Spring naar inhoud
Zoeken
Cityguys #14

Voet­bal kijken in Ams­ter­dam: in deze zak­en kun je 90 minuten lang JUICHEN

Steven StrijboschSteven

Goed nieuws voor iedereen die net zo sportief is als wij: ER IS WEER VOETBAL OP TV! Op deze plekken kijk je het beste live voetbal in Amsterdam. Alvast een heads up voor trouwe fans van obscure clubs zoals Spartak Trnava en Urawa Red Diamonds, we zullen ons in dit artikel vooral focussen op Ajax, de Eredivisie, Oranje en de Nederlandse voetbalvrouwen.

Kui­jper

Het aantal lyrische Cityguys-artikelen over Café Kuijper zijn eindeloos. En wij hebben smaak. Dus dat zegt wat. Deze zaak in Amsterdam Oost is de belichaming van een Ajax-kroeg. Grote kans dat je JP hier ziet zitten aan de bar. Met een biertje voor z’n neus die nooit lijkt op te gaan. Het personeel tapt hier namelijk sneller dan hun schaduw. Zelfs als er tachtien juichende mensen in de zaak staan. Winning!

Café Kuijper

  • Linnaeusstraat 79, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Kopstootbar Ajax

Kop­stoot­bar

Tijdens het epische Champions League-avontuur van Ajax in 2018/2019 was dit al dé plek in Amsterdam om met een grote groep voetbal te kijken. Met een Jajem in je klauwtjes. Ook voor de reguliere Eredivisie-wedstrijden lijkt dit een prima locatie — als Ajax-fan dan. Want dat is eigenlijk de enige ploeg die ze uitzenden. Wel opvallend: de gemiddelde leeftijd van de vele vrouwelijke toeschouwers. Of wij worden oud. Nee… dat kan het niet zijn.

Kopstootbar

  • Marnixstraat 429, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Coco’s Out­back

Deze Australische sportsbar vlakbij het Rembrandtplein is het epicentrum van halve liters, ultravette kangarooburgers en een eindeloze sloot aan Jäger-shots. Ondanks dat we hier het liefst komen voor American Football hebben ze ook een uitgebreide selectie aan internationaal voetbal. Behalve de Eredivisie dus. Er hangen 26 schermen erom vragen vinden ze al een schande. (We zijn niet boos hoor, alleen teleurgesteld.)

Coco's Outback

  • Thorbeckeplein 8, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Three Lit­tle Sisters

Op zoek naar een iets minder vunzige bedoening dan de Coco’s? Op het Rembrandt zit de Three Little Sisters pub. Het zit hier gegarandeerd vol met Britten, maar door de Premier League-programmering heb je altijd een goed excuus om een Guinness te bestellen terwijl je Crystal Palace – Watford kijkt. Of een andere topper.

Three Little Sisters

  • Rembrandtplein 19, 1017 CT Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Reguliers tapmap JP Steven

Café de Walvis

In de Spaarndammerbuurt kent iedereen Café de Walvis. Zeker als het gaat om wedstrijden van Ajax. Eerlijk: de indeling van de zaak is niet súperhandig en een biertje bestellen kan even duren, maar de gezelligheid maakt heel veel goed. De Walvis is ook een zeer aardig eetcafé, met een prima burger op de kaart.

Café de Walvis

  • Spaarndammerstraat 516, 1013 SZ Amsterdam
Meerrrr info

El Pibe

Dit Zuid-Amerikaanse restaurant in de Jordaan is de perfecte plek om El Clásico te kijken: de wedstrijd van het jaar voor de fans van FC Barcelona en Real Madrid. Combineer het beste voetbal van de Spaanse competitie met het beste voedsel van de Westerstraat.

Tap­marin

Net als Kuijper en De Walvis (elders in deze lijst) is Café Tapmarin een heerlijke buurtkroeg. Zo eentje waar Dries Roelvink spontaan komt zingen — zonder gele zwembroek — en ondergetekende een Stef Stuntpiloot-wedstrijd heeft georganiseerd. Mocht je op een zondag in De Pijp zijn en zin hebben in een potje Ajax, dan is er geen betere spot dan ‘De Tap’.

Tapmarin

  • Van Woustraat 130, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Belushi's

St. Christo­phers Inn / Belushi’s Amsterdam

Uiteraard zijn er een heleboel cafe’s in het Red Light District die voetbal uitzenden. De één nog fouter dan de ander. Bij toeval liepen we een aantal jaar geleden Winston Kingdom binnen. (Misschien had dat iets te maken met de twee bier halen, één betalen…) Dat beviel eigenlijk uitstekend. Na de verbouwing is het er alleen maar beter op geworden. En die happy hour deal? Die hebben ze nog steeds.

Belushi's Amsterdam

  • Warmoesstraat 129, 1012 JA Amsterdam
Tell me more

Edel / Het Sieraad

Laten we de prestaties van onze Oranje Leeuwinnen ook niet vergeten. Naast de wedstrijden van Ajax heeft Edel ook een speciaal plekje voor de Nederlandse voetbaldames. Soms in een aparte ruimte in Edel, bij belangrijke wedstrijden op de binnenplaats van Het Sieraad. Het grote terras — met aanlegplek — maakt de locatie zeker in de zomer een perfecte zaak om voetbal te kijken.

Edel by Dennis

  • Postjesweg 1, 1057 DT Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Uiteraard zijn er een heleboel plekken in Amsterdam waar je heel goed voetbal kunt kijken. Vrijwel elk café heeft wel een teeveetje met de Eredivisie. Bovenstaande lijst is simpelweg een overzicht van onze favorieten. Moeten we écht een keer een andere zaak bezoeken om te JUICHEN? Stuur ons een berichtje op @cityguysnl en we komen graag een keer langs.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!