Spring naar inhoud
Zoeken
Nnea Pizza pizzeria

Bilderdijk­straat: niet te mis­sen hotspots in Oud-West

Steven StrijboschSteven

Net als de rest van Amsterdam West is ook de Bilderdijkstraat geïnjecteerd met een flinke dosis hipheid. Pizzeria’s, brouwerijen, café's en een handvol vegetarische en veganistische hotspots: de Bilderdijkstraat biedt het allemaal. Eigenlijk mist er alleen nog een groot terras op het Kwakersplein. *hint hint* Onze hints zijn gehonoreerd, hoera!

nNea

Achter een knalblauwe pui zit deze parel van een pizzeria. Deze Napolitaanse pizzahemel is een werkelijke aanwinst voor de stad. Hierbinnen vind je geen enkel pizzacliché. Alleen een gedreven chef die passievol vertelt over zijn knalgele houtoven — waar de meest verrukkelijke deegbodems uit komen rollen. Wij zijn vooral te spreken over de Margheratta (met burrata), De Van Gogh (met aardappel) en de Cabo Noord (met kabeljauw). Als ze hier vragen of je een dessert wilt, bestel je gegarandeerd gewoon nóg een pizza.

nNea

 • nNea Pizza, Bilderdijkstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Dap­per

Dit café is elke verdwaalde zonnestraal direct de populairste horecazaak van de straat. In de zomer zit de brug op de hoek van de Bilderdijkstraat en de Jacob van Lennepkade gegarandeerd helemaal vol met mooie mensen. Naast de gelijknamige gouden rakker van de tap — een fris pils dat perfect weg drinkt op een zwoele zomeravond — kun je hier ook bijzonder goed terecht als je van BBQ’en houdt.

Dapper

 • Jacob van Lennepkade 58-60, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Lit­tle Collins West

We zijn al geruime tijd fan van Little Collins bij het Sarphatipark, dus we waren uiteraard dolblij dat dit uitstekende Australische brunchtentje inmiddels ook in Oud West te vinden is. Eigenlijk is serieus álles op de brunchkaart het bestellen waard, maar mocht je toch een tip willen hebben: de buikspek is er hemels. Oh, en neem er een smokey bloody mary (met chorizo!) bij.

Little Collins

 • Eerste Sweelinckstraat 19F, Amsterdam
 • Bilderdijkstraat 140, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Café Bin­nen­viss­er

Aan het Bilderdijkpark zit Café Binnenvisser. Zo’n horecazaak op een hoekje waar je honderd keer langsfietst, maar nooit eens naar binnenstapt. Ik heb me hier in ieder geval zeker schuldig aan gemaakt. Een oud-collega raadde me deze zaak laatst aan als perfecte dateplek. Vooral door de fantastische natuurwijnen op de kaart. Dat wilde ik maar graag met haar uitproberen. Zij niet. Sad!

Café Binnenvisser

 • Bilderdijkstraat 36, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Meat­less District

Deze vleesloze zaak noemde ik al eens in onze vette vegan guide. De koffie met havermelk en de (uiteraard) vegetarische burger zijn hier de absolute publiekslievelingen. Wij zijn vooral te spreken over de kwaliteit van de kroketten van de Vegetarische Slager en de BLT-sandwich met bacon van aubergine. Ja, echt. Meer fan van woorden zoals soja, spelt en zuurdesem? In de Bilderdijkstraat zit ook de veganvriendelijke pizzeria Mastino V.

Meatless District

 • Bilderdijkstraat 65-67, Amsterdam
Meerrrr info

Troost Oud West

Van alle proeflokalen van brouwerij Troost in Amsterdam — het zijn er inmiddels vier — is de locatie op de Bilderdijkstraat verreweg de meest knusse en gezellige. Waar de andere vestigingen soms wat “hier-neem-ik-mijn-ouders-mee-naar-toe” zijn, is deze ideaal voor een date. Ben je wellicht op groepsdate: dan kun je er voor kiezen om een taptafel te nemen. Kun je zelf de hele avond staan klooien. Ideaal. Keuzestress? De Honingblond en de New England IPA zijn, naar onze mening, de beste hoptraktaties van de kaart.

Brouwerij Troost

 • Cornelis Troostplein 21, Amsterdam
 • Pazzanistraat 27, Amsterdam
 • Bilderdijkstraat 205, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Monks Cof­fee Roasters

Monks heeft alles wat een cliché koffiezaakje nodig heeft: een Instagrammable-bar, worteltaart en natuurlijk een inspirerende citaat op de muur. Maar, als je langs de ietwat geforceerde hipsterheid kijkt kom je maar tot één conclusie: tering wat een lekkere koffie. En wat een fijne brunchkaart. Vooral de breakfast burger met avocado, bacon, spinazie en een gepocheerd eitje is een absolute katervermorzelaar. Monks strijdt naar mijn bescheiden mening samen met FUKU in Bos en Lommer voor de titel van beste koffie van Amsterdam.

Monks Coffee Roasters

 • Bilderdijkstraat, Amsterdam
Tell me more

Kar­avaan

Onze wensen en gebeden zijn verhoord: de Bilderdijkstraat heeft een groot terras gekregen. Na, toch tamelijk, mislukte pogingen van o.a. Bar LouLou en Du Cap is het nu met Karavaan onvermijdelijk raak. Deze nieuwe zaak aan het Kwakersplein is van alle gemakken voorzien: een koffiecorner, een flinke bierlijst en een uitgebreide dinerkaart (met veel vega(n) opties). Als je er een privéfeestje wil geven kun je zelfs een gedeelte van de zaak (met eigen bar/tap) afhuren. De teams van De Ebeling, Panache en 3WO hebben zich overduidelijk uitgesloofd; dat zie je terug in het interieur, maar ook in het personeel. Een verademing. We zijn meer dan benieuwd hoe vaak we hier op het terras gaan zitten in de zomer. Onze voorspelling: tachtien keer.

Karavaan

 • Kwakersplein 2, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Op zoek naar meer tips in Oud West? Loop dan ook een keer de De Clercqstraat in. Of heb je genoeg van het eten en drinken en wil je gewoon schoenen kopen: check dan vooral het aanbod van de Japanse sneakerzaak Sunika.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Doe ff sociaal joh!