Spring naar inhoud
Zoeken
Cityguys Operation Hot Sauce

The Stillery en Cityguys lanceren pit­tige producten

Steven StrijboschSteven

Oper­a­tion Hotsauce

Amsterdamse ondernemers en horeca-experts The Stillery en Cityguys bundelen hun krachten met twee nieuwe pittige producten die je smaakpapillen gegarandeerd gaan verrassen (of… verassen): een Whisky Hot Shot en een Hot Sauce gerijpt op whiskyvaten. Durf jij ze te proeven?

Cityguys Operation Hot Sauce lancering

Tijdens Perfect Serve Bar Show 2023 zijn de Hot Sauce en Whisky Hot Shot officieel gepresenteerd voor horecaondernemers en bartenders.

Hot sauce uit whiskyvaten
Voor Operation Hot Sauce is gewerkt met speciale Dutch Reapers (het Nederlandse zusje van de California Reaper), lokale Madame Jeanette pepers en verse Hollandse aardbeien. Na een zeer intens snijproces (check de video maar) zijn de ingrediënten gefermenteerd in whiskyvaten van The Stillery. Dit geeft de saus een unieke en smaak. Op de befaamde Scoville scale scoort de saus 92.000, bijna 100 keer sterker dan Sriracha.

Whiskylikeur met een kick
Wat gebeurt er als je na het leeghalen van deze vaten er vervolgens een whisky op finisht? Op dat pittige vraagstuk hebben we nu een smakelijk antwoord: het resultaat is heet, verrassend catchy en onverwacht lekker. Alsof de Spice Girls spontaan een nieuw album hebben uitgebracht. Perfect als basis voor een spannende whiskycocktail, of uit de fles terwijl je ondersteboven op de bar staat. Verantwoord, uiteraard.

Beide samenwerkingen zijn te koop in de The Stillery webshop: Operation Hot Sauce kost €9,95, een fles Whisky Hot Shot kost €19,95. De Hot Sauce en de Whisky Hot Shot zijn samen verkrijgbaar in een speciale Spice & Spirit combideal voor €24,95.

Cityguys Operation Hot Sauce productie

Het gebruik van whiskyvaten voor het rijpen van de hot sauce voegt een extra laag van complexiteit en smaak toe.


Niet voor publicatie
Beeldmateriaal vrij voor gebruik. Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen neem contact op met Roger Bloem via rogerbloem@cityguys.nl of via 06-42805307. Voor overige informatie of vragen over geile paprika neem contact op met Robin Karels via robin@the-stillery.nl

Handige links:
Instagram Cityguys: https://www.instagram.com/cityguysnl/
Instagram The Stillery: https://www.instagram.com/thestilleryamsterdam/
Webshop: https://shop.the-stillery.nl/products/the-stillery-x-cityguys-operation-hot-sauce

High-res beeldmateriaal:
https://drive.google.com/drive...

Over Cityguys
Cityguys is een hotspot- en reisplatform voor mannen met een focus op hospitality in (grote) steden. Van beste hamburger tot fijnste hotelovernachting, ze zoeken uit waar je het lekkerst eet, drinkt en slaapt. Deze avonturen leggen ze, op geheel eigen wijze, vast op social (@cityguysnl) en op cityguys.nl. Cityguys bestaat uit Roger Bloem, Jean-Paul Schaddé van Dooren en Steven Strijbosch.

Jean-Paul van Cityguys: “We zijn benieuwd wat bartenders, chefs en andere culinaire creatieven gaan verzinnen. Wie bouwt er een extra spicy Bloody Mary met deze hot sauce voor mij?”

Over The Stillery
The Stillery is een producent van lokale biologische dranken die worden gedistilleerd in Amsterdam. Voor de productie van o.a. de whiskylikeur wordt er zoveel mogelijk met Nederlandse en Amsterdamse producten gewerkt.

Pascal Peeters van The Stillery: “We zijn enorm trots om twee van onze favoriete producten, hot sauce en whisky, te combineren. De houtachtige en rokerige tonen van het vat proef je echt terug in de saus en het karakter van de saus weer in de whisky.”

Kom de Hotsauce & de Spicy Whisky Hotshot proeven!
Locatie: Feijoa, Vijzelstraat 39, 1017 HE, Amsterdam
Datum: Maandag 16 oktober 2023
Tijd: 20.00 uur
Doe ff sociaal joh!