Spring naar inhoud
Zoeken
Juice Brothers header

Wij dronken 3 dagen alleen maar sap­jes van Juice Brothers

JP Schaddé van Dooren JP

Of het een leuk idee was om een keer 3 dagen geen hambugers en spareribs te eten, geen champagne, cocktails en bier te drinken? Als niet #fitgirl of #muscleboy hoort je reactie dan natuurlijk altijd: “Hell no!” te zijn. Zo was dat ook voor de Cityguys, maar toch gingen ze de uitdaging aan. Wat houdt zo’n cleanse in en hoe gaat dat allemaal in z’n werk?

Waarom ga je for fucks sake een cleanse doen als je zo ver­slaafd bent aan vlees en alcohol?

Roger Bloem [RB]: “Oké, eerlijk is eerlijk. Ik ben niet dik en denk niet dat ik een juice cleanse nodig heb, maar ben toch wel ontzettend benieuwd wat er gebeurt als je 3 dagen geen vast voedsel eet en alleen leeft op sapjes. Waarom zijn er zoveel vrouwen die dit doen en wat ervaren ze? Ik wil dat gewoon begrijpen. Hoe erg zal ik trek hebben in een hamburger en hoe moeilijk zal JP het krijgen met niet eten? Naïef dat ik ben denk ik voor de rest alleen maar aan de voordelen. 3 dagen geen boodschappen, geen lunch en geen dinner, geen afwas, geen kater! Dat moeten wel productieve dagen worden!”

Jean-Paul Schaddé van Dooren [JP]: “Wat kilo’s minder zou op zich geen kwaad kunnen, maar wij hebben echt nooit 3 dagen achter elkaar dat we geen feestje of etentje hebben waar we géén alcohol drinken. Dit was dus al een mooie challenge en ik was vooral benieuwd hoe mensen erop zouden reageren.”

Als je op Twitter aankondigt dat je 3 dagen gaat leven op sapjes verklaren mensen je voor gek. Heerlijk natuurlijk, want normaal zijn we all about burgers & fries. Na het ongeloof komt de steun: 3 dagen lang lees je dat mensen trots op je zijn. Fucking mooi om te zien dat de kracht van social media onveranderd is.

Voor­berei­d­ing

Om een zo optimaal mogelijk resultaat te boeken wordt aangeraden om de dagen ervoor je eten al wat af te bouwen en bij voorkeur geen drank te drinken. Tsjah, dan is de Sinterklaasavond van Roger niet de beste voorbereiding. JP’s voorbereiding is al niet veel beter; “Mijn laatste pizza at ik zondagavond rond een uur of tien en die werd vergezeld door een aantal flessen wijn. Toen ik op de 1e dag hoorde dat dit niet slim was dacht ik: Oeps!”

Dag 1: Au, mijn hoofd!

De eerste dag werden de sapjes opgehaald door Roger en samen met JP op de Cityguys headquarter opgedronken. Er wordt elke dag begonnen met een shot ginger tegen bacteriën met direct daar achteraan de Master Cleanse. Twee uur later moet dan de Green Routine worden gedronken, een groene juice met o.a. appel, komkommer, bleekselderij, sla, spinazie, boerenkool, lemon en gember. Dan komt er een bietensapje en daarna steeds weer groene juice.

We startten om twaalf uur op maandagochtend. Aangezien we normaal gesproken ook niet echt aan ontbijten doen, is dat geen probleem. De ginger shot is best wel heftig en na de Master Cleanse krijgen we beiden een beetje hoofdpijn. Juice Brothers verklaart die hoofdpijn met het gebrek van de vitamine inname normaliter. Daar de groente bij ons meestal verstopt zit op de hamburger en de rest van het Cityguys-dieet normaal bestaat uit frites en vlees kunnen we hier wat bij voorstellen.

Roger besefte zich pas een dag van te voren dat hij geen koffie mocht drinken. Niet een heel goed begin van je maandagmorgen als koffiesnob. Terwijl JP gedurende de middag de drankjes wegtikt alsof het biertjes zijn, kiest Roger voor een middagdutje op de bank die zich uiteindelijk ontwikkelt in een niets anders meer doen dan een beetje slapen en tv kijken. Er stond een iets levendiger avond op het programma voor JP: “Ik moest die avond basketballen en daarna duik ik altijd met de mannen de kroeg in om biertjes te drinken. Dat werd nu dus water en een Vanilla Sky van Juice Brothers. Vet mooi om te zien dat iedereen in een kroeg dan wel supportive is.”

Juice Brothers drinks

Dag 2: Met de sap­jes de hort op

Dag twee zijn we beiden fit! Vooral voor Roger fijn na een dag hoofdpijn. De dag verloopt lekker productief en beiden hebben we het niet zwaar tot het avondprogramma start. JP: “Op dinsdag moest ik naar een gala. Als iedereen lekker champagne weg staat te tikken en jij drinkt water, dan is dat heus niet relaxed. Als je eigenlijk ook fucking veel zin in champagne hebt tenminste.”

