Spring naar inhoud
Zoeken
Skylounge Hilton Rooftop bar Amsterdam Cityguys

Dit zijn de leuk­ste din­gen om gratis te doen in Amsterdam!

JP Schaddé van DoorenJP

Joe, we blijven natuurlijk wel Nederlanders hé? Er zijn een aantal dingen in Amsterdam die je gratis kan doen die ideaal zijn om mensen van buiten de stad mee naar toe te nemen. Of om naar toe te gaan als je als toerist de stad bezoekt. Waar moet je heen?

Gratis con­cert in het Concertgebouw

Je kunt gratis naar concerten in het concertgebouw! Elke woensdagmiddag kun je om 12:30 genieten van een gratis lunchconcert in dit prachtige gebouw aan het mueseumplein. Voor het programma kijk je even op de website, dat wordt steeds de week voorafgaand aan het concert bekend gemaakt. Je kan 1 kaart per persoon krijgen, die vanaf 11:30 worden uitgedeeld aan de ontvangstbalie.

Concertgebouw

  • Concertgebouwplein 10, Amsterdam
Meerrrr info

Ams­ter­dam Muse­um & Begijnhof

Nederlanders in Amsterdam komen vaak gewoon voor de Kalverstraat, maar er zijn rondom die straat gelukkig ook nog wat parels te vinden. Het Amsterdam Museum heeft een open galerij waar je gratis door mag lopen (we love it) en bij het Spui is de Begijnhof te vinden met 2 prachtige kerkjes. Zeker de moeite waard om even doorheen te wandelen als je vrouw in de H&M langs alle kledingrekken loopt. Naast de drukte van de Kalverstraat is dit een oase van rust en daar moet je mensen van buiten de stad altijd even mee naartoe nemen.

Begijnhof

  • Begijnhof 30, Amsterdam
Tell me more
Amsterdam Museum Instagram Cityguys 1

Uitzicht: Sky­lounge Amsterdam

Vlakbij het station is de Skylounge en daar heb je een awesome view op de stad. Gewoon het DoubleTree by Hilton hotel inwandelen, de lift instappen en naar de 11e locatie. We adviseren je om er vervolgens een drankje te drinken, dan kom je in elk geval minder over als toerist. Een witte wijn kost hier €7,50 maar komt wel in glazen zo groot als vazen, dus is een prima investering. Het uitzicht is trouwens ook tof midden in de stad bij Mr. Porter (Spuistraat) of bij Blue (in de Kalvertoren op de Kalverstraat).

LuminAir (Doubletree by Hilton)

  • Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Skylounge Amsterdam Hilton Doubletree Rooftop Bars Amsterdam Cityguys

Von­del­park — Vondeltheater

Duh. Het vondelpark is fantastisch om op een warme dag in te zijn en BBQ’en mag helaas niet meer maar hardlopen natuurlijk nog wel. Maar wat we even extra willen benoemen is het Openluchttheater. Van cabaret tot dans, film en muziek, het is hier allemaal gratis. Houd het programma in de gaten voor tips.

Vondelpark

  • Vondelpark, Amsterdam
Meerrrr info
Vondeltheater Amsterdam Gratis Cityguys

OBA: Gratis kran­ten en tijdschriften

De hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam is fantastisch. De tafels achterin de OBA zijn een favoriete hangout van JP. Uit Nederland vind je er alle kranten en ook internationale toppers zijn hier allemaal gratis te lezen. Dan hebben we het nog niet over de tijdschriftenverzameling gehad, dit is beter dan bij je kapper. Alle tijdschriften, van Linda. en Harper’s Bazaar tot Esquire en in het segment vakbladen kun je ook je hart ophalen: hier lees je het Tijdschrift voor Marketing, MarketingTribune en Adformatie. In het weekend moet je wel rekening houden met drukte en een overschot aan oudere mensen.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

  • Oosterdokskade 143, Amsterdam
Tell me more

De Pont

Parkeren in Noord kan op sommige plekken gratis (sorry lieve bewoners van Noord) en dan kun je vervolgens ook gratis met de pont naar het Centraal Station. Maar liever pakken we de pont naar de NDSM, dan kom je langs een onderzeeër en kun je vervolgens bij Pllek, de IJkantine of Loetje aan de Amstel een drankje scoren – als je geld hebt. De pont is gratis en is heerlijk om even op uit te waaien. Ze gaan op vaste tijden en die van alle verschillende pontjes vind je op de website van Amsterdam-Noord, voor live-timing ga je naar Pontveer.

De Pont

  • Amsterdam, Centraal Station, Amsterdam
Meerrrr info
Pontje Amsterdam Gratis Cityguys e1516460368651
Zijn we gratis tips in Amsterdam vergeten? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Doe ff sociaal joh!