Spring naar inhoud
Zoeken
The Beefsteak Club Amsterdam

Het beste vlees van Amsterdam

Roger Bloem Roger

Hallo carnivoor! Gefeliciteerd! Vandaag vertellen we je waar je naartoe gaat voor de lekkerste stukken vlees, steaks, cuts, gebarbecuede biggetjes, slowcooked brisket en ribs kunt eten. Let's barbecue!

Cityguys TV

Heb je geen zin om te lezen? Check dan gewoon de video met drie van onze favoriete spots.

Sagar­di

Direct na de quarantaine opende restaurant Sagardi het restaurant op de Spuistraat naast restaurant d'Vijff Vlieghen. Net geopend dus. Maar, door het eeuwenoude pand heb je het idee dat dit restaurant er al jaren zit. Aan de voorkant van dit pand kun je beginnen met een drankje en pinxtos in de pinxtosbar. Daarna baan je je een weg via de koeling vol stukken vlees en de keuken het restaurant. Sagardi schijnt de de “Txuleton” geperfectioneerd te hebben. Een eeuwenoude Baskische traditie uit de oorsprong van de Baskische vleesgrillers. Voordat je aan dit fantastisch gegrilde vlees mag beginnen moet je echter wel de traditioneel gegrilde Txistorra en de "Morcilla", de lekkerste bloedworst die we ooit aten proberen. Beloofd? Beloofd.

Sagardi

 • Spuistraat 304, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more
Sagardi Restaurant

Het pand waarin Sagardi gevestigd is, is geweldig.

Txuleton Sagardi

Niet de beste foto (we hadden tachtien wijn op), wel fantastisch vlees.

Salmuera

In deze fantastische zaak op de Rozengracht moet je al langs de biggetjes die boven kolen geroosterd worden voordat je het restaurant bereikt hebt. Dit Argentijnse restaurant is vernoemd naar Salmuera. Een klassieke Argentijnse smaakmaker van water, knoflook, zout en rozemarijn dat hier op elke tafel staat om over je vlees te besprenkelen. Voor Salmuera komen we echter niet alleen voor het vlees, maar letterlijk voor de hele kaart. Onze maandelijkse bestelling bestaat uit de klassieke ceviche, de pulpo van de grill, de lechon (het gegrilde biggetje besprenkelt met salmuera) en de aroz de campo. Daarnaast laat je je helemaal onderdompelen in de cocktails van Martin Eisma en de probeer je meerdere van de tachtig mezcals op de backbar.

Cityguys protip: Ben je met een hele groep vleeseters, maar heb je één iemand erbij zitten die alleen vis eet? No worries! Hier serveren ze dus ook fantastische ceviche en overige visgerechten.

Salmuera

 • Rozengracht 106, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Ceviche Classic Salmuera

De classic ceviche van Salmuera is waarschijnlijk de beste van de stad

Vlees Salmuera Amsterdam

Soms bestellen we al het vlees bij Salmuera

Pen­der­gast

Eén van de beste meatspots in Amsterdam is toch wel Pendergast. Eigenaar Brandon bracht de Kansas BBQ gerechten van zijn oma naar Amsterdam en daar worden wij gruwelijk blij van. Om al dat lekkers zo goed mogelijk te serveren wordt alles ’s ochtends al in de barbecue gedaan. De pork cheeks zijn hier fantastisch, maar voor de mensen die hier voor het eerst komen raden we de sharing platter aan met sidedishes als mac and cheese, baked beans (met pulled pork!) en de potatoesalad.

Cityguys protip: Aangezien de bereiding van de meeste gerechten hier acht uur duurt, kun je het beste reserveren en de gerechten al apart laten leggen om er zeker van te zijn dat deze niet op zijn voordat je aankomt.

Pendergast

 • Groen van Prinstererstraat 14, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Pendergast Cityguys Amsterdam West Meat

Can­ni­bale Royale

Dat het logo van Cannibale Royale een gigantisch mes is zegt genoeg. We overdrijven niet eens als we zeggen dat Cityguys minimaal 100x bij Cannibale Royale zijn geweest (Alleen JP eet hier al wekelijks). Cannibale doet eigenlijk alles goed voor een fantastische prijs. De ribs zijn onze favoriet, want hier kun je de botjes letterlijk tussen het vlees vandaan halen. Ook de burgers horen nog steeds bij de beste van Amsterdam.

Cityguys protip: Zin in een kilo vlees? Dat kan hier! Wel een dagje van te voren bestellen.

Cannibale Royale

 • Handboogstraat 17a, Amsterdam
 • Lange Niezel 15, Amsterdam
 • Ruysdaelkade 149, Amsterdam
 • Mt. Ondinaweg 32, Amsterdam
 • Rozengracht 114, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Ribs Amsterdam Cannibale Royale e1563368908213

Een oude foto van de ribs. We moeten weer eens langs.

Café De Klos

Hier een plekje aan de bar krijgen is nog moeilijker dan om 03:00 uur ’s nachts de Jimmy binnen te komen. Als je dit wel lukt bestel je sowieso een limonade aan de bar, zodat je de rest van de avond compleet belachelijk wordt gemaakt door het personeel. De rest van de avond geniet je van Amsterdamse gezelligheid, vaasjes en ribs die van het bot vallen.

Café De Klos

 • Kerkstraat 41, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Ribs Cafe de Klos

Pomp­sta­tion

Dacht jij dat een romantische date niet goed samengaat met vlees eten? Dan ken je Pompstation nog niet! Pompstation is gevestigd in een oud, jawel! Pompstation. De pompen die in dit honderd jaar oude gebouw stonden zitten tegenwoordig onder de grond, waardoor er ruimte is gekomen voor een fijn restaurant in dit supermooie gebouw. De eigenaren besteden flink wat tijd aan de programmering van de live muziek die hier elke week van donderdag t/m zondag wordt gespeeld. Dit alles natuurlijk onder genot van een superlekker stuk vlees!

Pompstation

 • Zeeburgerdijk 52, Amsterdam
Meerrrr info
Pompstation Vlees Amsterdam

Zin om nog meer trek te krijgen? Kijk dan vooral onderstaande aflevering van De Cityguys Selectie over het beste vlees van Amsterdam. Abonneer je jezelf ook gelijk even?

Nog even dit

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

  • Roses by Sal heeft een nieuwe eigenaar, gelukkig kun je voor een fantastische vleeservaring nog steeds terecht bij Salmuera.
  • Het Baskische grillrestaurnt Sagardi is geopend. En wow. Dit moet
  • The Beefsteak Club i.v.m. sluiting.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!