Spring naar inhoud
Zoeken
Fou Fow Ramen Amsterdam

Beste ramen van Amsterdam

Roger BloemRoger

Waar eet je de beste ramen zonder te veel voor je ramen te lappen? Cityguys zocht het uit met hun favoriete ramen-expert.

Waar eet je de beste ramen van Amsterdam. Met die vraag gingen we tot voor kort altijd naar bevriende foodblogger en ramen-expert Sam (Susam) van bySam.nl. Na flink wat kommen van dit Japanse gerecht met noodles werd het tijd om onze eigen top drie eens op de kaart te zetten. Want ondertussen zijn we zo vaak langs Ramen Kingdom geweest dat we bijna denken dat we zelf de taal spreken. Zullen we maar gelijk bij Ramen Kingdom beginnen? Yukō! (Let’s go!)

Tonkotsu Ramen vs Spicy Ramen Ramen Kingdom

De Spicy Chicken Ramen vs de Tonkotsu Ramen van Ramen Kingdom

Ramen King­dom

Tegenover Amsterdam Centraal staat sinds vorig jaar op de Prins Hendrikkade een gigantische Super Mario uit het raam naar Loetje te loeren. Gelijk denk je dat weer een mooi pand ten prooi is gevallen aan een niets toevoegende souvenierszaak, maar gelukkig is deze gigantische versie van onze favoriete loodgieter gewoon één van de rariteiten die Ramen-Kingdom rijk is. Amsterdam is er zo’n 20 vierkante meter Japan rijker.

“Deze zaak geeft je echt het gevoel alsof je in Japan bent”

Susam Pang: “Deze ramenzaak is net zo opgezet als ramen shops in Japan. Je slurp hier de ramen op de counter. Daarnaast heeft Ramen Kingdom een supergoede broth die heel smaakvol is.”

Eenmaal binnen maak je zelf de keuze tussen tonkotsu-, chicken- of zelfs een vega ramen die ze op zeer knappe wijze zonder vlees toch vet hebben weten te krijgen. Wanneer je je ramen spicy bestelt krijg je hier het vlees in blokjes in plaats van plakjes. Dit vinden we bij de spicy chicken ramen geen probleem, maar gaat bij de tonkotsu wel ten koste van het geroosterde varkensvlees. Bestel dus vooral de tonkotsu met roasted pork met de normale broth.

Hoeveel moet je hier voor je ramen lappen?
Tonkotsu Ramen: €12,-
Spicy Chicken Ramen: €14,-
Vegetarische Ramen: €14,-
Extra ramen-ei (tip!): +€1,50

Cityguys protip: eet alle noodles uit je ramen en bestel laat je noodles bijvullen. Je krijgt deze dan met een legendarische Kamehameha-serve.

Ramen Kingdom

  • Prins Hendrikkade 83h, Zaandam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Spicy Ramen Ramen Kingdom JP en Vivianne
Vegetarische Ramen Ramen Kingdom

De vegetarische ramen van Ramen Kingdom

Otem­ba Ramen

Het interieur van de gemiddelde ramenzaak beslaat vaak niet meer dan een aantal tafels en stoelen in een voor de rest, niet heel inspirerende locatie. Hoe het ook anders kan bewijst Otemba Ramen. Een nieuwe zaak op de hoek van de Kinkerstraat en de da Costakade.

De muren van deze zaak zijn allemaal voorzien van supervette schilderingen van Japanse characters. Ook bij het design van de bar is er aan de details gedacht, wat dit restaurant gelijk een hippe, leuke jonge vibe geeft die ons doet denken aan het hippe Dum Dum Palace dat vroeger op de Zeedijk zat.

Op de kaart staan zes verschillende ramen. Uiteraard kiezen we voor de klassieker: de Tonkotsu met buikspek. Een heerlijke vette varkensbouillon met shiitake, een perfect soja ei en een net iets te dik stuk buikspek, waarvan je je natuurlijk kunt afvragen hoe negatief een te dik stuk vlees daadwerkelijk is.

De ramen zijn zeker van het niveau: Hier kom ik snel terug. De energieke vibe van het jonge team en de look en feel van deze zaak zorgt er echter voor dat dit nieuwe restaurant zomaar eens één van de populairste hotspots in de buurt zou kunnen worden.

