Spring naar inhoud
Zoeken
Vegan Junkfood Bar

Vette Veg­an­plekken in Amsterdam

Steven Strijbosch Steven

Onlangs is Amsterdam bekroond als ‘dé veganhoofdstad van Europa’. Nu staan wij als Cityguys-carnivoren niet bepaald bekend om ons strikte vegandieet, maar voor deze guide laten we onszelf eens van de meest diervriendelijke kant zien: waar in de hoofdstad eet je de meest vette, fotogenieke vegangerechten? Hou je vast: we gaan het woord ‘quinoa’ gebruiken.

Dophert

Laat je alsjeblieft niet afschrikken door het girly interieur en de tachtien taarten in de etalage; Dophert heeft echt een fantastische (lunch)kaart. De eerste keer namen we een quinoaburger (jep, hier is ‘ie al) met kidneybonen en in bier (!) gestoofde uien, om een week later terug te gaan voor de ‘Spicy Chorizo Sandwich’. Plottwist: die is dus niet met chorizo, maar met seitan—waar ik serieus nog nooit van had gehoord, maar echt een belachelijk lekkere vleesvervanger blijkt.

Dophert

 • Spaarndammerstraat 49-H, Amsterdam
Tell me more
Dop Hert Amsterdam

Masti­no V

Soja, spelt en zuurdesem; het zijn termen waar we op de Citguys-redactie (haha) nou niet bepaald opgewonden van worden. Kaas daarentegen… Gelukkig combineert de pizzabaas van Mastino al deze ingrediënten in een geheim veganvriendelijk recept. Het zal je wellicht niet verbazen: wij gingen hier voor de ‘New Vegan’, de truffelpizza. Want: truffel. Mastino heeft wel problemen met de drankvergunning; dus een rood wijntje staat—helaas, lieve veganistische drankorgels—nog niet op de kaart.

Mastino V

 • Bilderdijkstraat 192-H, Amsterdam
Meerrrr info

Meat­less District

Ook op de Bilderdijkstraat, net als bovenstaande Italiaan, zit Meatless District. Wij kwamen hier voor de lunch—ondanks dat iedereen lyrisch is over de MD-burger op de dinerkaart—voor de kroketten van de Vegetarische Slager en de BLT-sandwich. Bacon van aubergine… vloeken in de kerk, maar ho-ly wat lekker. Koffie met havermelk erbij (wat is er in hemelsnaam met ons gebeurd?!) en deze minimalistische persiflage van het Meatpacking District in New York kan zo in onze lunchguide.

Meatless District

 • Bilderdijkstraat 65-67, Amsterdam
Tell me more
Meatless District Amsterdam

Brouw­er­ij Troost

Niemand ontkomt aan de expansiedrift van Brouwerij Troost. Met inmiddels drie verschillende locaties (De Pijp, Westergasterrein en Oost) kun je overal in Amsterdam probleemloos je mond verbranden aan de Bieterballen—ja, van bieten dus. ‘The Vegan’ burger met o.a. geroosterde bloemkool is awesome, maar we zouden deze nóg vaker bestellen als Troost de tarwebol inruilt voor een brioche. Nog meer goed nieuws: op de Honingblond en de New England IPA na zijn alle bieren op de tap zijn hartstikke vegan. Yeheeees!

Brouwerij Troost

 • Cornelis Troostplein 21, Amsterdam
 • Pazzanistraat 27, Amsterdam
 • Bilderdijkstraat 205, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Brouwerij Troost

Veg­an Junk Food Bar

Drie woorden: ‘Notorious Sumo Burger’. Deze kolossale, fotogenieke veganburger is de absolute ster van deze lijst. Dubbele vegan-beefburger, gefrituurde uien, jalapeños en gegarandeerd jaloersmakende blikken van iedereen om je heen (én op Instagram). Een sloot zoete aardappelfrieten met parmezaanse kaas en truffelolie erbij en je moet ons gegarandeerd naar buiten rollen. Wij testten zowel restaurant (Marie Heinekenplein) als burgerbar (Staringplein); die laatste heeft onze nipte voorkeur.

Vegan Junk Food Bar

 • Marie Heinekenplein 9-10, Amsterdam
 • Eerste v. Swindenstraat 389, Amsterdam
 • Staringplein 22, Amsterdam
 • Reguliersdwarsstraat 57, Amsterdam
 • Schiedamse Vest 144, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Vegan Junk Food Bar Amsterdam

Honourable mentions: Mr. & Mrs. Watson (de ‘Sloppy BBQ Bun’, een pretzel met pulled jackfruit), Sugo (knal een pizzaslice naar binnen, met een Peroni—yes, ook vegan!) en natuurlijk de zeewierburger van The Dutch Weed Burger Joint. Oh, en kom je Club NYX, Bar Broker of een andere foute Rembrandtplein-toko uitgerold? Bij JP’s favoriet Pizza Heart heb je veel vegan-opties!

Steven en JP Sugo Pizza en Peroni
Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Stuur ons even een mailtje op tips@cityguys.nl.

Doe ff sociaal joh!