Spring naar inhoud
Zoeken

Beste sushi van Amsterdam

Roger BloemRoger — Laatste update:

Yep, we gaven ruim €1500,- uit aan research (lees: sushi eten) om ervoor te zorgen dat jij je zuurverdiende munten stuk slaat op de lekkerste plakjes rauwe vis op heerlijke sushirijst. Zo'n half jaar geleden begonnen we met de zoektocht naar de beste sushi van Amsterdam. Meestal duurt het wel enkele maanden voordat er genoeg research is gedaan om daadwerkelijk te kunnen claimen wat de beste hamburgerspot of cocktailbarren zijn. In dit geval begonnen we echt op het punt 0 en moesten we echt allllllles af. We kunnen je vertellen dat je dan echt veel maki's en nigiri's naar binnen werkt. En voor wat?! Nou voor dit dus. Het artikel waarvoor we het meeste research ooit deden.

Cityguys TV

Heb je geen zin om te lezen? No worries. Je kunt ook gewoon kijken naar hoe wij sushi in onze mond stoppen (en hoe dat moet!) bij Hosokawa, En en Hokkai Kitchen.

10. A‑Fusion

In het centrum kun je maar op een paar plekken goede sushi krijgen. Eén van deze spots is A-Fusion op Zeedijk. Heerlijk centraal gelegen dus en perfect als je een dagje door de stad hebt geslenterd en moet eindigen op het centraal station. Vooral de special nigiri’s vallen hier erg in de smaak.

A-Fusion

 • Zeedijk 130, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Sushi Amsterdam A Fusion Nigiri

9. Kaget­su

Een aantal jaar geleden was Kagetsu één van onze favoriete sushizaakjes in de negen straatjes. Nog steeds een heel fijn zaakje, waar je voor € 27,50 een miso soep, verschillende soorten sushi, een warm hoofdgerecht en een dessert krijgt.

Kagetsu

 • Hartenstraat 17, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Lekker sushi eten bij Kagetsu
Kaiko is alleen voor de sushipuris­ten. Het restau­rant heeft niet eens een website”

8. Kaiko

In de rivierenbuurt vind je in het TL-buizen verlichtte restaurantje Kaiko misschien wel de oudste chef van Amsterdam. Het restaurantje is letterlijk niet meer dan een sushiwerkstation, waarbij -net als in Japan- de gasten rondom de chef zitten en hem op de vingers kijken, terwijl de chef de meest lekkere maki’s en nigiri’s maakt. De vis-rijst verhoudingen in deze zaak zijn echt insane! Waar je in een all-you-can eat sushizaak soms wel 70% rijst in een makirol zit, bestaat hier je tuna maki gewoon uit 80% tonijn en ook bij je nigiri’s ben je op het moment dat deze geserveerd worden jezelf gewoon aan het afvragen of er wel rijst onder deze vis zit.

Zeker een must visit als het je niet uitmaakt hoe het restaurant eruit ziet.

Kaiko

 • Kaiko, Jekerstraat, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Sushi Kaiko Amsterdam Cityguys

"Onder deze gigantische stukken vis vind je nog een klein bolletje sushirijst"

7. Sushi Fanatics

Waar vind ik nou goede afhaal sushi? Sushi Fanatics is daar hét antwoord op.

Kijk alleen al naar die fatty tuna nigiri hier op de voorkant op onderstaande foto. Het vet druipt nog net niet uit je telefoon. Na het eten van deze nigiris voelt het dan ook alsof je mond van binnen is voorzien van een laagje boter.

Sushi Fanatics zit sinds eind 2020 op de Albert Cuijp en verovert elke week meer harten van sushilovers. De kwaliteit van alle sushi is echt insane hoog, terwijl de prijs de Omakase Nigiri Box Deluxe (€23,- voor 10 nigiri & 3 maki) echt een koopje is. Als allernieuwste in de lijst en hierom alleen nog beoordeeld op de take away. Na bezoek dus mogelijk nog hoger in deze top 10. Dikke vette tip dus!

Sushi Fanatics

 • Albert Cuypstraat 250, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Sushi Fanatics Amsterdam

6. Otaru

Eigenlijk hebben we allemaal dankzij All You Can Eat sushiconcepten geleerd wat de smaken zijn van verschillende soorten sushi, maar op een gegeven moment begin je smaak te ontwikkelen en nemen velen niet meer genoeg aan zoveel mogelijk naar binnen proppen, totdat de knoop bijna van je broek springt en wil je de volgende stap nemen. Deze stap neem je financieel misschien wel het makkelijkst bij Otaru, want hier krijg je standaard 50% korting op nigiri’s. Standaard! Altijd! I know, het slaat nergens op, maar de prijzen op de menukaart zijn zelfs al in de opmaak doorgestreept. Als je betere sushi wilt eten dan bij de All You Can Eat restaurants, maar wel hetzelfde budget hebt om uit te geven ga je naar Otaru.

