Spring naar inhoud
Zoeken
Bioscoopzaal FC Hyena e1572007560315

Naar deze bio­scopen ga je voor een filmdate

Roger BloemRoger

The Movies

Het is moeilijk om iemand te vinden die deze historische bioscoop op de Haarlemmerdijk niet kent. Wat wel moeilijk is, is iemand te vinden die hier daadwerkelijk gegeten heeft. Een goede reden om eens uit te zoeken of het bijbehorende restaurant TAVENU het waard is om te bezoeken voordat je je ogen naar het grote scherm richt.

Door het dikke tapijt en de klassieke bruine houten tafeltjes en stoeltjes verwachtten we hier een kaart met een salade, kipsaté en frietjes en een ossenhaas. Alleen de kipsaté blijkt ook daadwerkelijk op de kaart te staan, want de menukaart is hier compleet Indonesisch met gerechten als Daging smoor ketjap, Terong Balado en Gado Gado. Hoofdgerechten kosten hier tussen de €16,- en €19,50, waardoor de keuze voor de rijsttafel voor €23,50 snel is gemaakt.

De rijsttafel bestaat uit vijf verschillende gerechten, waarnaast de rijst geregeld wordt bijgevuld door Daan, die zo vrolijk is dat zijn keukenzangkunsten in het restaurant te horen is. De gerechten zijn overigens verrassend goed en aangenaam pittig, waardoor de drinktempo er lekker in zit.

“Wil je alvast een drankje bestellen voor in de zaal?”

De bediening was werkelijk fantastisch hier en aangezien het personeel meedenkt over wanneer je naar de film moet hoef je je vanaf binnenkomst eigenlijk nergens meer rekening mee te houden. Voldaan van het eten stap je helemaal relaxed de oude zaal in. Een heerlijke filmavond volgt.

The Movies

  • Haarlemmerdijk 161, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Rijsstafel restaurant Tavenu The Movies
Vloerbedekking The Movies

FC Hye­na

Filmliefhebbers en foodies die deze twee hobby’s willen combineren hebben aan bioscoop FC Hyena een perfecte locatie. Wanneer je deze filmclub binnenkomt loop je gelijk het restaurant binnen. Dit restaurant bestaat uit niets meer dan een aantal tafeltjes voor een bar met daarnaast een open keuken en een gigantische oven. De vibe is chill en doet een beetje denken aan restaurant Entrepotdok. De menukaart staat vol gerechten voor een prijzen van €9,- en €15,-, waarvan het opvalt dat ondanks het minimaal aantal gerechten dit een prima goede mix is van groente, vlees en vis. Het aubergine- met hummusgerecht komt met fantastisch brood en is een absolute winnaar. Daarnaast hebben we de bbq ribs die perfect zijn om te delen met een aantal mensen.

Na het eten duik je snel één van de twee zalen in. We zeggen hier express snel, want met het vrij zitten beleid heb je als eerste altijd de beste plek in de zaal. De natuurwijn neem je gewoon met glas (of fles!) en al mee naar binnen.

FC Hyena

  • Aambeeldstraat, Amsterdam
Tell me more
FC Hyena entree e1572007477320
Bioscoopzaal FC Hyena e1572007560315

Lab 111

Dit oude laboratorium in Amsterdam West is voor velen nog een onontdekte filmspot. Deze cultbioscoop draait een mix van bijzondere films en klassiekers die worden uitgekozen door het team van filmliefhebbers die deze zaak sinds 2016 runnen. Dit betekent dat het zomaar kan voorkomen dat je naar een Japanse Animefilm uit je geboortejaar aan het kijken bent of dat je hier de mogelijkheid hebt om klassiekers als The Lord of The Rings, Kill Bill of De Cityguys Selectie nog een keer op het grote doek te zien.

Daarnaast heeft Lab 111 met het aangelegen restaurant Strangelove een onwijs chill restaurant met bar waar je lekker een drankje kunt doen of heerlijk kunt brunchen.

Cityguys protip: Via Instagram blijf je goed op de hoogte van de filmselectie van Lab111.

Strangelove / LAB111

  • Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Tell me more
Eggs Benedict Amsterdam Lab Strangelove

Filmhallen

Als je op pad bent met een moeilijke eter zijn de Filmhallen wellicht een goed idee. Deze bioscoop met maar liefst 9 zalen (hoe dan?!) ligt in de hallen, waardoor je gemakkelijk van te voren een hapje eet in de daarnaast gelegen Foodhallen. Mensen die teveel stress krijgen bij zoveel keus kunnen altijd uitwijken naar de Kanarieclub, waar je op vertoon van je bioscoopkaartje twee gangen eet voor €20,-.

Filmhallen

  • Hannie Dankbaarpassage 12, Amsterdam
Meerrrr info

Natuurlijk zijn we nog lang niet in alle bioscopen geweest. Op ons todo-lijstje staan nog de bioscopen Studio/K, Kriterion en De Uitkijk. Volg ons op Facebook of Twitter als je op de hoogte wil blijven van onze bevindingen.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!