Spring naar inhoud
Zoeken
Bakers and Roasters Amsterdam

Ont­bi­jten als een baas in Amsterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Je wordt wakker, je hele koelkast is leeg en je hebt honger als een paard. Of de koelkast staat vol, maar je hebt een kater en bent te betoeterd om een ei in een pan te gooien. Waar moet je in Amsterdam dan je ontbijt scoren? Niet bij de supermarkt nee, dat doe je bij de onderstaande Cityguys favorieten.

Gar­tine

Ja! Kies altijd voor Gartine. Al-tijd. Behalve op maandag en dinsdag, want dan werken deze helden in hun moestuin en zijn ze gesloten. Soms staan er dingen op de kaart die niet direct je 1e keuze zijn, maar zelfs die zijn geniaal. Geen bubbels of andere alcoholische dingen op de kaart en desalniettemin je perfecte plek om met iemand samen te ontbijten. Dat vindt trouwens ook de rest van Amsterdam, dus bellen of er plek is kan geen kwaad.

Gartine

  • Taksteeg 7, Amsterdam
Meerrrr info
Lunch Gartine Amsterdam Cityguys

The Lob­by

Zin in een bloody mary? Met een beetje geluk schenken ze je eerst een glas bubbels in en komt de bloody mary direct daarna. Ideale plek dus om op de minst verstandige wijze van je kater af te komen. Leuk voor een date, in je eentje (ga lekker achter op de bank bij de open haard zitten, maar liever niet als wij er zijn). Eggs Benedict, pancakes, wentelteefjes. Moet je hebben.

Hotel V - The Lobby

  • Nes 49, Amsterdam
  • Fizeaustraat 2, Amsterdam
  • Weteringschans 136, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Eggs Benedict Hotel V The Lobby 2

Ted’s

Bij Ted’s Place aan de Bosboom Toussaintstraat serveren ze brunch all day. En dat betekent dat je hier al vanaf 7 uur ’s ochtends terecht kunt voor scrambled, poached of fried eggs. Je kan hier zelfs om deze tijd een Philly Steak sandwich en een Bloody Mary krijgen. Zullen we dat gewoon een keer doen?

TEDS

  • Bosboom Toussaintstraat 60, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Teds Place Amsterdam

Bak­ers & Roasters

Onmogelijk om te kiezen, want alles op deze kaart is lekker. Fijne plek om te zijn als je een kater van hier tot Tokio hebt, want deze helden uit Nieuw Zeeland weten heel goed hoe ze een Bloody Mary moeten maken. Bestel die dus altijd bij je ontbijt. Navajo Eggs is Cityguys favoriet. Er is nog een locatie van Bakers & Roasters aan het Kadijksplein waar het overigens in het weekend net zo kneiterdruk is als op de oorspronkelijke locatie.

Bakers & Roasters

  • Kadijksplein 16, Amsterdam
  • Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Bakers and Roasters Amsterdam

Restau­rant Café In de Waag

Als je om dit prachtige statige pand loopt, dan verwacht je niet dat het eten binnen zo betaalbaar is. Hier ging cityguys altijd voor de Eggs Benedict, die gelukkig sinds kort weer terug is op de kaart. Verder is het eten ook goed, maar als wij ook maar een seconde aan de egg benedict denken. dan zitten we dus weer bij De Waag (binnen, maar er is ook een fijn terras).

De Waag

  • Nieuwmarkt 4, Amsterdam
Meerrrr info
Ja, er zijn meer plekken om te ontbijten. Maar we zijn er nog niet geweest. Op de lijst staan: Paper Planes & Lavinia Good Food. Tot die tijd kun je je natuurlijk ook nog een keer omdraaien en nadat je wakker wordt gaan voor de Brunch of natuurlijk die perfecte kop koffie oppikken.

Wat is er veran­derd in dit artikel?

    • Waarom stond The Lobby hier nog niet in?

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!