Spring naar inhoud
Zoeken
Mr Porter Amsterdam

Waar in je een­t­je aan de bar hangen een feest is

JP Schaddé van DoorenJP

Doodeng is het voor velen om alleen naar een kroeg of uit eten te gaan. Soms heb je bij stellen aan de bar het idee dat ze alleen maar samen zijn, zodat ze niet alleen naar een bar hoeven om aldaar met hun telefoon te spelen. Iedereen is tegenwoordig vergroeid met zijn telefoon en dat is prima, maar het personeel in de onderstaande bars maakt dat je zelfs zonder telefoon je prima in je eentje hier kan vermaken met eten, drinken en gezelligheid.

Café de Klos

De Klos staat om 2 dingen bekend: de spare ribs en de wachttijd. We zijn geen fan van rijen en wachten, maar aan de overkant van deze zaak hebben ze een eigen bar waar je biertjes kunt drinken. Dat maakt wachten wel héél draaglijk. De lifehack is om hier alleen te komen, dan is er eigenlijk altijd wel ergens plek (alleen niet per se aan de bar). Je zit nooit alleen in deze zaak, maar juist met z’n allen aan de bar en of het nu je barman Kim is of je buurman, er begint altijd wel iemand tegen je aan te ouwehoeren. Geen zin in ribs? Dan neem je de lamsschouder.

Café De Klos

  • Kerkstraat 41, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Ribs Cafe de Klos Amsterdam Centrum

Café Chris

Dit geldt eigenlijk voor elk café in de Jordaan, maar wij komen juist graag bij Café Chris. Kastelein Philippe alleen is al een reden om hier in je eentje aan de bar te gaan hangen, tussen de andere bezoekers die opvallend vaak alleen komen. JP vroeg zich af of het nu een biljart- of een pooltafel was in deze zaak? Zijn date legde uit: “De mannen die poolen, die heb ik over t algemeen graag over mijn rug hangen om me uit te leggen hoe ik die stok moet vasthouden, de mannen die van biljarten houden, heb ik graag op twee meter afstand.” Quotes die om de haverklap over de bar vliegen bij Café Chris. Het biljart wordt er overigens zelden gebruikt.

Café Chris

  • Bloemstraat 42, Amsterdam
Meerrrr info

MR PORTER

Lekker posh plekje en ze zijn meer bekend van hun vlees natuurlijk, maar het échte geheim vind je achter de bar. Er staan een aantal fijne cocktails op de kaart voor je en er is altijd wel iemand die precies voor jouw neus een cocktail staat te bereiden en ondertussen gezellig een praatje met je maakt. Aan de bar is de interactie met anderen (veel stelletjes) wel wat minder, dus je kan je telefoon wel meenemen om af en toe je volgers op instagram stories te vervelen met een selfie.

MR PORTER

  • Spuistraat 175, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info
Anya Mr Porter Amsterdam

t Loos­je

Eén van de oudste cafés van Nederland, dus ze weten hier wel hoe je met gasten om moet gaan. Er is veel plek en een groot terras (waar je met goed weer ook prima alleen kunt hangen en mensen kijken), maar de bar is goud. Zowel de heren als de dames achter de bar zorgen ervoor dat je de hele avond geen seconde droog staat. Altijd gezellig dus en grote kans dat je hier laat op de avond Cityguys’ JP tegen komt. Proost!

't Loosje

  • Nieuwmarkt 32, Amsterdam
Tell me more

Harlem

We komen hier in de zomer graag om te genieten van de nachos op het terras, maar het hele jaar door kun je lekker aan de bar hangen en alle biertjes uitproberen. Barmeneren en barmevrouwen rennen en vliegen om je heen om iedereen van booze te voorzien, maar hebben alle tijd voor jou. Ook relaxed om gewoon even een biertje te drinken als je wacht op een volgende (eet)afspraak in de buurt.

Harlem

  • Haarlemmerstraat 77, Amsterdam
Tell me more
Aan de bar hangen is ook altijd een goed idee bij Door74 & Hiding in Plain Sight. Bij de Bierfabriek is het prima toeven in je eentje, maar daar zitten de mensen aan andere tafels nog wel eens naar je te loeren alsof je een zielige vrijgezel bent, dus daar moet je tegen kunnen. Als je naar een bar of restaurant alleen gaan toch niks vindt, dan kun je natuurlijk prima met onze favoriete musea beginnen.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!