Spring naar inhoud
Zoeken

Knap­ste kip van Amsterdam

Roger BloemJP Schaddé van DoorenRogerJP

Waar moet je nou heen voor de beste kip in Amsterdam? Cityguys onderzocht tientallen restaurants en koos deze toppers voor jou, zodat je wat minder keuzestress hebt en meteen de beste chicks te pakken hebt. Check ook meteen de video uit De Cityguys Selectie hieronder.

The Chick­en Bar

Dit kipetablissement is de nieuwste kipaanwinst van Amsterdam. Horecahero Boyd Baptist staat hier dagelijks te shinen tussen de roterende kippen die vanaf een uurtje of 13:00 al gretig worden afgenomen. Het geheim van deze kip is dat ze deze hier sous-vide garen. Dit betekent dat ze de kip samen met knoflook, rozemarijn, citroen en nog een aantal andere geheime ingrediënten in een afgesloten zak garen in een warm bad. Het resultaat is een perfect gegaarde kip met een frisse smaak, die daarna nog een half uurtje aan de rotisserie draait om een lekker velletje te krijgen.

Je eet gemakkelijk met twee personen van deze kip (€21,-) en zelfs drie Cityguys kunnen hier vol van zitten als je maar wat van de chicken strips (zelf gemarineerd en gepaneerd) en de frieten van Vleminckx op tafel zet. Cheers!

The Chicken Bar

 • Voetboogstraat 6, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
The Chicken Bar Amsterdam

Rouhi

Wanneer je langs restaurant Rouhi loopt verwacht je hier niet één van de beste kipgerechten van de stad te kunnen eten. Het restaurant ligt namelijk precies in het hart van het winkelgebied van Amsterdam en deelt het pand ook nog eens met de flagshipstore van Rituals. Maar niets is minder waar dus! Waar de gemiddelde bezoeker hier neerstrijkt voor een kop koffie en iets gemakkelijks komen wij hier de geroosterde kip die voor €18,- a la carte te bestellen is.

De menukaart belooft je kippenborst met broccoli met pittige bonensaus, maar daarnaast krijg je nog drie bereidingen van kip. Een yakitori van de Japanse grill, een malse kippenpoot die je tot het bot aflikt én het meest krokante kippenhuidje dat je ooit proefde. Tenzij je bij Yardbird in Hong Kong hebt gegeten, want daar komt de inspiratie voor dit gerecht vandaan. Chef Renaud Goigoux speelt nog met de gedachten om een bouillon aan het gerecht toe te voegen. Wanneer het zover is laten we het je natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Rouhi

 • Spui 10, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Geroosterde Kip Rouhi Amsterdam

Kippenpoot en yakitori van de grill. In het bord ligt nog een supermals stukje kippenborst en krokante kippenhuid.

Rotis­serie

Fucking Everything. Dat is ons favoriete gerecht hier, want dan krijg je van alles wat en werkelijk alles is lekker. Bestel er een paar frietjes bij (in de video zie je ons doodgaan van de Fried Chicken Hot Sauce Fries) en dan moet je eigenlijk nog een kipburger hebben. Als je in de zomer op het terras wilt zitten dan kies je voor de zaak in Oost en anders voldoet die in West ook prima. Wij zijn fan!

Rotisserie

 • De Clercqstraat 81, Amsterdam
 • Beukenplein 17, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Elke weekend wordt er wel ergens een bloody mary met een portie chicken & waffles naar binnen gewerkt. Waar we dat doen lees je in het artikel over chicken & waffles in Amsterdam.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Rotisserie Kipburger Amsterdam Oost

De Bier­fab­riek

Bij de Bierfabriek is het ’s avonds altijd druk, maar in deze legbatterij is altijd wel een plekje om een scharrelkippetje te eten. Heerlijke zaak om met een groep vrienden bier te drinken aan een taptafel, om in je eentje een kippetje te scoren (pun intended) en ook als je met een paar mensen even snel en goedkoop wilt eten is dit een goed idee. Friet, salade en een kip voor €13,50 dus dan kun je er prima een biertje bij nemen (Alfa bier, speciaal gebrouwen voor de Bierfabriek).

De Bierfabriek

 • Nes 67, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Bierfabriek Kip Nieuw

Favorite Chick­en & Ribs

Als je midden in de nacht nog honger hebt, dan kun je natuurlijk ergens shoarma eten. Beter is het om gewoon de Favorite in te duiken, midden op de Wallen. Altijd druk, dus altijd verse kip. Kost je echt praktisch niks en de burgers en wings zijn stiekem best wel goed rond 4 uur ’s nachts. Voordeel (of nadeel): je vindt Cityguys er gemiddeld twee keer per week.

Favorite Chicken & Ribs

 • Oudezijds Voorburgwal 64, Amsterdam
Tell me more
Tegen de tijd dat je bij Favorite bent vergeet je sowieso alti­jd een foto te maken.”

Cityguys TV

Kip op kip op kip op kip

Nog meer kip?

Ja, we hebben op een miljoenmiljard plekken de chickies gescout. We kennen van ’t Spit en de biertuin. Iedereen roept altijd dat Rijsel de beste kip heeft, maar – shame on us – we zijn er nog niet langs geweest. In de ochtend eet je natuurlijk chicken & waffles.

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de beste spots van de stad. Niet goed voor je SEO, wel voor jou als restaurantbezoeker. Dit artikel houden we dan ook geregeld up to date. Hieronder vind je de laatste wijzigingen.

  • The Dirty Chicken Club. Deze zaak is omgebouwd tot Argentijns Steakhouse.
  • Chefs Poulet & Frites. De zusters van Chefs Poulet hebben de zaak verkocht en zijn wat anders gaan doen.
  • Rouhi. Nieuwe zaak op het Spui (waar voorheen het Esprit Café zat), met een fantastisch kipgerecht.

Hebben we een kip gemist? Mail ons dan via tips@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!