Moeilijke momenten waren er zeker ook voor Roger: “Ik zou met wat vrienden gaan bowlen, die daarna een hapje zouden eten, maar deze planning werd last-minute omgedraaid, waardoor ik twee uur lang in de Roast Room (goeie zaak overigens) zat met een glas water, terwijl 5 omnomnnivoren hamburgers en pulled pork aan het naar binnen werken waren. Tijdens het bowlen ben ik zo gefocust op de gedachten dat ik geen bier mag drinken, dat ik bij mezelf denk ‘we kunnen wel een bittergarnituur bestellen’ en breng ik mijzelf helemaal in de war. Rond 23:30 verlaat ik super nuchter de groep, wat eigenlijk een heel raar gevoel is na zo’n avond. ’s Nachts droom ik alsnog dat ik per ongeluk frietjes heb gegeten.”

JP Gala Juicebrothers

Dag 3: Almost there!

Dag drie gaat eigenlijk net zo soepel als dag twee. Bij Roger gaan de sapjes er opmerkelijk makkelijker in. RB: “Op dag 3 was ik echt helemaal gewend aan de smaken en mistte ik waarschijnlijk de suikers etc. niet meer.” Beide heren zijn ook een aantal kilo’s lichter, wat best wel lekker opstaan is! Er is wel meer een gevoel van trek te bespeuren, maar of dat nou komt omdat we twee dagen niet hebben gegeten, of omdat het einde in zicht is en daardoor de cravings steeds groter wordt is twijfelachtig.

Om de laatste uren vol te maken gaat JP naar de film. JP: “Niet heel handig, ik ben 3x de zaal uit gelopen om naar het toilet te gaan!”

Roger gaat voor twaalf uur naar bed om te voorkomen dat hij alle bapao’s op eet na middernacht.

Dag 4: Final­ly Food!!

Dag vier. Victory is ours! Om het te vieren hebben we om 10:01 afgesproken bij Ted’s om te brunchen. JP neemt de Eggs Norwegian en Roger de Club sandwich met pulled chicken salad. Het eten met een leeg verteringssysteem is echt een interessante gewaarwording. Je voelt gewoon de eerste happen in je maag en voelt dat je lichaam weer aan het werk moet.

Snapchat Juice cleanse juicebrothers

Ein­do­ordeel en wat we misten

JP: “Het dichtst dat ik bij koffie kwam in deze dagen, was zoenen met iemand die net koffie had gedronken. Koffie is wel iets wat je mist. En SPARE RIBS! Ik heb 3 dagen lang honger gehad in Spare Ribs, zo erg dat we zelfs overwogen hebben om op woensdagnacht al naar Cannibale Royale te gaan. Maar dat bleek dus geen goed idee te zijn. Wat grappig is, is dat ik op maandagmiddag al trek kreeg in een Mars. Terwijl ik misschien al wel 2 jaar geen Mars gegeten heb!”

Roger: “De eerste dag was ik zonder koffie echt geen stuiver waard. Pfff wat had ik het zwaar.”

Eindoordeel

JP: “Ik vond de meeste drankjes echt niet om te drinken, omdat ik nooit spinazie en bleekselderij enzo eet. Die bietensap vond ik wel goed en de Dutch Spice vond ik écht lekker. Maar het is grappig hoe fit je je voelt en hoe scherp je bent, dus ik zou het wel aanbevelen als je even je lichaam moet resetten.”
RB: “Dag 1 had ik het echt super zwaar, maar daarna viel het allemaal wel mee. Het is interessant om zo bewust om te gaan met het innemen van ‘voedsel’, want je hebt maar 6 flesjes te verdelen over de hele dag. De rest vul je aan met water en thee. Op dag 4 ben ik niet eens mijn dag begonnen met koffie. Interessant hoe je na zo’n reset je even al je eetgewoontes opnieuw gaat her-evalueren.

Door samen de cleanse te doen was het wel echt makkelijker om discipline te houden. Zonder hadden we waarschijnlijk beiden dinsdagavond het einde van de avond niet gehaald zonder een hapje of drankje.

Een Juice Brothers cleanse kost voor 3 dagen 110 euro, maar je kunt ook 1 of 5 dagen kiezen. De cleanse van 1 dag (Deep) heeft het drankje Dutch Spice en hoe dieper je gaat, hoe meer groene sapjes je krijgt.

Juice Broth­ers

Juice Brothers heeft vele verschillende locaties die nogal eens veranderen. Check hun site voor de locatie het dichtst bij jou in de buurt!

Juice Brothers

  • Van Woustraat 151, amsterdam
  • Raamsteeg 2, Amsterdam
  • Haarlemmerplein 43, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info