Spring naar inhoud
Zoeken
Tinderdagverblijf eindhoven

Eind­hoven: gooi je keel nat in De Lichtstad

Steven StrijboschSteven

Geen stad in Nederland kent zoveel verandering de laatste jaren als Eindhoven. Met evenementen als lichtfestival Glow, de Dutch Design Week en het jaarlijks kampioenschap van PSV (haha) staat Eindhoven de Gekste op de voorgrond op het gebied van innovatie; ook in de horeca. Wij gingen op onderzoek uit en beloven je: in deze zaken gooi je gegarandeerd de keel nat.

Strijp S

Piet Hein Eek

Een hotel, een showroom, een grand café én een rooftopbar, wat is Piet Hein Eek eigenlijk niet? Alles draait hier om design, een toffe mix van industriële materialen, duurzame oplossingen en kunst. In de liftkamer van de voormalig keramische werkplaats van Philips vind je de DAKBAR met tof uitzicht over Strijp-R. In het grand café (dat nu wordt verbouwd) kun je terecht voor een degelijke lunch. Terwijl het gloednieuwe hotel van Piet Hein Eek het beste nieuwe accommodatie van Nederland is, volgens onze vrienden van Entree Magazine.

Piet Hein Eek

  • 5651 BP, Eindhoven, Noord-Brabant

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Piet Hein Eek
IMG 1399

Houben

Er gaat geen week voorbij dat we géén worstenbroodje in ons gezicht stoppen, maar voor het echte werk moet je toch naar Eindhoven. Een bliksembezoek bij Houben is namelijk verplichte kost voor iedereen met een zwak voor brood, worst en de zin van het leven. Of je nu voor de traditionele, de truffel, de vegan-variant of een speciale editie (met o.a. Soenil Bahadoer) gaat: Houben is een essentiële tussenstop voor deze Brabantse lekkernij. Als het kon, willen we eigenlijk zo'n WA!?-worstenbroodjesfoodtruck (lekker Scrabble-woord) gewoon op ons dakterras of in de achtertuin.

Houben Worstenbrood

  • 5611 HC, Eindhoven, Noord-Brabant

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
IMG 6727

Stads­brouw­er­ij Eindhoven

Net buiten het centrum, in een historisch industriepand aan de oever van de Dommel, kun je voor het eerst sinds 1953 (?!) weer écht Eindhovens bier drinken. (Bavaria telt niet.) Tijdens een proeverij kregen we een Witte Dame (witbier, jawel), Orchestra of Angels (New England IPA) en de 400 Volt (Russian Imperial Stout). Daarnaast kent de brouwerij nóg 38 bieren op fles en tap… als je daar geen dorst van krijgt zit je op de verkeerde website te loeren.

Stadsbrouwerij Eindhoven

  • Bleekweg 1, Eindhoven
Meerrrr info
Eindhoven nhcollection

NH Col­lec­tion Eind­hoven & VANE Restau­rant / Skybar

Laten we afspreken dat je hier sowieso even heen gaat om op de 13e verdieping een perfecte cocktail te drinken. De bar bites komen uit het restaurant dat een verdieping lager zit en waar je eigenlijk ook een keer voor het volledige menu moet gaan. Als je chic wilt overnachten, pak hier dan de suite. Want een kamer waarin een bad staat met uitzicht op station Eindhoven is gewoon legendarisch.

Eindhoven cityguys gourmetmarket

Down Town Gourmet Market

Sorry, Rotterdam (Fenix) en Amsterdam (Foodhallen), de prijs voor beste gekunstelde voedselmarkt gaat dit jaar naar de Lichtstad. Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven heeft namelijk iets dat eerdergenoemde niet of nauwelijks hebben: sfeer. En dat is best knap, wetende dat de foodhal hemelsbreed twintig meter van het befaamde / beruchte Stratumseind te vinden is.

Down Town Gourmet Market

  • Smalle Haven, Eindhoven
Tell me more
Eindhoven cityguys eindje

DENF

Onder de rokken van de Witte Dame — het ex-hoofdkantoor van Philips — vind je DENF. Deze koffiebar heeft een fantastisch interieur mét zeer fotogenieke Star Wars-illustraties. Fijne bijkomstigheid: ook de designacademie en de stadsbibliotheek zijn hier gevestigd, dus als je hier koffieleut lijk je ook meteen creatief en/of intelligent. Hopen we dan.

DENF Coffee

  • Clausplein 4, Eindhoven
Meerrrr info
Eindhoven cityguys deburger

De Burg­er

Niet alleen bij de lokale brouwerij heb je de mogelijkheid tot een proeverijtje, bij De Burger—eenvoud siert hè—doen ze daar ook niet moeilijk over. Wij kozen de truffelburger (belegd met schandalig lekkere truffelchips!) de 50/50 (met iberico pork en hereford beef) en de kipburger. Awesome! Qua loaded (chili) fries aten we alleen in Amsterdam bij The Beef Chief betere — en ja, da’s een groot compliment.

De Burger

  • Kerkstraat 5, Eindhoven
Tell me more

Van Moll

Bij Van Moll komen we voor een potje Rummikub en een heleboel potjes bier. Vooral de Doerak glijdt gevaarlijk lekker naar binnen. Van Moll organiseert ook jaarlijks een bierfestival in het karakteristieke Evoluon in Eindhoven. Wij zijn ooit vanuit Amsterdam speciaal naar deze UFO toegegaan, om er vervolgens achter te komen dat we helemaal geen kaartjes hadden. Dan weet je dat we fan zijn.

Van Moll

  • Keizersgracht 16a, Eindhoven

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Van Abbe

Van Abbe­mu­se­um

Natuurlijk is het Stratumseind, de grootste uitgaansstraat van Nederland, het begin (en het einde) van een heleboel legendarische avonden, maar overdag mag je hier ook gewoon komen. Over "het bruggetje" vind je namelijk het Van Abbemuseum, een van de meest interessante culturele locaties van Nederland. Van installaties tot kunstwerken en van futuristisch design tot multizintuigelijke museumruimtes: het Van Abbemuseum is absoluut het verdwalen waard.

Van Abbemuseum

  • 5611 ND, Eindhoven, Noord-Brabant

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Eindhoven cityguys kwaremont

Velosoof

Na de kolossale hipsterficatie van industrieterrein Strijp-S is in 2018 het NRE-terrein aan de beurt. Tussen de voormalig gashouders staat Velosoof; hier kun je prima bieren tussen de memorabilia van fietslegendes als Richard Virenque, Carlos Sastre en Lance Armstong. Met de Kwaremont 6.6% als doping is dit de perfecte plek voor wat kwali-tijd met wielerfanaten en andere raddraaiers.

Velosoof

  • Gasfabriek 3, Eindhoven
Meerrrr info

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!