Spring naar inhoud
Zoeken
Questomatica Escape Room Amsterdam

De beste escape rooms van Amsterdam

Roger BloemRoger

Escape games of escape rooms is één van de populairste dingen om te doen met een groep vrienden tegenwoordig. Cityguys testte de afgelopen jaren verschillende escaperooms in Amsterdam, ontsnapte uit een gevangenis in Rotterdam en deed een City Challenge op de grachten van de hoofdstad. Dit zijn onze favorieten in Amsterdam!

Wat is een Escape Room?

Een Escape room is één of meerdere kamers waarin je je met een groep laat opsluiten om er vervolgens door middel van het oplossen van verschillende raadsels en puzzels weer uit te komen. In Nederland werden escape rooms echt populair nadat het televisieprogramma De Wereld Draait Door een groot deel van de uitzending besteedde aan het fenomeen.

Log­ic Locks

Logic Locks is een mooie escape room nabij Amsterdam Sloterdijk. In deze kamer los je het mysterie omtrent Elizabeth van Leeuwenhart op in haar oude klassieke studiekamer. De kamer is mooi en goed ontworpen en heeft een goed aantal verschillende zeer creatieve puzzels.
De escape room is voor maximaal 7 personen en kost afhankelijk van de grote van de groep tussen de € 27,50 en €19,50 per persoon.

Logic Locks

  • Ferdinand Huyckstraat 64, Amsterdam
Tell me more

Questom­at­i­ca

In Questomatica; Arcade Invasion is Mario’s vriendje Luigi met pensioen en heeft ie een bar geopend in de echte wereld. Helaas gaat niet alles even goed en moeten jij en je vriendjes binnen een uur de aarde redden. Deze escaperoom zit vol Nintendo- en arcade nostalgie en is daarom compleet anders dan de duistere kamers van andere escaperooms. Je voorbereiden heeft meestal geen zin, maar voor de mensen die in de mood willen komen raden wij aan om een paar potjes Space Invaders, Pac Man en Duck Hunt te spelen. 😉

De kamer is voor zes personen max, maar je ervaart deze het best als je met z’n vieren speelt. Prijzen zijn verschillend aan de hand van de dagen en tijden die je kiest om de room te bezoeken. Voor vier personen betaal je tussen de €27,50 en €35,-.

Questomatica

  • Foeliestraat 16, Amsterdam
Meerrrr info
Questomatica Escape Room Amsterdam

Sher­locked

Waarschijnlijk de meest bekende en daarom ook de meest populaire escape room van Amsterdam. Sherlocked is centraal gelegen in het centrum van Amsterdam onder de Beurs van Berlage en heeft een klassieke kamer waarin je een geheim rondom de architect H.P. Berlage probeert op te lossen en een ‘Break-in Experience’ die we nog niet bezocht hebben. Sherlocked is goed speelbaar met 6 personen en kost € 119,- doordeweeks of € 129,- in het weekend.

Sherlocked

  • Beursplein 1, Amsterdam
Tell me more
Escape Room Sherlocked Amsterdam

Ams­ter­dam City Challenge

Niet echt een escaperoom, omdat je deze challenge 100% in het centrum van Amsterdam doet. In de Amsterdam City Challenge krijg je via een i-pad verschillende opdrachten om moorden op te lossen, drugskartels op te rollen en bommen te ontmantelen. Voor deze challenge kun je kiezen tussen 3 verschillende routes die 1 uur, 2,5 uur of 4 uur duren. Cityguys testte de 2,5 uur durende versie, maar halverwege de challenge waren we zo enthousiast dat we voor de 4 uur durende game gingen.

Omdat deze game zich buiten afspeelt is dit de perfecte puzzle om te doen in de zomer. Dankzij de ipad is er slim gebruik gemaakt van GPS en Augmented Reality en voor je het weet ben je door de stad aan het rennen, omdat je echt binnen de tijd alles probeert op te lossen. De te beaten highscore: 39.060.

One more thing: Voor €45,- speel je al met een team, 2 tot 4 personen, geen geld dus!

#SaveAm­s­ter­dam

Bij #SaveAmsterdam red je Amsterdam van zombies. Deze escape room is een wat kleinere escape room, maar heeft onwijs veel leuke technische toepassingen gevonden om je door de game te krijgen. Ik vond deze escape game wat makkelijker dan andere die ik speelde, maar dit kan heel erg verschillen per persoon. Logische raadsels gaan makkelijk af, maar ik mis altijd visuele clues.
Doordeweeks speel je met 6 personen voor een prijs van €17,- per persoon, wat deze escape room best goedkoop maakt!

#SaveAmsterdam

  • Cornelis van Alkemadestraat 69, Amsterdam
Tell me more
Ga je binnenkort een escaperoom doen? Laat het ons dan weten via Twitter. Wil je niets meer missen van Cityguys? Geef ons dan een dikke like op Facebook!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!