Spring naar inhoud
Zoeken
Patatas Bravas Pikoteo Amsterdam

De ide­ale foodspots om eten en cock­tails te combineren

Roger BloemRoger

Je wilt gruwelijk lekker eten en genieten van cocktails. Best moeilijk, want bij de meeste cocktailbars kom je niet verder dan een paar olijven en wat pinda's en lang niet in elk restaurant staat een goede bartender. Cityguys zou Cityguys niet zijn als het op zoek zou gaan naar de ultieme spots waar lekker eten en heerlijke cocktails bij elkaar komen om je date mee naartoe te nemen.

Piko­teo

Pikoteo is één van die fijne plekken in de stad, waarvan je eigenlijk niet zo goed kan zeggen of het een restaurant of een bar is. Perfect natuurlijk als je zin hebt in een combinatie van eten en fijne cocktails. Want deze “Taberna” met moderne tapas excelleert hierin. Voor een drankje nemen we hier graag plaats aan de grote ronde bar. Dat er vervolgens Iberico en andere kleine tapas op de bar verschijnen is onvermijdelijk. De Mediterraanse sfeer krijg je trouwens het beste mee bij lekker weer op het terras aan het water of in de serre aan de voorkant van het restaurant.

Cityguys protip: De Tuna in de clouds is een fantastisch rokerige steak tartare van tonijn dat niet mag missen op de tafel.

Pikoteo

  • Houtmankade 9, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Patatas Bravas Pikoteo Amsterdam

Restau­rant Branie

Op de Ten Katestraat kun je nu genieten van cocktails en Asian food, want sinds kort zit hier Branie. Om deze nieuwe hotspot van de grond te krijgen zei Remco Bye bye tegen z’n eigen zaak Porem om samen met Mokummattie Rick Welcker (bekend van Bar Feijoa) de handen ineen te slaan. Het resultaat is een bar vol Amsterdamse gezelligheid met topcocktails van de kwaliteit die we van deze mannen gewend zijn, maar dan met prijskaartjes onder de € 10,-.

Op de menukaart vinden we de door ons zo geliefde bao buns, waarvan die met de perfect bereidde soft shell crab sowieso niet mag missen en een verrassend frisse theesalade. (Yep! We bestelden dit en werden er blij van). Eén van de meest verrassende gerechten die we deze maand aten was wellicht wel de KFC, dat staat voor Kentucky Fried Champignons, maar oogt en dezelfde structuur heeft als de krokante kipstukjes van onze geliefde kippenboer uit de VS.

Het Mapo Tofu gerecht, dat niet Nederlands pittig is, maar ontzettend lekker. Gelukkig staat Rick voor je klaar met een gigantische waaier als het zweet je uitbreekt.

Branie

  • Ten Katestraat 26a, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Bao Buns Branie Cityguys KFC Amsterdam

Calle Ocho

Wanneer de markt op de Albert Cuypstraat is opgeruimd verschijnt er vanachter de kraampjes met te wijde truien dit kleurrijke zaakje vol met tequila en mezcal. Deze hoef je absoluut niet te shotten, want de mannen achter de bar maken er fantastische cocktails van. Denk hiernaast aan taco’s frisse ceviches en empanadas en je hebt een topavond.

Calle Ocho

  • Albert Cuypstraat 226I, Amsterdam
Meerrrr info
Calle Ocho Amsterdam

Salmuera

Hallo! Kan dit restaurant iets fout doen? Met vijf verschillende ceviches op de kaart, vlees van de asado grill (wat betekent dat het vlees boven houtskool bereid wordt) en meer dan zestig (60!!!) mezcals in de bar lijkt deze spot helemaal voor Cityguys te zijn gemaakt. Hebben we nog wat te klagen? JA! Dat het niet altijd mooi weer is in Nederland, want het terrasje van Sal is super.

Salmuera

  • Rozengracht 106, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Ceviche Salmuera Amsterdam

Nog even dit

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

    • Restaurant C is omgebouwd tot BAUT
    • The Beefsteak Club i.v.m. sluiting

Uiteraard kun je ook nog cocktails drinken en ravioli of gefrituurde kip eten bij Tales & Spirits. Nog meer cocktailtips? We hebben ook nog een artikel over onze favoriete cocktailbars van Amsterdam.

Doe ff sociaal joh!