Spring naar inhoud
Zoeken
Vissen met Dolfijnen in Portrush

Op culi­naire road­trip door Noord-Ierland

Roger BloemRoger

Wanneer je in Noord-Ierland bent kom je eigenlijk altijd wel in Belfast terecht. Lees hier waar je je katers verzamelt en weer kwijt raakt.

Laten we beginnen met de logistics en de financiën. Wanneer je Belfast al hebt uitgespeeld of gewoon op zoek bent naar een chille roadtrip dan is Noord-Ierland een prima uitvalsbasis. Voor €100,- heb je meestal wel een retourtje vanaf Schiphol naar Belfast geboekt en met een beetje vooruitplannen vlieg je met EasyJet voor €49,- heen en weer. Gooi daar nog even €50,- bovenop en je hebt er voor vier dagen een budgetautotje bij. Zo blijft er in ieder geval nog genoeg geld over om wat flessen whisky te importeren. Wat je zoal kunt doen in Noord-Ierland? Hier komen de tips!

On the Road in Noord Ierland

Road­trip­pen

Noord Ierland leent zich perfect voor een roadtrip. Het land is klein genoeg dat je eigenlijk altijd binnen een paar uur op bestemming bent en heeft genoeg bezienswaardigheden om je een aantal dagen te vermaken. Wij kozen er voor om vanuit Belfast langs de kust te rijden richting Portrush. Wanneer je deze route kiest, kies je eigenlijk gewoon voor allemaal mooie slingerweggetjes langs het water. Heerlijk om af en toe even te stoppen bij een kasteel of, zoals wij deden, in één van de kleinste barretjes van het land: Marry McBrides Bar. Deze bar trekt tegenwoordig flink wat gasten aan, omdat ze een deur hebben die in Game of Thrones voorkomt. Wij hebben er niet superveel mee, maar voor de Game of Thrones fans een ontzettend leuke bijkomstigheid.

Het land zit trouwens voor GOT-fans bekende spots. Wij kiezen liever voor een bezoek aan de oudste whiskey distileerderij van Ierland: Bushmills. Zo heeft het land voor ieder wat wils!

Vissen met Dolfijnen in Portrush

Zee­vis­sen in Portrush

Wat bracht ons naar Portrush? Vissen. Ja echt. In Portrush deden we mee aan de Causeway Coast Foodie Tour, waarvoor je om 5 uur je bed uit gaat om je ontbijt te vangen. Klinkt vreselijk. Is het niet. Eenmaal wakker van je eerste veertien bakken koffie stap je op de vissersboot om de hoge golven voor de Noord-Ierse kust te trotseren. Spoileralert: Dat gaat sommige en stuk beter af dan ondergetekende, maar daarover meer in onderstaande video. Nadat iedereen één of meerdere makrelen met de hengel gevangen hebben keer je weer terug naar het vaste land, waar een chef van jouw eigen vangst je ontbijt maakt. Met wat geluk zie je nog wat dolfijnen onderweg en beleef je een fantastisch avontuur. Het mooie: dit alles kost je maar 65 Britse Ponden. Money well spent.

Causeway Coast Foodie Tours

  • Portstewart Harbour, Harbour Place, Portstewart, UK
Tell me more

Black­rock House Bed & Breakfast

Na het zien van bovenstaande video ben je natuurlijk superenthousiast om dit avontuur ook te beleven. Protip: Slaap zo dicht mogelijk bij de haven van Portrush, anders moet je nog eerder opstaan. Wij verbleven in het Awardwinning Blackrock House bed & Breakfast. Dit is een superchille spot om even goed bij te komen van je roadtrip. Het allerbeste: de open bar waarin je bijna alle Bushmills vind die er te verkrijgen zijn. Pay as you like.

Blackrock House Bed & Breakfast

  • 26 Dhu Varren, Portrush, UK
Tell me more
Bushmills open bar Blackrock Bed Breakfast

Giant’s Cause­way

Aan de Noordkust van Noord-Ierland vind je het grootste natuurwonder van het land. Giant’s Causeway. Deze loopbrug werd ooit aangelegd door een reus, zodat hij makkelijk naar Schotland kon lopen. Onzin natuurlijk, maar het blijft een fantastisch stukje natuur om te bezoeken.

Giant's Causeway

  • Giant's Causeway Visitor Centre, Causeway Road, Bushmills, UK
Tell me more
Giants Causeway Noord Ierland e1580920290587
Giants Causeway Dronepic Roger en Seger
Touwbrug uitzicht Noord Ierland Roadtrip

Chillen in Gal­go­rm Spa

In het binnenland van Noord-Ierland kun je heerlijk relaxen in de Spa van Galgorm. Waar de meeste hier komen voor de zwembaden en sauna’s werden wij vooral aangetrokken door de Gin Room met ruim 100 verschillende gins. Hier volgden we een Gin-masterclass van een uur die écht de moeite waard is. Zelfs als je flink wat af weet van gins leer je weer ontzettend veel in dit uur, doordat je het verhaal nu hoort vanuit een Brits oogpunt.

Galgorm Spa & Resort

  • 136 Fenaghy Rd, Cullybackey, Ballymena BT42 1EA, UK
Meerrrr info
Cocktails en Gin Training in Galgorm e1580920385872

Chillen in Belfast

Vervolgens wil je altijd nog wat pinten pakken in Belfast. Om je ook in deze stad helemaal van dienst te zijn schreven we de Belfast Cityguide. Cheers!

Guinness Belfast Commercial Street Duke of York

Hoe kwam dit artikel tot stand?

Roger ging met Seger Abels van Foodini mee op food tour op uitnodiging van Tourisme Ierland. De gehele reis is verzorgd door het Tourisme Bureau Ierland. De tofste culinaire ervaringen staan in dit artikel. Deze zijn door onszelf gekozen.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!