Spring naar inhoud
Zoeken
Boyband Cityguys Foodhall

Madrid: maak van je ste­den­trip een foodfestival

Roger BloemRoger

Dankzij alle heerlijke eetbarretjes en kroegjes ontpopt een dagje in Madrid al snel tot een foodfestival, waarbij je van bar naar bar en van gerecht naar gerecht hopt.

Eigenlijk wil je elk bezoek aan Madrid wel langs de Mercado de San Miquel om een aantal pinchos van één of twee euro te scoren.

Pinchtos Madrid Foodhall e1567766426107

Pinchos eten in de Mercado de San Miquel is altijd een goed idee. Heb je gelijk je typische toeristending afgestreept.

Mozarellabar Mozheart Foodhallen Madrid e1567766442207

In de Mercado de San Miquel vind je ook een mozzarellabar genaamd Mozheart. Daar wil je toch alleen al heen voor de naam?

Malasana en Chueca

Vanaf de Mercado de San Miquel lopen we graag richting het Noorden omhoog om de wijken boven de Gran Via te bezoeken, want het liefst dwaal je rond in de wijken Malasana en Chueca. Deze wijken vol gekke straatjes zitten vol met eigenzinnige winkeltjes en hippe (of juist hipster) barretjes. Mocht je die wandeling van tien minuten niet redden zonder je dorstige keel te spoelen, dan raden we je onderweg een Desperado aan op het semi-verborgen dakterras van Doña Luz.

La Bici­cle­ta Café

La Bicicleta Café is een prima plek om even bij te komen van het op en neer wandelen van de verschillende straatjes met hoogteverschillen in deze wijk. In de eigenzinnige café klap je net zo gemakkelijk je laptop open als dat je twee biertjes achterover gooit. Prima spot dus voor een biertje, koffie, of beiden tegelijkertijd.

La Bicicleta Café

  • Plaza de San Ildefonso, 9, Madrid, Spain
Meerrrr info
Bicycle Café Madrid

Koffie, bier en olijven zijn een prima combi om de dag mee te beginnen

Ma-Ce-Ra

Goedkoop een gin-tonic of ander verfrissend mixdrankje drinken doen we in het infusieparadijs van Ma-Ce-Ra. In deze bar kies je uit één van de vele geïnfuseerde gins, whiskey of vodka’s, waar je vervolgens een mixer bij gooit. De meesten zullen hier voor een één van de vele gins met tonic gaan. Onze favoriet: de whiskey-infusie met bananenschil. Hadden we al gezegd dat alle drankjes hier maar zeven euro kosten? Juist. Neem maar nog een rondje.

Ma-Ce-Ra

  • Macera Taller Bar, Calle de San Mateo, 21, Madrid, Spain
Meerrrr info

Mer­ca­do de San Ildefonso

Na al die gin tonics krijg je vast wel weer trek. Het kan namelijk zomaar zijn dat het al twee uur ’s middags is. (Haha!) Een perfecte spot om met je maten de honger te stillen is de deze hippe foodmarkt. Laat je niet misleiden door de smalle ingang met een aantal foodkraampjes op de eerste verdieping. Eenmaal op de eerste verdieping aangekomen zul je je vol eten aan spiezen vol vlees, paëlla, taco’s of burgers.

Mercado de San Ildefonso

  • Calle de Fuencarral, 57, Madrid, Spain
Meerrrr info
Boyband Cityguys Foodhall

Salmon Guru

Als cocktailliefhebber is Salmon Guru wel een must-visit tijdens een weekendje Madrid. Deze cocktailbar (top 50 van de wereld) oogt ergens klassiek, maar is vervolgens gevuld met alle rariteiten die de eigenaren maar konden vinden. Dit houdt in dat een schedel wordt afgewisseld met neon om vervolgens Batman op de muur te signaleren.

Dat deze mix van attributen ook nog eens lijkt te kloppen is een raadsel waar elke binnenhuisarchitect ter wereld zich nog over zou buigen. De cocktails hier zijn overigens subliem en komen elk in een uniek glas, vaas, vis of whatever je kunt bedenken. Dat de jaren twintig muziek hier is verruild voor 80’s poprock maakt het feestje helemaal af.

Salmon Guru

  • Salmon Guru, Calle de Echegaray, 21, Madrid, Spain
Meerrrr info
Salmon Guru meest fantastische cocktailmenu e1567767509684

Hoe fantastisch is deze kaart?

Salmon Guru Cocktails e1567767607875

En hoe fantastisch zijn deze cocktails?

Fogg Bar Bir­ras & Cheese

Wanneer je trek hebt én zin in een biertje is wellicht Fogg Bar de spot om heen te gaan. Deze zaak is half bar, half kaaswinkel, waardoor je op het perfecte adres bent als je zin hebt in een pot bier die vergezeld wordt met een flinke plank vol kaas en vlees. Alles hieraan is goddelijk. Je moet alleen even de eerste minuten wennen aan de geur van de bar.

Fogg Bar Birras & Cheese

  • Fogg Bar Birras & Cheese, Calle de Moratín, Madrid, Spain
Meerrrr info
Bier en kaasbar Madrid e1567767727720

Deze bar ziet er uit als een kaaswinkel

Kaasplankje met worst Madrid e1567767764377

De mixed-platter bevat verrassend veel worst. Wellicht had JP alle kaas al van de bar gegeten.

San­tos

Heb je ooit willen biechten in een (cocktail)bar bij een Bulleit biechthok? Dit is je kans! In deze bar dronken we ’s avonds laat nog een flink aantal espresso martini’s, old fashioneds en andere klassieke cocktails die je aan het einde van deze dag nog kunt bedenken.

Santos

  • Calle de San Bartolomé, 4, Madrid, Spanje
Tell me more

Sala Equis

Aangezien je geen enkele Instagramstory van ons mist heb je ons in Madrid zien chillen in een vervallen theater. Deze verborgen parel zul je straal voorbij lopen als je niet weet dat je hier naar binnen moet. In Sala Equis kun je altijd naar binnen lopen om een biertje te bestellen en te chillen in één van de strandstoelen. Perfect als je een beetje katerig bent.

Sala Equis

  • Sala Equis, Calle del Duque de Alba, Madrid, Spain
Tell me more
Sala Equis Madrid

Sala Equis

Als je je stedentrip wil uitbreiden, maar niet in Madrid wil blijven raden we je aan om de trein naar Barcelona te boeken. Met wat geluk reis je voor een paar tientjes van centrum naar centrum in een paar uur. Heb je gelijk nog een guide om te lezen. ;)

Dé hotspots van Madrid op 'n kaartje

Dit vind je misschien ook wel tof!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!