Spring naar inhoud
Zoeken
Ruby Cityguys Kopenhagen

Kopen­hagen: een pret­park voor foodies

Steven StrijboschSteven

Stiekem zou ik een hele guide kunnen schrijven over Tivoli Gardens, het befaamde amusementspark in het centrum van Kopenhagen. Ik zou zelfs een heel verhaal kunnen tikken over het drinken van een Verleidelijk Bok in de Ølgrotten, de geheime bierbar onder de door een draak beschermde mijntreinachtbaan. Maar, dan word ik op staande voet ontslagen. Daarom ging ik toch maar op zoek naar de beste bars, restaurants en hotspots van Kopenhagen. Onder één voorwaarde: het interieur mocht er niet uit zien als een doorsnee Dille & Kamille-winkel. Een uitdaging!

Warpigs Brew­pub

Deze plek is in zijn eentje al een trip naar de Deense hoofdstad waard. In Kødbyen—het Meatpacking District en, na Christiania, het grootste hipsterbolwerk van de stad—vind je een crazy combinatie van slachthuis en microbrouwerij. Denk waanzinnige ribs, belachelijk lekkere slow cooked beef brisket en flinke worsten, met daarnaast twee, drie of tachtien bijzondere biertjes van de Three Floyd’s Brewing Company uit de Verenigde Staten. Alleen al door biernamen zoals Drunk Monk, LazerSnake en Permanent Funeral wil je ze al-le-maal proeven. Welke briljante ondernemer opent een Warpigs in Nederland?

Warpigs Brewpub

  • Flæsketorvet 25, Kopenhagen, Denemarken
Tell me more
Warpigs Cityguys Kopenhagen

Slid­ers

Het is écht niet omdat ik om de drie zinnen het stopwoordje ‘sliiiiide’ gebruik; hier eet je simpelweg de beste burgers van de stad. Sliders heeft negen mini’s op kaart, met de Tripple Truffle Cheese, de Ugly Duckling en de Pulled Momma als favorieten. Kies je eigen trio toppers en vergeet vooral niet een Red Mistress—een cocktail met vodka, aardbei en jalapeño—bij te bestellen. Leuk feitje: de auteur van deze guide is zelfs een keer helemaal voor Sliders naar Kopenhagen gevlogen, om er vervolgens daar achter te komen dat ze PRECIES dat weekend dicht waren. Super.

Sliders

  • Nørrebrogade 1 st, Kopenhagen, Denemarken
Tell me more
Sliders Cityguys Kopenhagen

Ruby

Deze bar is Kopenhagens kroonjuweel als het gaat om cocktails. Ruby zit verstopt in een prachtig oud appartement net buiten het centrum—yes, het was 300 (!) jaar lang een woonhuis. Elk jaargetijde wordt het menu aangepast dus helaas kunnen we niet écht een tip geven, maar: dat hoeft ook niet. De bartenders kennen het schudden van de shaker. In Denemarken is recreatief alcoholisme natuurlijk een dure bezigheid, maar hier krijg je gegarandeerd waar voor je geld—al is het maar door het schattige binnentuintje, de klassieke sigarenruimte en de random old-school cabaretvoorstellingen op het toilet.

Ruby

  • Nybrogade 10, Kopenhagen, Denemarken
Meerrrr info
Ruby Cityguys Kopenhagen

The Union Kitchen

Nyhavn—na die doodsaaie zeemeermin het meest overhypte stukje Kopenhagen (sorry, influencermeisjes)—kent een paar pluspunten. Één daarvan is de brunchkaart van The Union Kitchen. De Bartender’s Hangover Brunch is perfect voor het mentaal en fysiek verwerken van een avondje fissa in Jolene of Culture Box. Wafels met gefrituurde kip, avocado toast, eggs benedict en de beste bloody mary van de stad. Deze tent is de belichaming van een perfecte Cityguys-spot.

The Union Kitchen

  • Store Strandstræde 21, Kopenhagen, Denemarken
Tell me more
The Union Kitchen Cityguys Kopenhagen

Moth­er

Niet alleen Warpigs (zie bovenaan) overtuigt in het Meatpacking District. Mother maakt ‘pizza di mami Napolitano’, maar dan op z’n Deens. Deze pizzeria kent haar klassiekers, maar serveert vrijwel alles met een unieke twist—met als topper ‘Burning Love’, een ode aan het klassieke traditionele Deense aardappelgerecht met gerookt spek. Alles wat hier de imposante houtoven komt uitrollen is vrijwel fantastisch, maar vergeet jezelf niet te trakteren met een gigantische unit tiramisu—of haal een hotdog bij de buren: John’s Hotdog Deli.

Mother

  • Høkerboderne 9-15, Kopenhagen, Denemarken
Tell me more
Mother Cityguys Kopenhagen
Hotdog Kopenhagen Cityguide

Een vriendin van JP weet niet zeker of je bij de buren nog een hotdog kan halen, dit checkt ze later deze week.

Gen­er­a­tor Hostel

Dit bekende (jongeren)hotel ligt heel centraal, op kruipafstand van één van de grootste uitgaansstraten van Kopenhagen. Ja, dat heeft z’n nadelen, maar uiteraard hoef je niet per sé op een slaapzaal met tien stinkende tanktoeristen met een Duitse tongval. (Misschien is dat je fetisj, even goede matties) De duokamers zijn bijvoorbeeld ideaal voor stelletjes, of voor vrienden die het niet erg vinden om een weekendje te moeten vegeteren in een eenpersoonsbed.

Naast de gigantische petanquebaan (!), de uitgebreide (en voordelige) bierkeuze en de lading bordspellen, kun je hier prima fietsjes huren om de stad onveilig te maken.

Generator Hostel Kopenhagen

  • Adelgade 5-7, Kopenhagen, Denemarken
Meerrrr info
Generator Hostel Kopenhagen Cityguys

Ook waren we enthousiast over het ontbijt bij Atelier September—een schattig koffiezaakje om de hoek, maar helaas ziet het er daar binnen uit als een Dille & Kamille-winkel en kunnen we deze dus niet noemen in onze guide. Balen!

Dé hotspots van Kopenhagen op 'n kaartje

Doe ff sociaal joh!