Spring naar inhoud
Zoeken

Beste burg­ers van Amsterdam

Roger BloemSteven StrijboschRogerSteven — Laatste update:

"Waar eet ik de beste burgers van Amsterdam?" Het is de vraag die het vaakst wordt gesteld aan Cityguys. Daarom hebben we er ook schandalig veel research naar gedaan. Na het bezoeken van letterlijk tientallen hamburgerzaken hebben we hieronder de ultieme selectie gemaakt. Elke hamburgerliefhebber moet deze zaken minimaal één keer bezocht moet hebben. Dit zijn de beste burgerrestaurants van Amsterdam.

Ham­burg­er eten in De Cityguys Selectie

Ho stop! Je kunt natuurlijk gelijk naar beneden scrollen om te kijken wat onze favorieten zijn, maar is er gaat niets boven bewegend beeld van deze goddelijke broodjes. Cityguys nam Chef Diego, maker van de duurste hamburger ter wereld, mee naar de beste hamburgerzaken van Amsterdam. Nu geen tijd? Aboneeer je dan even op het YouTubekanaal van Cityguys.

Cityguys TV

Cityguys nam Chef Diego, maker van de duurste hamburger ter wereld, mee naar de beste hamburgerzaken van Amsterdam.

The Beef Chief

The Beef Chief blijft op hamburgergebied de onontdekte parel van Amsterdam. Waarschijnlijk omdat de Chief zich verstopt in de Oedipus Brouwerij in Amsterdam Noord, waar hij achter het magazijn van deze populaire bierbrouwer zijn twee foodtrucks opslaat en daar, vanuit zijn garage, de lekkerste burgers maakt. Niet van Amsterdam, maar van Nederland en misschien wel van Europa.

I’m tired of peo­ple that always order the same f*cking bacon cheese­burg­er, so I took it off the menu”
The Beef Chief Londen Cityguys

De burger waarmee The Beef Chief National Burger Day in Londen mee veroverde

Toen Roger afgelopen jaar op National Burger Day naar Londen op en neer vloog om te zien hoe The Beef Chief zich zou meten met de absolute top van Europa wist hij het zeker. Het ligt niet aan ons. Deze burgers zijn echt te idioot voor woorden. Ook hier was The Beef Chief de populairste en beste burger. Het is superzonde dat wij voor deze burgers een vliegtuig pakken, terwijl de gemiddelde Amsterdammer het pondje naar Noord te ver vinden.

Misschien geniet The Chief niet zoveel bekendheid , omdat achter The Beef Chief hamburgerpurist Simon schuilt. Deze man zal nooit van de daken schreeuwen dat hij de aller, aller, allerbeste burgers maakt. Wel vertelt hij fijn dat hij een jaar is bezig geweest met het ontwikkelen van het perfecte broodje, of hoe hij een saus of zijn bacon perfectioneerde. Ja jongens, deze man is alles behalve commercie. Een echte burgernerd, die zelfs de bacon cheeseburger van de kaart haalde, omdat hij het zat was dat je steeds hetzelfde bestelde.

The Beef Chief

 • Gedempt Hamerkanaal 85a, Amsterdam
 • The Beef Chief, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
The Beef Chief Pastrami burger Bier Oedipus Brouwerij

Ter Marsch & Co

Een aantal jaar geleden opende Ter Marsch & Co als pop-up in het NH Hotel op de hoek van Bloemgracht en de Vijzelstraat. Deze “tijdelijke” pop-up duurde maar liefst drie jaar, waarin de burgerkampioen uit Rotterdam ook de harten van de Amsterdammers wist te stelen. Onlangs sloot Ter Marsch de deuren om het interieur grondig onder handen te nemen. Het resultaat: een fantastische kleurrijke zaak, waarbij de bar en keuken letterlijk het middelpunt van dit alles is. Ook de burgers kregen een nieuw jasje. Zo heeft Ter Marsch & Co tegenwoordig met Edwin Klaasen een eigen toegewijde broodleverancier en komen de smaken van de burgers nog beter naar voren. Ter Marsch verdient weer een plek in deze lijst!

