityguys-guide zonder burger? Clock is een soort cultuurhuis voor jongeren, met livemuziek, (buik)danseressen en verhalenvertellers, dus hier eten is ook nog cultureel verantwoord.

Café Clock

  • Derb Chtouka 224, Marrakesh, Marokko
Tell me more
Cafe Clock Marrakech

Tot slot een snelle shoutout naar De La Poste—een koloniaal restaurant met groot terras in het meer Europese gedeelte van Marrakech. Het lokale biertje (Casablanca) is hier in verhouding wel een stuk duurder, maar de zaak serveert serieus een halve liter espresso martini voor een euro of zeven. Dat zijn de formaten waarvoor we best nog een keer de oversteek willen maken naar Afrika. Dusss, PR-people, wie stuurt ons naar Wakanda?

Challa!

Doe ff sociaal joh!