Spring naar inhoud
Zoeken
DJI 0042 01

Week­endtrip Luc­ca, op zoek naar het lekker­ste van de stad

Roger BloemRoger

Wat doe je als je door srprs.me op een verrassingsweekend naar Lucca wordt gevlogen? Wij fietsten over de stadsmuur, beklommen torens en kregen daar natuurlijk ontzettend veel trek en dorst van.

Eerst even over srprs​.me

Srprs.me vroeg ons of we wellicht een weekendje op pad wilden met Cityguys. Aangezien Roger dit jaar al eerder via deze verrassingsdienst in Belfast was beland en dit goed was bevallen leek dit ons een uitstekend plan. srprs.me is vooral handig als je met een aantal vrienden een weekendje weg wil gaan en simpelweg geen tijd en/of zin hebt om dit allemaal te plannen. Aangezien je op pad gaat met allemaal mensen waarmee je het altijd gezellig hebt ongeacht waar je heen gaat is gewoon een berg geld storten om het vervolgens uit te besteden wat ons betreft altijd een goed idee. Hoe groot die berg geld is bepaal je trouwens redelijk zelf op basis van hoe comfortabel je je reis wilt hebben. Een weekendje weg naar een random plek in Europa kost je tussen de €145,- (cheap) en €500,- (superluxe). Hiervoor is je vlucht en je accommodatie gefixt.

Jul­lie gaan naar Luc­ca!”. Huh?!?! Luc­ca?! Oké let’s go!”
Torens in Lucca

Lucca heeft een aantal fantastische torens om te bezoeken. Uiteraard bezoek je niet de toren die je op de foto wil zetten, maar die ernaast.

Op reis

Fast forward naar Schiphol. JP vergat bijna zijn paspoort “Omdat ik niet weet waar we naar naar toe gaan heb ik helemaal niet het idee dat we op vakantie gaan.” De kleding is gepakt op basis van het weerbericht dat we via de mail ontvingen en op Twitter wordt er druk gespeculeerd of we naar Rome, Madrid of Lissabon gaan. Zo’n 2,5 uur voordat de vlucht vertrekt krassen we de kraskaart open en vullen we de code in die ons gaat vertellen waar we heen gaan. Op de telefoon van JP verschijnen de woorden “jullie gaan naar Lucca!”. Huh?!?! Lucca?! Oké let’s go!” De verrassing en de excitement zit er gelijk goed in.

JP Schadde op Schiphol

Luc­ca

Lucca is een klein stadje met een iets minder dan 100k inwoners. De stad alleen bevat ongelooflijk veel kerken en het oude centrum dat gebouwd is door de Romeinen is compleet omringd door de intacte stadsmuur die ooit door Leonardo da Vinci (Die van Titanic, of is dat toch die andere? We hebben hier altijd moeite mee) ontworpen is. Over die stadsmuur kun je dan weer fietsen en dat doen natuurlijk belachelijk veel mensen, waaronder ook de schrijvers van dit artikel. Een fiets huur je op verschillende plekken voor zo’n 3,50 per uur, wat betekent dat je zo’n €3,50 kwijt bent aangezien de tocht om de stad zo’n 4km is.

DJI 0042 01

Als je dan toch over die stadsmuren aan het fietsen bent kun je net zo goed even met de drone wat beelden schieten.

Piz­za

Na al dat fietsen heb je natuurlijk flink wat trek gekregen en deze stil je bij Pizzeria da Felice, waar je in een minizaakje je pizza niet per slice, maar per 100gram bestelt. Vervolgens wordt je slice afgewogen en belegd met je favoriete versgesneden vleeswaren. De pizzeria krijgt op Foursquare een 9,4 (op een wat ons betreft schaal van 5.) en is waarschijnlijk de beste pizzaslice die je ooit at.

Pizzeria da Felice

  • Via Buia, 12, Lucca, Italië
Meerrrr info
Pizza in Lucca

Dorst dorst dorst

Ondanks dat je net een groot biertje bij je Pizza met pikante salami hebt gedronken heb je waarschijnlijk dorst. Deze kun je op verschillende plekken lessen. Voor wijn schijn je naar wijnwinkel Vanni moeten gaan, waar ze kleine gerechtjes bij de wijn serveren, maar helaas zat de hele zaak vol op het moment dat wij langskwamen. Wat we wel hebben getest is cocktailbar Franklin ’33, waar je zeer fijne cocktails drinkt voor een prijsje van €8,- per drankje. Twee uur later waren we zeven heerlijke cocktails en dus maar € 56,- verder.

Franklin '33

  • Via S. Giorgio 43, Lucca, Italië
Meerrrr info
Cocktails in Lucca Italie

Na een cocktailtje of drie is het tijd voor een biertje na. Hiervoor keer je terug naar het centrale plein midden in de stad en bezoek je één van de vele barretjes. Onze favoriet was La Tana del Boia, omdat deze bar eigenlijk ook gewoon een slager is, die je midden in de nacht heerlijke broodjes met vlees en kaas serveert. Dat er nog kebabzaken bestaan in deze stad kun je eigenlijk niet geloven.

La Tana del Boia

  • Piazza San Michele 37, Lucca, Italië
Tell me more

Flo­rence en Pisa

Aangezien Lucca centraal gelegen zit tussen toeristische steden als Florence en Pisa is het eigenlijk wel de moeite waard om deze even te bezoeken. Vanaf het treinstation van Lucca ben je binnen iets meer dan een uurtje in Florence voor €7,60. In Pisa ben je binnen 40 minuten. Mocht je nou al vaak genoeg kijken naar een scheve toren en liever een dagje strand meepakken dan is badplaats Viareggio een prima alternatief.

Toren van Pizza

Ondanks dat het compleet belachelijk is, moet je gewoon deze foto maken.

Florence brug

Voor een paar uurtjes naar Florence? Met de trein ben je er zo!

Hoe kwam dit artikel tot stand?

Srprs.me vroeg ons of we een weekendje weg wilden in ruil voor het schrijven van dit artikel. De vlucht en het verblijf is dus betaald door Srprs.me. Alle overige kosten op locatie zijn door ons zelf betaald. De inhoud van dit artikel is volledig door ons zelf bepaald en geschreven.

Wat is de volgende stad die we moeten bezoeken? Laat het ons weten via Twitter, Facebook of Instagram!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!