Spring naar inhoud
Zoeken
ETQ store

De 5 beste sneak­erza­k­en van Amsterdam

Steven StrijboschSteven

Amsterdam wordt steeds meer een walhalla voor die-hard verzamelaars en casual sneakerliefhebbers. Wij kiezen de vijf beste sneakerzaken van de hoofdstad; de hotspots waar je gegarandeerd met ontzettende hype naar buiten loopt.

Suni­ka

Sunika is dé plek in Amsterdam voor je dosis Japanse couture. What’s in a name, want ‘sunika’ is simpelweg Japans voor ‘sneaker’. In deze redelijk kleine zaak aan de Bilderdijkstraat vind je weer eens wat anders dan Air Max 1’s en Yeezy’s. Sunika staat namelijk bekend om hun uitgebreide aanbod aan onconventionelere merken, zoals bijvoorbeeld Karhu en Saucon.

Sunika

  • Sunika, Bilderdijkstraat, Amsterdam
Meerrrr info

Sole­Box

Het laboratorium van SoleBox aan de Nieuwezijdse Voorburgwal is eigenlijk een must-visit voor elke sneakerliefhebber. Denk reageerbuizen, microscopen en personeel in witte hazard suites. Wat het helemaal afmaakt: de witte rook die bovenin het lab hangt. Solebox staat sowieso wel bekend om zijn prachtige zaken in onder andere Berlijn, Wenen en Brussel, maar de Amsterdam store doet mee met the best of them. Besef even dat tijdens de opening van deze zaak sommige sneakerheads wel 6 (!) dagen voor deze exclusieve winkel verbleven. Checken die zooi!

SoleBox

  • SoleBox Amsterdam, Nieuwezijds Voorburgwal, Amsterdam
Tell me more

Maha Ams­ter­dam

Wat doen de stadsmannetjes in hemelsnaam in een schoenenzaak voor vrouwen? Gewoon. Laat ons! Jij kleingeestig persoon jij. Maha aan de Vijzelstraat heeft een fantastisch aanbod qua sneakers en streetwear, waardoor het simpelweg een van onze favoriete cadeauwinkels is. Dat de in-store releaseparty’s vol staan met toffe chicks met een verslaving / voorliefde voor obscure Air Maxjes werkt natuurljk ook wel mee.

Maha Amsterdam

  • Maha, Vijzelstraat, Amsterdam
Tell me more

Pat­ta

Wat dacht je, een artikel over sneakerzaken zonder Patta te noemen? Onmogelijk. Patta op de Zeedijk is in een kleine tien jaar uitgegroeid tot een fenomeen in de (inter-)nationale sneakerwereld. Na exclusieve samenwerkingen met onder andere Nike, Carhartt, Daily Paper, Mizuno, Dekmantel Festival en Vans, staat er tegenwoordig vaker wél een rij voor de deur, dan niet. Deze zaak in het ‘Chinatown’ van Amsterdam moet simpelweg op je lijstje.

Patta

  • Patta, Zeedijk, Amsterdam
Tell me more

ETQ

We hadden het geluk om aanwezig te zijn bij de (her-)opening van deze prachtige kledingwinkel. Het moderne, minimalistische uiterlijk van deze winkel loopt door in de designs van de sneakers — of andersom. In de lijn van Filling Pieces en Unrecorded is ETQ een van onze favoriete high-end sneakermerken. Prijzig is het allemaal wel: de gemiddelde schoen gaat voor 250 euro over de designtoonbank. Maar: mocht je in de buurt van het Rembrandtplein zijn kun je deze zaak eigenlijk niet overslaan.

ETQ

  • etq store, Singel, Amsterdam
Tell me more

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!