Spring naar inhoud
Zoeken
Horecava jp roger steven jp matthijs gin

Foodtrends en hore­ca-inno­vatie in 2019: dit zijn onze Horecava-favorieten

Steven Strijbosch Steven

Een beetje foodblogger is op de hoogte van de laatste trends op het gebied van eten, drinken en horeca. Daarom gingen wij vier dagen lang als razende reporters door de grootste horecavakbeurs van Nederland: de Horecava. Dit zijn onze favoriete horeca-innovaties en start-ups van 2019, met extra aandacht voor (alcoholvrije) dranken, insectenburgers en creatieve ondernemingen tegen voedselverspilling.

Schermafbeelding 2019 01 08 om 193042

De Krek­er­ij

Voor een interview met de cameraploeg van PowNed werden we geattendeerd op de insectenburgers van De Krekerij. Of we die al hadden geproefd. Onderkruipsels zoals wij konden daar natuurlijk geen nee op zeggen. Onze eerste reactie: “lekker!”, terwijl er een stuk sprinkhaan uit onze mond vloog. Eerlijk: deze burger van krekels en sprinkhanen smaakte verrassend goed.

Bot­tel

Dit is een bierbedrijf naar ons hart: door hun inzet drinken we een biertje precies zoals de brouwer het bedoeld heeft. Bottel zorgt er voor dat biertjes van o.a. Amsterdamse brouwerijen zoals Oedipus, Walhalla en De Prael vliegensvlug verhuizen van brouwketel naar ons bierglas. De karakteristieke zwarte flessen zorgen er daarnaast voor dat bierverpesters zoals licht en temperatuur wegblijven.

Too Good To Go

In plaats van dat het in onze knorrende magen terecht komt, belandt eenderde van al het voedsel ter wereld in de vuilnisbak. Dat betekent dat de gemiddelde Nederlander per jaar zo’n 150 zuurverdiende euro’s letterlijk weggooit. Too Good To Go gaat die voedselverspilling tegen. Via deze mobiele app zijn inmiddels al 200.000 goede maaltijden van lokale ondernemer gered. Extra mooi dat Too Good To Go ook op de Horecava food waste tegenging, in de vorm van doggy bags.

Indoor Gar­dens

Leuk voor als je wel kookt. En van zaad houdt. Planten- en kruidenzaden, smeerlap. De Indoor Gardens zijn een soort mini-boerderij voor je keuken. Fans van de moestuintjes-actie van Albert Heijn gaan hier gegarandeerd goed op. Minder begaan met koken? De units passen best lekker in je minimalistische interieur.

Yaya Kom­bucha

Kombucha, tja, geen trendartikel over 2019 zonder dat woordje. Het wordt ongeveer al duizenden jaren gedronken, maar het gefermenteerde goedje is populairder dan ooit. De thuisbrouwerij van Charlotte en Tom is inmiddels een volwaardig bedrijf, met een nieuwe brouwlocatie vlakbij Amsterdam Sloterdijk.

26866756 177627692839873 8654986209614888960 n

Pinch Sum

We waren al fan van de gestoomde deegtraktaties van pop-up restaurant Pinch Sum, maar toen we hoorden van hun ‘Ugly Dumplings‘-concept waren we helemáál om. Na registratie op hun website krijg je de kans om heel goedkoop (enigszins) mislukte dumplings te scoren. Vinden we mooi. Voor de Insta-meisjes: ze hebben ook hippe, gekleurde dumplings.

Willem-Pie

Wanneer je onze JP enthousiast maakt met veganistische taarten doe je écht iets goed. Deze bakkerij uit Amsterdam wordt gerund door Willemijn van Wenum – door vrienden wordt ze al jarenlang “Willem” genoemd. Vandaar de fantastische naam van haar bedrijf: Willem-Pie. Wie zweert bij plantaardige taarten moet in ieder geval een keer langs dit bakkerijtje in Oud-Zuid.

Schermafbeelding 2019 01 13 om 17 21 32

UmaMeats

Mocht je het nog niet zijn opgevallen: wij eten wel eens een burgertje. Of drie. UmaMeats combineert rundvlees met, jawel, zeewier. Een bijzondere én blijkbaar gezondere combinatie. Het vlees blijft ook nog eens langer goed, dus het gaat daardoor ook nog voedselverspilling tegen.

Denise’s Choice

Denise Schloss importeert een reeks alcoholvrije wijnen, cocktails én champagnes en distribueert die vervolgens naar zo’n 200 zaken in Nederland — vanuit haar woonkamer. Ook in die trend: Vien0 maakt (complexe) gefermenteerde groente- en fruitsappen die wel verdacht veel lijken op een wijntje.

Dit artikel kwam mede tot stand in samenwerking met Horecava; de invulling van deze content is 100% de keuze van Cityguys geweest. Meer weten over onze favorieten van deze beursgekte? Bekijk het onderstaande interview dat Matthijs en Steven deden met PowNed! Op ons Instagram-account kun je onze Stories terugkijken.

Doe ff sociaal joh!