Spring naar inhoud
Zoeken
Helling7 JP Roger

Restau­rants en bars die het fiet­sen waard zijn

Steven StrijboschSteven

Een beetje (import-)Amsterdammer heeft soms de grootste moeite om "de stad" te verlaten. Zelf maken we ons daar ook regelmatig schuldig aan. De A10-ring blijft toch een magische grens. (Behalve als we natuurlijk een van onze buitenlandse avonturen gaan beleven.) Gelukkig helpt Cortina om de reis wat draaglijker te maken voor deze luilakken. Een maand langs testen wij de Cortina E-Silento, op zoek naar onze favoriete zaken in de regio Amsterdam die het (om)fietsen waard zijn!

Birdhouse Brewery Amsterdam Zuidoost

House of Bird

Elke keer als we House of Bird bezoeken zijn we zo trots als een pauw dat we niet roekoeloos verd­waald zijn. Gelukkig hebben we navigatie op onze fiets. Dit proeflokaal van de gelijknamige brouwerij ligt vermomd als vogelhuis in het Diemerbos en is de perfecte plek om even uit te rusten van je wereldreis. House of Bird heeft er een sport van gemaakt om van elk biertje een vogel-woordgrap te maken. Zo bestel je biertjes als 'Nognietnaar Huismus' en 'Vink Heerlijk'. Je kunt je voorstellen: Roger was er als de kippen bij om nóg meer woordgrappen te bedenken. En die fietstocht? Ach, eenmaal thuis ben je dan weer zo fris als een hoentje.

House of Bird

  • Diemerbospad 1a, Diemen

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Helling7 whisky Highland Park Steven

Helling 7

Met een elektrische fiets zijn hellingen natuurlijk geen enkel probleem. Vandaar onze volgende bestemming: Helling 7. Eentje van de buitencategorie, zoals ze dat in het wielrennen zo mooi zeggen. Aangezien wij met ons motortje net zo valsspelen als Lance Armstrong op de Col du Galibier, is deze afstand natuurlijk een peulenschil. Zei er daar iemand bier? Nou, bij Helling 7 kom je vooral voor de cocktails. Je drinkt hier namelijk tot de allerlaatste zonnestraal cocktails van de hand van Tim Lefèvre (Door74), met ernaast een uitstekende pulpo en steak tartare.

Helling 7

  • Tt. Melissaweg 57, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Krux Bier Amsterdam Oost

Proe­flokaal t Nieuw Diep

Deze jeneverdistillerij in het hart van het Flevopark in Amsterdam Oost heeft al na één bezoek onze harten veroverd. De bistrotafeltjes aan het water, de picknickbanken onder de bloesembomen of "gewoon" binnen aan de bar: we kunnen eigenlijk niet kiezen wat onze favoriete plekje is bij 't Nieuwe Diep om jenever te harken. Toegegeven: het is ronduit schandalig dat we dit fantastische proeflokaal pas na TIEN jaar hebben ontdekt. Dikke kans dat we hier de hele zomer zonnestraalkoppend en jeneverslurpend rondhangen. Moeten ons ongewis natuurlijk wel wegdrink-- eh, goedmaken.

Zorg dat je benen nog niet helemaal verzuurd zijn, want eigenlijk ben je verplicht om even verder te fietsen. Want laten we eerlijk zijn: van al dat leven krijg je dorst. De in 2020 opgerichte KRUX Brouwwerf is een perfecte plek om de tour af te sluiten. In dit proeflokaal in de Cruquiushaven scoor je een Ballaster (blond) of onze favoriet: de Breeuwer, een heerlijk fris witbiertje.

Proeflokaal 't Nieuwe Diep

  • Flevopark 13a, 1095 KE Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
IMG 7603

Voor een emmer Despo fietsen we probleemloos even om

Wood­stock 69 (Bloe­men­daal aan Zee)

Zandvoort, IJmuiden en Bloemendaal wordt door de lokale marketingafdeling inmiddels Amsterdam Beach genoemd. Desondanks is het toch een slordige 25 kilometer fietsen vanuit het centrum. Gelukkig hebben we een elektrische fiets zodat we binnen lichtsnelheid (binnen een uur) kunnen flaneren aan de Costa del Holanda. Onze favoriete spot aan het strand is zonder twijfel Woodstock 69. Geef ons een bucket Desperados en een stapel Mezcal Mules (en wat zonnebrandcrème voor JP, alsjeblieft) en we blijven hangen tot lang na zonsondergang.

Woodstock 69

  • Zeeweg 94 - tent 7, 2051 EB Bloemendaal aan Zee

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Jaimie van Hei­je (Oud­erk­erk a/​d Amstel)

Ouderkerk aan de Amstel is een dorpje ten zuiden van Amsterdam dat al regelmatig op onze route ligt. Al is het eerder omdat we onszelf weer eens ongegeneerd hebben opgedrongen op iemands plezierjacht (lees: sloep). Maar, ook zonder te varen weten we Ouderkerk te vinden. De fietstocht langs de Amstel is namelijk prachtig, zéker als het eindstation het restaurant van Jaimie van Heije is.

Jamie van Heije

  • 1191 JE, Ouderkerk aan de Amstel, Noord-Holland

€€€ — Af en toe

Tell me more
Jeus de Boules Bar Bistro Bureau Amsterdam

Bar Bistro Bureau

Het woord ‘zonovergoten’ wordt vaak te pas en te onpas gebruikt in combinatie met ‘een terras’. Bij Bar Bistro Bureau is het eigenlijk een understatement. Sterker nog, het dakterras van Bureau is ongetwijfeld de horecazaak in Amsterdam met de meeste zonuren van de stad. Je moet er wel even voor naar Slotervaart fietsen, maar kijk dan niet raar op als je hier ons van 11 tot 11 ziet plakken met een zonnestraal op onze bolletjes. Oh, en een kippetje van Joris Bijdendijk voor onze neus.

Bar Bistro Bureau

  • Johan Huizingalaan 763a, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Hem­brugter­rein (Zaan­dam)

Ooit werd er op het Hembrugterrein wapens en munitie opgeslagen, nu verschieten we hier ons kruit met de lokale biertjes van Brouwerij Hoop en Breugem. Het Hembrugterrein is eigenlijk het schattige zusje van het welbekende NDSM-werf. Grote oude gebouwen met een nieuwe functie: uitstekende horeca (Lab-44, Zanini, Restaurant BOIS), toegankelijke kunstexposities (Museum of Humanity) en om de hoek fantastische broodjes van Boer Geert.

Als je écht voor de bezienswaardigheden wilt gaan pak je de fietstocht door naar de Zaanse Schans. Want eerlijk bekennen: van overal ter wereld komen toeristen naar de Metropoolregio Amsterdam voor deze molens en karakteristieke groene huisjes.

Hembrugterrein

  • 1505 RL, Zaandam, Noord-Holland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Dit artikel is geproduceerd in samenwerking met Cortina. Alle locaties zijn op eigen initiatief bezocht en (uiteraard) betaald. Cityguys heeft geen geld ontvangen voor dit artikel, maar mochten wel een maand lang met een elektrische fiets rondscheuren. Vonden we leuk!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!