Spring naar inhoud
Zoeken
Planet Ardbeg Tour Amsterdam 2023

Bezoek deze vier bars voor de Plan­et Ard­beg Tour

JP Schaddé van DoorenSteven StrijboschRoger BloemJPSteven & Roger

Gooi een kompas, een veldfles en een verrekijker in je backpack en hike dit weekend langs een aantal Amsterdamse topbarren voor een onvergetelijk cocktailavontuur! Van 28 tot 30 september 2023 presenteren The Flying Dutchmen Cocktails, Feijoa, JD Williams en LuminAir een speciaal Ardbeg-menu én zijn deze topbarren compleet omgetoverd tot de wereld van Planet Ardbeg.

Vergeet niet je whiskypaspoort af te stempelen. Zodra je minimaal drie bars hebt bezocht ontvang je namelijk het limited edition Planet Ardbeg stripboek!

Planet Ardbeg Tour Amsterdam 2023

Planet Ardbeg Tour Amsterdam 2023

Lumi­nAir

Deze bar boven Amsterdam is één van de nieuwste aanwinsten van de stad. Je kent het misschien als Skylounge, maar sinds de verbouwing heet dit LuminAir. Vanuit de bovenste verdieping van het Hilton op het Oosterdok heb je een fantastisch uitzicht over het centrum van Amsterdam (en Amsterdam Noord). Achterin de zaak vind je een grote ronde bar waar je deze week de "Desires" wilt bestellen. Deze coconut washed cocktail met Ardbeg An Oa, een whisky die o.a. gelegen heeft op Pedro Ximenez-vaten is perfect om je avond mee te beginnen, terwijl je over de stad uitkijkt en je cocktailtour uitstippelt [lees: de andere bars in dit artikel].

LuminAir (Doubletree by Hilton)

  • Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
"Desires" met Ardbeg An Oa

"Desires" met Ardbeg An Oa

The Fly­ing Dutch­men Cocktails

Uiteraard mag deze klassieke cocktailbar van Timo Janse (of moeten we zeggen 'de Sea Serpent') en Tess Posthumus niet ontbreken op deze avontuurlijike reisroute. In The Flying Dutchmen Cocktails serveren ze alle klassiekers én het liefst nog een twist hierop. Zo ook tijdens de driedaagse Planet Ardbeg Tour. De "Attack of the Serpent!" met Ardbeg 10, Chartreuse Elixir en hazelnoot lijkt (zeker met z'n besjes op de rand van het glas) een hele lieve cocktail, maar zorg wel dat je uit de handen van dit zeemonster blijft... anders weet je dus nooit dat befaamde stripboek te bemachtigen.

Flying Dutchmen Cocktails

  • Singel 460, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Screenshot 20230929 101728 Gallery 01 01

Probeer uit de handen te blijven van de Sea Serpent!

J.D. Williams

Bij JD Williams eten we altijd Bourbon Glazed ribs en je vindt daar achter de bar een muur als ware het een hemel van whisky. Ze maken hier cocktails van een old fashioned en een whisky sour, tot een cocktail specifiek met de whisky die jij in gedachten hebt. Speciaal voor de Planet Ardbeg Tour is dat een "Smoke Signal" cocktail: Ardbeg Wee Beastie 5 jaar met terva, dennenlikeur en Dandelion bitters. Wij kenden deze ingrediënten ook niet allemaal, maar geloof ons: lekker!

J.D. Williams

  • Prinsenstraat 5, Amsterdam
Tell me more
JD Whisky bar tijdens de Planet Ardbeg Tour

JD is bijna onherkenbaar tijdens de Planet Ardbeg Tour

Ardbeg Cocktail JD WIlliams Amsterdam

"Smoke Signal" met Ardbeg Wee Beastie

Fei­joa

Feijoa betekent feest. Hier staan regelmatig de gasten op de bar en spuwen de bartenders vuur tussen het maken van de cocktails. De nieuwste cocktail, gemaakt door Best Bartender van Nederland Stefan Sumual is dan ook helemaal geïnspireerd op deze vibe, want met een beetje geluk zet Stefan hier de hele bar inclusief je cocktail in de hens. Dat moeten we proeven dus! De "Shenron's Breath". Een cocktail met Ardbeg Wee Beastie, een jonge whisky met een verdraaid goede punch citroensap en grenadine. Serveren ze met wat bitters en dus een lading feest. We snappen gelijk dat Stefan eerder deze maand door zijn collega's nog verkozen als meest creatieve bartender.

Feijoa

  • Bar Feijoa, Vijzelstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Stefan Sumual Feijoa Cocktailbar

Wil je je ook onderdompelen in de wereld van Planet Ardbeg en dat unieke comic book scoren? Geef bij je eerste cocktail in een bar aan dat je voor de Planet Ardbeg Tour komt, dan krijg je paspoort waarin je vervolgens je stempels kunt scoren. Zorg dat je in elk geval bij drie bars een cocktail hebt gedronken om de comic te bemachtigen. Wij kunnen niet kiezen welke cocktail je zou kunnen skippen - allemaal zijn ze namelijk fantastisch, inclusief de complete beleving - dus doe jezelf een cadeau en ga ook naar die 4e bar. CHEERS!

Doe ff sociaal joh!