Hoeveel moet je hier voor je ramen lappen?
Tonkotsu Ramen: €15,50
Tantanmen Ramen: €16,50

Otemba Ramen

  • Kinkerstraar 56a, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Otemba Ramen Amsterdam
Joost van den Branden

Nog nooit zagen we zoveel ramen in een kelder. Zelfs chef Joost is er van onder de indruk.

Fou Fow Ramen

Net als bij Ramen Kingdom staat ook voor Fou Fow Ramen op de Elandsgracht standaard een rij voor de zaak. Hierom wijken we graag uit naar het wat grotere restaurant op de van Woustraat. Bij Fou Fow Ramen komen we speciaal voor de Tonkotsu ramen, die je in basic (een wat uitgeklede variant voor €11,-), classic (zoals je hem wil, €13,-) en in een grotere variant kunt krijgen (€15,-).

Voor de echte liefhebbers maken ze bij Fou Fow ook nog de Kotteri Tonkotsu Ramen. Dit gerecht is zó lekker vettig dat je na het eten hiervan denkt dat je een dikke laag Labello op je lippen hebt gesmeerd. Of zoals Sam zegt: “alsof je een varken aan het leegzuigen bent.” Fantastisch.

Hoeveel moet je hier voor je ramen lappen?
Tonkotsu ramen (basic): €11,-
Tonkotsu ramen (classic): €13,-
Tonkotsu ramen (large): €15,-
Kotteri Tonkotsu ramen: €15,-
Extra half ei: €1,-

Fou Fow Ramen

  • Elandsgracht 2a, Amsterdam
  • van Woustraat 3, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Fou Fow Ramen Amsterdam

Kotteri Tonkotsu Ramen van Fou Fow Ramen

Tokyo Ramen Iki

Qua inrichting van de zaak legt Tokyo Ramen Iki het af tegen Fou Fow Ramen en Ramen Kingdom, maar de ramenbroth van deze zaak is misschien wel de beste van de hele stad. Susam Pang: “Tokyo Ramen Iki heeft de beste spicy ramen en een hele dikke broth die heel diep van smaak is.” Voor de spicy ramen liefhebbers kun je bij Tokyo Ramen Iki sowieso je lol op. Het restaurant is een expert in het maken van spicy broth en organiseert er zelfs een jaarlijks contest voor waar je helemaal stuk kunt gaan.

De Nouko Shoyu Chicken Ramen start vanaf €13,50, maar aangezien de menukaart Japanser dan Hello Kitty, dus misschien kun je beter zelf een kijkje nemen op de menukaart van Tokyo Ramen Iki is

Cityguys protip: Denk goed na voordat je ja zegt op een Spicy Ramen Challenge uitnodiging van Tokyo Ramen Iki. 😉

Tokyo Ramen Iki

  • Amstelveenseweg 83h, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Spicy Ramen Challenge Tokyo Ramen Iki

De Spicy Ramen van de Spicy Ramen Challenge

Tokyo Ramen Iki Amsterdam Spicy Challenge

Pas op voordat je meedoet aan een Spicy Ramen Challenge. (Foto wellicht bewerkt)

Ramen Fes­ti­val

Heb je nou ontzettend trek in ramen gekregen, dan kun je naast deze drie zaken ook nog eens op 23 februari het Amsterdam Ramen Festival bezoeken. Op deze zondag komen ramen kunstenaren uit heel het land, Parijs en New York naar Het Sieraad in Amsterdam West om de meest heerlijke ramen en andere Japanse gerechten te serveren. Tussen het ramen eten door kun je leren hoe noodles gemaakt worden of karaoke zingen bij de karaoke pop-up van Karakter. Fou Fow en Tokyo Ramen Iki zijn sowieso van de partij! Tot dan!

Mocht je nou he-le-maal verknocht zijn aan Japans eten en deze ramenguide hebben uitgespeeld? Ga dan naar het volgende level en bezoek één of meerdere zaken uit onze sushiguide.

Nog even dit

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

    • Otemba Ramen geopend

Heb jij meer ramentips dan een Japanse glazenwasser? Mail ons dan op tips@cityguys.nl

Dit vind je misschien ook wel tof!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!