Spring naar inhoud
Zoeken
Cafe Cliche

Beste restau­rants om je (schoon)ouders mee uiteten te nemen

Steven StrijboschSteven

Café-Restau­rant Amsterdam

'Cradam' is een begrip in de hoofdstad, en niet onterecht. Al bijna 25 jaar maakt deze zaak furore in de waterpompgebouw aan de Haarlemmerweg. Met veelal eenvoudige gerechten, familievriendelijke tafeltjes en uitmuntende service. Alle culinaire klassiekers komen hier voorbij, al mag de steak tartare absoluut niet ontbreken op de eindafrekening. Kun je vervolgens meteen door naar het aangrenzende Westergasterrein om je (schoon)ouders te imponeren met feitjes die alleen zij leuk vinden, zoals dat De Wereld Draait Door daar werd opgenomen. Tromgeroffel, aan tafel!

Café Restaurant Amsterdam

  • Café Restaurant Amsterdam, Watertorenplein, Amsterdam
Meerrrr info

Restau­rant de Kas

Laten we met de glazen deur in huis vallen: we komen precies nooit in Park Frankendael in Amsterdam Oost. Sorry! Al maken we voor Restaurant de Kas graag een gezonde uitzondering. Nergens in de stad (Nederland?) dineer je namelijk in zo'n enorme kweekkas. We kunnen nu zo'n uitgekauwd farm-to-table verhaal ophangen, maar daar zit werkelijk niemand op zit te wachten. Veel belangrijker: bij De Kas is zelfs de prei lekker. De prei. Kan je schoonmoeder nog iets van leren.

Restaurant de Kas

  • Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Venus & Adonis

Idyllisch hoekpandje met prachtige authentieke ambiance aan de Amsterdamse grachten? Check. Geniale menukaart vol steak tartare, côte de boeuf en ribs van de BBQ? Check. Deze prachtige verschijning aan de Prinsengracht is perfect voor een wat chiquere avond met de (schoon)ouders. Restaurant Venus & Adonis doet alles ijzersterk: van de oesters met Hollandaise vooraf, tot de Nederlandse kaasplank als dessert. Als je ook nog eens een plekje verovert aan de voorzijde met uitzicht op de gracht is deze zaak een absoluut verplicht nummer voor elke (import-)Amsterdammer.

Venus & Adonis

  • 1016 HH, Amsterdam, Noord-Holland

€€€ — Af en toe

Tell me more

Bar Italia

Wie gaat eten bij Bar Italia valt twee dingen op; 1) het heet dus geen Café de Paris meer en 2) op het terras zit je voor het eerst in tien jaar niet meer naar een troosteloze bouwput te kijken. Het Rokin, toch jarenlang het perineum* van de stad, begint zodoende daadwerkelijk op een boulevard te lijken. Met authentieke Amsterdamse geveltjes scoor je nu eenmaal punten bij gelegenheidstoeristen, dus goedkeurende knikjes van de (schoon)ouders gegarandeerd. Gooi er een tafel bij vol oesters, truffelpasta en pizza's met nduja en buratta en je hebt het zelf ook nog eens naar je zin.

*Weet je niet wat dit betekent? Tip: ik zou het niet Google Imagen.

Bar Italia

  • Nes, Amsterdam, Noord-Holland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Café Cliché

Deze 'culinaire huiskamer van Oost' is de ideale dinerplek voor de minder gastronomisch onderlegde gast. Ideaal als je ma of schoonvader zweert bij een sloot spareribs of een karpassio. Bij Café Cliché maken ze deze klassiekers namelijk op sublieme wijze. Neem de Dijenkletser, de Cliché-take op carpaccio of de ***, de fenomenaal gekarameliseerde ribbetjes. Zet er een paar fantastische wijnen naast en je hebt gegarandeerd alleen nog maar ongemakkelijke of hilarische gesprekken met je (schoon)ouders. Doe je het voor.

Café Cliché

  • Middenweg 35, Amsterdam
Meerrrr info

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!