Ter Marsch & Co

 • Witte de Withstraat 70, Rotterdam
 • Vijzelstraat 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Ter marsch Co Hamburger Amsterdam Pride Cityguys

Speciaal voor Pride Amsterdam had Ter Marsch roze burgers

Can­ni­bale Royale

De meeste locaties in deze lijst zijn een hamburgerbar, maar Cannibale Royale is een volwaardig restaurant. Hier kom je eigenlijk het liefst om met een groot vleesmes een gigantische steak te verorberen met een constante stroom aan halve liters pils. Maar, de burgers zijn ook fenomenaal. ‘Le Cannibale Royale’ burger van 250 gram is bijvoorbeeld een absolute winnaar. De kwaliteit druipt van deze rijkelijk belegde burger, met onder andere pulled pork, sauerkraut en bourbon flavoured BBQ saus.

Mocht je iets minder trek hebben dan kun je nog gaan voor de Le Classique (180gr, €10,50). Voor €8,- heb je zelfs al de frisse burger Le Magnifique (150gr). Inmiddels is deze zaak in elke uithoek van Amsterdam te vinden, dus gegarandeerd dat er eentje bij jou in de buurt zit.

Cityguys protip: Volg Cannibale Royale op Instagram en je bent elke maand weer aan het watertanden naar de nieuwste 'burger du moment'.

Cannibale Royale

 • Handboogstraat 17a, Amsterdam
 • Lange Niezel 15, Amsterdam
 • Ruysdaelkade 149, Amsterdam
 • Mt. Ondinaweg 32, Amsterdam
 • Rozengracht 114, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Cannibale Royale Hamburger Cityguys

"Vlees op vlees op vlees op vlees!"

Rotis­serie Amsterdam

Bij Rotisserie weten ze niet alleen wat ze met kip aan moeten, maar ook met burgers en fries. De maandelijkse special is alleen al een goede reden om elke vier weken deze zaak te bezoeken. Dat kan trouwens in Amsterdam West en Oost, waar je in de zomer zeker op tijd wil zijn om een plekje op het terras op het Beukenplein te verzekeren. Noemenswaardig is trouwens de kipburger, want waar dit in elke andere burgerzaak vaak de burger is die je niet wil nemen, wil je deze hier eigenlijk wel. Net als de rest. En de loaded fries. En de F*cking Everything.

Bottomline: Je wil de hele kaart proeven, dus neem een flinke groep vrienden mee.

Rotisserie

 • De Clercqstraat 81, Amsterdam
 • Beukenplein 17, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Bar Bon­nie

Op de menukaart van Bar Bonnie vind je producten als een broodje sparerib en deze double cheese smashburger. Een smashburger is een burger waarbij het vlees helemaal geplet wordt op de bakplaat. Hierdoor krijgt de burger een lekkere krokante buitenkant en heb je als burgermaker de mogelijkheid om allemaal lekkers tussen de twee burgers te leggen. Normaal zou je voor een parel als deze burger gemakkelijk €12,- tot €14,- betalen, maar de helden van Bonnie vragen maar €8,95 voor dit gevaarte. Koopje.

Bar Bonnie

 • Amstelveenseweg 226h, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Smash Burger Bar Bonnie

Nog even dit

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

  • Ter March & Co na opening vernieuwde zaak in Amsterdam
  • Toevoeging van de gigantische burger van De Roode Leeuw
  • Cut Throat Barber verwijderd na wijziging menu / keuken
  • De Cityguysburger van Jack's BBQ Shack
  • De burger van 2,5kg bij De Roode Leeuw staat niet meer op het menu
  • Bar Bonnie
  • Geflipt
  • Burgermeester
  • Jack's BBQ Shack, wegens sluiting

Uiteraard kan je ook nog terecht bij Burger Bar, The Butcher en zelfs Vegan Junkfood Bar heeft een goede burger, maar de bovenste hamburgerspots vielen tot nu toe het beste in de smaak. Welke locatie mist nog in deze lijst? Geef jouw mening via social of per mail via tips@cityguys.nl

Doe ff sociaal joh!