Spring naar inhoud
Zoeken
JP Steven Dorst

Tap­tour Amsterdam

Wij missen ons vertrouwde plekje aan de bar. De verhalen van de kastelein. De perfecte witte schuimkraag voor de neus. Een kleurrijke vreemdeling naast je op een kruk. En, de kroegen missen ons ook.

Red de horeca

De terrassen mogen langzaam open. De horeca leeft op. Uiteraard zijn wij ook blij met de versoepelingen rondom de lockdown en de horecasluiting. Het leek een eindeloze dorst. Maar, één belangrijke ondernemer wordt helaas door de overheid continu vergeten: de bruine kroeg.

Deze horeca-etablissementen hebben vaak geen terras en moeten daarom hun deuren vooralsnog grotendeels gesloten houden. Eeuwig zonde, vinden wij. Want deze authentieke zaken zijn juist zo belangrijk voor de drankcultuur van Nederland, en zéker Amsterdam.

De kroegeigenaren hebben momenteel weinig tot geen vooruitzicht. Daarom willen we deze ondernemers financieel en maatschappelijk een hart onder de riem steken. Hoe? Door dorstige Amsterdammers langs deze kasteleins te sturen en tegelijkertijd de inkoopkosten te verlagen.

Huilen aan de bar

Een illustratie van een droevige Cityguy, huilend aan de bar.

Les de dorst

Met Taptour Amsterdam ontdek je samen de stad, haar prachtige kroegcultuur en steun je direct de kastelein. Zo blijven jouw favoriete bruine kroegen te bestaan én heb jij geen dorstig keeltje. Ook belangrijk.

De Taptour bierwandeling brengt je langs zes authentieke Amsterdamse bruine kroegen, van bekende tapperijen naar verborgen dranklokalen. Café's gekarakteriseerd door pikketanusies, muffe kleedjes en met soms zo'n eeuwenoude spelautomaat in de hoek.

Voor een vast bedrag (20,-) ontvangen deelnemers zes fantastische bieren, een uitgestippelde wandeltour met verhalen van de participerende kasteleins en hier en daar een gloeiendhete bitterbal. Met de Taptour breng je weer wat leven in de brouwerij.

Red de hore­ca, les de dorst!

Aan­melden

Meld jou en je vrienden aan voor de Taptour Amsterdam. Stuur ons een mailtje naar taptour@cityguys.nl of meld je direct aan via <TICKETS>. Wij kunnen niet wachten om een biertje met jullie te doen!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!