Spring naar inhoud
Zoeken

Mia­mi: food, feestjes en foot­ball in de Mag­ic City

Steven StrijboschSteven

Het tropische Miami is een natte droom voor liefhebbers van gepimpte auto’s, opgepompte boezems, films over cocaïnehandelaren en Grand Theft Auto: Vice City. In deze guide focussen we juist op de meer toegankelijke, down-to-earth plekken; want Miami kent (gelukkig) ook genoeg écht vermaak.

Yard­bird South­ern Table & Bar

Vanochtend niet met drie superhete modellen in je bed wakker geworden?
Geen probleem. Yardbird heeft een overheerlijk alternatief: Bloody Mary’s en een gigantische plate met Chicken & Waffels.

Je wodka-ontbijt komt in zo’n veel te trendy Mason-jar, maar wordt bereid met augurk (in een olijf!) en een knapperig stuk bacon—dus we vergeven ze het direct.
De gefrituurde kip en dikke wafels is de signature dish (grootmoeders’ recept!) en wordt met, jawel, watermeloen geserveerd. Heel veel beter kun je de dag niet beginnen. Nou ja, behalve dan met drie modellen in je bed.

Yardbird Southern Table & Bar

  • 1600 Lenox Ave, Miami Beach, Verenigde Staten
Tell me more

The Bro­ken Shaker

South Beach is – vaak – een snelkookpan van testosteron, decadentie en misplaatste zelfverzekerdheid. Mocht je een plekje zoeken waar men gewoon (enigszins) normaal doet, dan móét The Broken Shaker op je to-do-lijst. Hippe locals, stinkende backpackers, kleffe stelletjes, kletsnatte baantjestrekkers; The Broken Shaker is een oase van toegankelijkheid—nou ja, als je eenmaal weet hoe je er naar binnen komt.

Tip hoe je er naar binnen komt: check de tropische patio van het Freehand Hostel.

The Broken Shaker

  • 2727 Indian Creek Dr, Miami Beach, Verenigde Staten
Tell me more

Wyn­wood Breweries

Je zou het bijna niet zeggen, maar in Miami wil het wel eens plenzen alsof je zojuist nietsvermoedend een moesson bent binnengewandeld. De regen is een goed excuus om een brouwereis (haha) te maken langs de voornaamste bierbrouwerijen van Wynwood—zodoende wordt alleen de keel nat.

Wynwood is een verlaten industriegebied (lees: ghetto) die met behulp van urban art (lees: graffiti) omgetoverd is tot het buzzing middelpunt van artistiek en hip Miami.
Deze wijk is ook de katalysator van de brouwerijcultuur, met J Wakefield Brewery en Wynwood Brewery Co. als voornaamste gerstenatproducenten.

Wynwood Breweries

  • 565 NW 24th St, Miami, Verenigde Staten
Tell me more

J Wakefield is een nerdy bierwalhalla in een ogenschijnlijke garagebox. Stel hier een eigen vierdelige proeverij samen en kijk cultfilms terwijl je wat zelf meegebracht voedsel naar binnen werkt.

Alleen de bazige Pop’s Porter is eigenlijk al reden genoeg om bij Wynwood Brewery Co. Naar binnen te stappen, maar mocht je toch nog meer motivatie nodig hebben: het happy hour begint om 16:00.

Tip: Totaal uitgedroogd of uitgeput? Ga vooral even langs bij Panther Coffee of eet een burger bij KUSH.

Nik­ki Beach

Eerlijk, ook wij zweren bij een Uber, maar als je in South Beach bent pak je de fiets. Cruise eerst langs het strand, de giga-hotellobby’s, de luxe zwembaden en trakteer jezelf (of elkaar) vervolgens op een classic mojito en een Argentinian Steak Sandwich.

Tip: Ben je op date? Loop dan vooral even samen de South Pointe Pier op voor een schitterende zonsondergang. Ben je niet op date? Regel er dan eentje bij…

Nikki Beach

  • 1 Ocean Dr, Miami Beach, Verenigde Staten
Tell me more
Nikki Beach Miami Guide

Sweet Lib­er­ty

Van buiten lijkt Sweet Liberty op een soort Xenos met allerhande “inspirerende” citaten en gekrulde letters die woorden zoals “Dancing” en “Pursue Happiness” spellen. Da’s niet, gelukkig. Dit is typisch zo’n bar waar je naar binnen gaat voor één biertje aan de bar, om vervolgens na een half uur vrolijk whisky te staan shotten met het personeel.

Dacht je dat het niet beter kon? Het vrolijke uurtje duurt hier maar liefst drie uur,
van 16:00 tot 19:00, en dan krijg je ook nog eens oesters voor 0,75$ per stuk.

Tip: Verkoop je LIV-, E11EVEN- en STORY-kaartjes voor een paar honderd dollar en ga gewoon lekker hierheen. Hier wordt tenminste gedanst.

Sweet Liberty

  • 237 20th St B, Miami Beach, Verenigde Staten
Tell me more

Mia­mi Dolphins

Een American Football-wedstrijd bezoeken in Miami is een must, ja, zelfs als je helemaal niets met Amerika, football of wedstrijden hebt. Kom vroeg en ga tailgaten met maffe supporters in carnavaleske kostuums, die goedgemutst BBQ’en in een grill achterop hun Chevy-truck. Te redneck voor je? In het Hard Rock Stadium hebben ze meer verschillende (lokale) bieren dan bij je lokale Gall&Gall.

Tip: Probeer te afterparty’en in de Hyundai Business Club door gewoon “hallo” te zeggen tegen de beveiliging alsof je ze al jaren kent.

Bud Light Miami Dolphins Miami Guide

Visum

Let op! Om Amerika op je reis ook daadwerkelijk binnen te komen, heb je een ESTA nodig. Dat heb je binnen 5 minuten geregeld via: ESTA aanvragen.

Natuurlijk is er veel meer te doen in deze wereldstad; van high-end restaurants tot heerlijk vuige sportsbars. Ook de Miami Music Week (Springbreak, baby!) en Art Basel zijn bijzondere events die deze stad nèt even interessanter maken. Heb je zelf nog tips? Of wil je laten weten hoe jouw trip was? Check onze Instagram, Twitter en Facebook!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!