Spring naar inhoud
Zoeken
HPS Amsterdam Cocktails Cityguys

Welke restau­rants en bars kan je het beste bezoeken tij­dens Ams­ter­dam Light Festival

Roger BloemRoger

Amsterdam Light Festival is een perfecte reden om een rondje om het centrum van de stad te fietsen met je vriendin of date. Uiteraard is het koud en moet dit alles niet te lang duren. Om ervoor te zorgen dat je binnen lekker warm krijgt hebben wij een goed gezelschap aan bars voor je uitgekozen voor een heerlijke Amsterdam Light Festival Cocktailbar tocht.

Hilton Sky­lounge

Mocht ze nog nooit Amsterdam van boven gezien hebben dan is het leuk om hier te beginnen (of te eindigen). Lekker over de stad uitkijken en genieten van een drankje. Tijdens Hotelnacht kan je hier ook cocktail curlen. Ik ga ervan uit dat dit inhoud dat je aan het curlen bent, terwijl je een cocktail drinkt. Wat best hilarisch klinkt.

LuminAir (Doubletree by Hilton)

  • Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

HPS

Als je zo dichtbij bent ben je eigenlijk verplicht om even Mounir gedag te zeggen terwijl je een drankje tot je neemt. Nog steeds één van onze favoriete cocktailbar in Amsterdam.

HPS

  • Rapenburg 18, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
HPS Amsterdam Cocktails Cityguys

Door 74

Alleen als je door de weeks je Amsterdam Light Festival tour doet raden we aan om hier langs te gaan (of je moet gereserveerd hebben). Het blijft goud om op die deur te kloppen wanneer je date geen idee hebt waar je naar binnen stapt.

Door 74

  • Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Snap­pers

Snappers is als bar een stukje toegankelijker. Hier hoef je niet per se een cocktail te bestellen, maar kan je je nacho’s ook vergezelen met een biertje en een shotje mezcal. Trek in een burger of frietjes naast je drankje? Dan is dit de place to be.

Snappers

  • Reguliersdwarsstraat 21, Amsterdam
Meerrrr info

Ali Ocak­basi

Plan je om echt een hapje te eten en wil je niet in een cocktailbar zitten? Dan hebben we ook een tip voor je: Precies op je route vind je op de hoek van Herengracht en de Utrechtsestraat Ali Ocakbasi. De zaak ziet er een beetje toerisisch uit, maar de kaart staat hier vol met allemaal heerlijke gerechten van de grill.

Ali Ocakbasi

  • Herengracht 558, Amsterdam
Meerrrr info
Ali Ocakbasi

Tales & Spirits

Aan het einde van je Amsterdam Light Festival route eindig je vlakbij Tales & Spirits. Deze cocktailbar blijft maar stijgen in de enige echte wereldwijde cocktailbarranking. Hier eindig je met een killer cocktail en misschien nog wel een portie sticky chicken uit de keuken.

Tales & Spirits

  • Lijnbaanssteeg 5-7, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

5&33

Moet de dame (of jijzelf) terug naar Amsterdam Centraal en besluit je onderweg toch nog dat je een aller-allerlaatste drankje nodig hebt? Dan kan je altijd gewoon nog even een cocktail in 5&33 halen. Uiteraard met popcorn on the side. Cheers!

5&33

  • Martelaarsgracht 5, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Heb jij nog een mooie toevoeging? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter of stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!