Spring naar inhoud
Zoeken
Ton Ton Club West Scrabble

De beste cafés met bor­d­spellen in Amsterdam

Steven StrijboschSteven

Hou jij ook zo van bordspellen? Wij wel. b-o-r-d. (Sorry...) Een van mijn grootste hobby's is verliezen met Kolonisten van Catan terwijl ik geniet van een speciaalbiertje. Of zeven. Na het lezen van dit artikel ben jij het gegarandeerd eens met deze vrijetijdsbesteding. Deze Amsterdamse cafés gooien hoge ogen als beste bordspelplekken van de stad.

Café Brecht

Brecht is niet alleen de ideale plek om door te zakken in een fauteuil met een (goedkope) negroni of een halve liter Weihenstephaner in je klauwtjes. In dit huiskameretablissement aan het Weteringcircuit kun je ook fantastisch Scrabbelen met Duitse toeristenmeisjes. Of met je vriendin. Wat jij wil. Als je er maar een Becherovka bij bestelt.

Café Brecht

  • Weteringschans 157, Amsterdam
  • Weteringschans, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Brecht

Check­point Charlie

Checkpoint Charlie, vlakbij het Westerpark, is een van de meest eigenaardige cafés van de stad. Niet alleen qua naam en inrichting, maar vooral qua klandizie. Clochards wisselen elkaar af aan de toog. Verdwaalde toeristen drinken hun kater weg op het terrasje. Ik ben driftig aan het zoeken naar tijdverdrijf tussen de bordspellenverzameling uit het jaar nul. (Probeer hier vooral eens de Triviant-vragen uit 1973 te ontcijferen.) Een vreemde bende. Maar wel lekker.

Checkpoint Charlie

  • Nassaukade 48, Amsterdam
Meerrrr info

Ton­Ton Club West

Tegenwoordig geen stadsdeel in Amsterdam zonder TonTon Club. Onze favoriet is zonder twijfel de arcadebar op het Westergasterrein. Hier speel je niet alleen Time Crisis III – in mijn ogen een van de beste arcadegames ooit – maar gooi je net zo makkelijk de tafel vol met bordspellen, ramenburgers, boozy milkshakes en Japanse biertjes. Groot voordeel is dat je hier ook fantastisch buiten kunt zitten op het ruime terras.

TonTon Club

  • Sint Annendwarsstraat 6, Amsterdam
  • Jan Evertsenstraat 747, Amsterdam
  • Polonceau-kade 27

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Ton Ton Club West Scrabble

2 Klav­eren

Op de hoek van de verhipsterficeerde De Clercqstraat zit een authentiek spelletjescafé. Geen moeilijke milkshakes, onuitspreekbare IPA’s of hippe lunchgerechten. Gewoon. Spelletjes. En een biertje. Misschien een uitsmijter erbij als je het écht gek wilt maken. De no-nonsens bediening, met het stoïcijnse enthousiasme dat je van een Amsterdamse horeca-ondernemer gewend bent, maakt het helemaal af.

2 Klaveren

  • De Clercqstraat 136, Amsterdam
Meerrrr info
2 Klaveren bordspellen

Vooges aan IJ

Ben je van plan om op een zondag te gaan brunchen bij Vooges aan 't IJ (voorheen Meneer Nieges)? Goed idee. Bloody Mary’s. Patatje Stoofvlees erbij. Gooi dan ook maar meteen de tafel vol met Scrabble en Rummikub. In de winter kun je dat doen rondom het haardvuur, in de zomer hang je natuurlijk buiten op het terras. Met uitzicht op ’t IJ, EYE en de A’DAM Toren. Prima vertoeven – en niet alleen op zondag.

Vooges aan 't IJ

  • Westerdoksdijk 40H, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Lagu­ni­tas Tapkabinet

Deze taproom is nieuw in De Pijp, maar direct uitgegroeid tot een van onze favoriete plekken om een overwinning binnen te slepen. En Lagunitas naar binnen te gooien. Want eerlijk: na een paar glazen Little Sumpin’ Sumpin’ Ale ben je echt ontzettend soepel in Scrabble. Het aantal verschillende bordspellen op de plank is momenteel nog enigszins bescheiden, maar hopelijk komt daar in de nabije toekomst verandering in!

Lagunitas Tapkabinet

  • Eerste van der Helststraat 62A, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Oedi­pus Brewing

Hoera! We hebben nóg een reden gevonden om deze brouwerij in Amsterdam Noord in een artikel te fietsen. Je komt hier natuurlijk al voor de uitstekende bieren en de allerbeste burger van de stad, maar met het introduceren van het nieuwe lunchmenu ontdekten we ook een handvol bordspellen in het vernieuwde proeflokaal. Tja, wie wil er nu niet een potje Scrabbelen met een kimchitosti en een pork belly bun on the side?

Oedipus

  • Oedipus Brewing, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Zoek nog je iemand om snoeihard van te verliezen met 30 Seconds, Twister of Kolonisten van Catan? Of wil je gewoon dolgraag een keertje Rummikubben met een van de Cityguys? Stuur dan ondergetekende even een berichtje.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!