Otaru

 • Frans Halsstraat 2, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Sushi Amsterdam Otaru nigiri Cityguys
Als je betere sushi wil eten dan bij de All You Can Eat restau­rants, maar wel het­zelfde bud­get hebt om uit te geven ga je naar Otaru.”
Otaru Cityguys sushi nigiri goedkoop

5. Akit­su

Wij zijn waarschijnlijk honderdtachtienduizend keer langs dit restaurant op de hoek van de Rozengracht en de Marnixstraat gefietst en hebben net zo vaak “daar moeten we een keer heen”, voordat we daadwerkelijk daarheen gingen. Na dit bezoekje kunnen we zeggen dat het niet naar Akitsu gaan verloren jaren zijn geweest, want damn. De sushi is hier voortreffelijk.

Akitsu is één van de weinige sushirestaurants in Amsterdam waar je aan een tatami tafel kunt zitten. Hier zit je op de klassieke Japanse vloer met een lage tafel. Vooral een leuke ervaring, maar minder als je niet zo’n sterke rug hebt of superlange benen. De sushi en sashimi zijn hier echt goed en zeer betaalbaar, maar als je echt gruwelijk lekker wil eten moet je een kijkje nemen op de specialspagina op het menu, waar minikaartjes met specials als Pokémonkaarten in een hoesje zijn gestoken. Hier vind je als je geluk hebt sushi van de fatty blue fin tuna (toro) of de Yellow tail hamachi.

Cityguys protip: van dinsdag t/m donderdag en op zondag hebben ze hier ook Ramen voor € 9,00.

Akitsu

 • Rozengracht 228, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Sushi Amsterdam Akitsu Cityguys
Roger sushi

4. Oku­ra Yamazato

Eigenlijk moet iedereen een keer in z’n leven sushi eten op Michelinsterren niveau. Daarvoor hoeven we helemaal niet naar de andere kant van de wereld te vliegen, want dat kan gewoon in het Okura bij Yamazato. Als je het over een restaurant hebt op dit niveau durven velen van ons niet eens op de website te kijken hoe duur het is, maar dat valt dus gruwelijk mee!

Bij Yamazato lunch je het Omakase chefsmenu voor €45,-. Voor deze prijs zit je aan de chefs table en krijg je de verschillende nigiri’s per stuk geserveerd als in de welbekende Yiro Dreams of Sushi documentaire. Door alleen al naar de bereiding door de chef te kijken loopt het water je in de mond. De combinatie van deze fantastische ervaring compleet met de in kimono lopende bediening die onderling alleen maar Japans spreekt, maakt eten in Yamazato de goedkoopste vakantie naar Japan. Voor even.

Yamazato, Okura

 • Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

€€€€€ — Als de zaak betaalt

Meerrrr info
Sushi Okura Yamazoto Cityguys Amsterdam

3. Hosokawa

Wanneer je van het Leidseplein naar Holland Casino loopt kom je langs deze parel. Nee, we hebben het niet over Sushisamba, maar over het restaurant van Masterchef Hiromichi Hosokawa die al decennia lang fenomenale sushi maakt. Ondanks dat het restaurant vanaf de buitenkant gigantisch oogt zit je er binnen zeer knus. Als je met een klein gezelschap bent raden we altijd aan om aan de chefs table te zitten, want Mr. Hosokawa praat graag tegen zijn gasten en vertelt de meest fantastische verhalen.

Bij Hosokawa kies je eigenlijk altijd voor één van de menu’s die allemaal bestaan uit sashimi, sushi, een warm gerecht als angus, zeebaars, coquilles of lamskotelleten, miso soep en rijst welke beginnen vanaf de €50,-.

Hosokawa

 • Max Euweplein 22, Amsterdam
Meerrrr info
7 city guys e1540723135509
3 city guys

De tonijn sashimi komt met shiso-blad, waardoor het een hele frisse smaak krijgt.

2. Ken Sushi

What you see is what you get bij Ken Sushi. Je krijgt Ken. Én Sushi. Lot’s of it. Als je nog niet bij Ken bent geweest lijkt het wellicht of we zijn concept iets te letterlijk nemen, maar eenmaal deze zaak bezocht te hebben snap je wat we bedoelen.

“Ik snijd de vis alvast en laat deze vervolgens op temperatuur komen”.

“Ik snijd de vis alvast en laat deze vervolgens op temperatuur komen” begint Ken, nadat we net aan zijn sushibar zijn aangeschoven. Er passen twaalf mensen aan de bar en iedereen wordt de hele avond persoonlijk vermaakt door de geanimeerde chef. Af en toe loopt er een bezorger van Thuisbezorgd binnen. Niet voor sushi, maar voor de roti van Meo’s Colosseum waarmee Ken de zaak deelt. Het geeft nog maar eens aan hoe niet pretentieus deze zaak eigenlijk is. Je komt hier voor de sushi… en voor Ken natuurlijk.

Ken Sushi is vooral uniek dankzij Ken. De chef serveert je namelijk vijfentwintig verschillende nigiri’s, sashimi’s of kleine gerechten. Elk gerecht komt met een vermakelijke anekdote vol kennis over het product. We leren hoe de gerechten tot stand zijn gekomen en hoe we deze het heerlijke gerechten het beste kunnen eten, want de gerechten hier zijn perfect bereidt.

Achteraf weet ik niet wat er beter was. De sushi of Ken zelf. Wat ik wel weet is dat we zojuist een drie uur durende sushimasterclass hebben gevolgd waarbij we alles mochten opeten. En dat was fantastisch.

Ken Sushi

 • Amsteldijk 40, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Ken Sushi restaurant Amsterdam

1. En Japan­ese Kitchen & Sake Bar

Voor Cityguys was EN één van de grootste ontdekkingen van 2018. Het restaurantje ligt absoluut niet op een plek waar je een klein buurtcafeetje zou verwachten. Echter vind je hier een zaak, waar je de meest bizar mooie sushi en sashimi gerechten kunt verwachten. Reserveren is een absolute must, vooral als je aan de bar wil zitten om chef Ken op de meest elegante manier de nigiri’s wil zien maken.

Sushi Nigiri En Japanese Kitchen and Sake Bar Amsterdam Sushichef Ken

En Japan­ese Kitchen & Sake Bar

Het Sashimi Matsu gerecht kost €47,-. Dit klinkt misschien prijzig, maar hiervoor kun je wel een kwartier kijken naar hoe Ken het mooiste sashimi gerecht voor je samenstelt met zo’n 25 plakjes van 9 verschillende vissen. Deze worden vergezeld met drie verschillende soya sauzen. De klassieke, ééntje voor de witte vis en die met het ‘geheime recept’ van de chef.

Dat Ken een soort van de Jaimie van Heije onder de sushi chefs is, zie je ook terug bij de presentatie van de nigiri’s, tussen de klassieke nigiri’s vind je tonijn met truffel gepresenteerd met bloemetjes en blaadjes en een flink aantal nigiri’s worden nog even licht gezout en bewerkt met de brander.

En Japanese Kitchen & Sake Bar

 • Dusartstraat 53h, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Sushi nigiri En Japanese Kitchen and Sake Bar Cityguys

Super­bonus: Hokkai Kitchen

Misschien wel de lekkerste sushi van Nederland eet je op een klein bedrijventerreintje in IJmuiden bij dit gekke restaurantje. Niet in Amsterdam dus... Na vijftien jaar authentieke Japanse gerechten te hebben geproduceerd vond oprichter Marinus Noordenbos het tijd om ook aan de locals te laten zien wat ze kunnen. Er werd een chef uit het Okura weggeplukt om vervolgens de meest fantastische gerechtjes te serveren. Doordat Hokkai zelf ook vis verwerkt werken ze altijd met de beste vis en dat is te proeven. Naast prachtige nigiri zijn we vooral onder de indruk van de sashimicocktail die je ook krijgt in het Chefs Omakase menu.

Voor onze absolute favoriet cheaten we dus een beetje, want voor dit restaurantje moet je zeker een stukje rijden, maar dat is absoluut de moeite waard.

Cityguys protip: Deze zaak is open van woensdag t/m zaterdag tot 19:00 uur, maar als je om 18:30 reserveert mag je nog uren blijven zitten!

Hokkai Kitchen

 • Egmondstraat 2, IJmuiden

€€€ — Af en toe

Tell me more
Sushi Hokkai Kitchen Cityguys I Jmuiden

Deze sashimi cocktail moet je hebben gegeten in je leven.

Door het bezoeken van al deze sushirestaurants in Amsterdam zijn we natuurlijk gigantische sushisnobs geworden. Het is nog net niet dat we nigiri’s terugsturen als er geen wasabi tussen de rijst en de vis zit. Laat het vooral weten als je naar aanleiding van dit artikel ergens sushi gaat eten. Dat kan via Instagram DM, Whatsapp of whatever! We vinden het gewoon fantastisch om te zien dat jullie onze aanbevelingen volgen, want dat is dé reden dat deze site bestaat. We horen graag hoe het was!

Nog even dit

Wat is er in de loop van tijd gewijzigd in dit artikel?

  • Sushi Fanatics
  • Ku Kitchen

Dat was het sushigeweld voor nu. Natuurlijk zijn er nog een flink aantal sake die we moeten bezoeken, dus mocht je tips hebben, mail ons dan vooral op tips@cityguys.nl

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!