Spring naar inhoud
Zoeken
JP Meesters in wijn Cityguys e1532546365211

Maas­tricht: bour­gondisch geni­eten in Mestreech

JP Schaddé van Dooren JP

Dit is een gids voor een weekend Maastricht en zorg er maar voor dat je genoeg energie hebt. Je kunt prima uitrusten in deze stad, maar er is zo veel te doen dat je beter je best kunt doen om te eten, drinken en dansen tot je er bij neervalt (in je hotelbed dan).

Slapen in Maastricht

Er is uiteraard voor elk wat wils in Maastricht, maar bedenk dat als je een weekend weg wilt tijdens een populair weekend (Pasen, Pinksteren, dat soort shit) dat je niet de enige bent. De hele stad kan dan zomaar volgeboekt zijn. In het MABI hotel – een oude bioscoop – hebben ze prachtige kamers. Het verhaal gaat dat in de films vroeger de pikante scenes eruit geknipt werden en daarom is het in het hotel ook een beetje verknipt. Willen we er nog meer over kwijt? Waar je soms denkt dat je in de stad wilt ontbijten – geldt dat hier zeker niet. Prosecco!

Het Student Hotel is ook een aanrader, in de oude fabriek van Sphinx (wereldberoemd in Maastricht). Dakterras met het best uitzicht van de stad, fijne kamers (met condoom op je nachtkastje. Dus.)

MABI City Centre Hotel

  • Kleine Gracht 24, Maastricht
Tell me more

Cityguys TV

Cityguys in Maastricht

Café manger Le Fernand

Om te genieten van de Franse slag hoef je helemaal niet naar Frankrijk. Bij Fernand drink je een Kronenbourg Blanche van de tap of scoor je een wijn uit zijn enorme assortiment. Gewoon gezellig een drankje doen is hier helemaal prima, maar het niet voor niks cafe manger: je kunt hier heerlijk eten. Voor slechts €29,50 eet je drie gangen. Bourgondisch genieten!

Le Fernand

  • Stenenbrug 6, Maastricht
Tell me more
Le Fernand platter Maastricht Cityguys

Bistro Cro­quant

Zin in een kroketje? Niet naar Croquant gaan dan. Als je eenmaal een kroket hier hebt gegeten wil je namelijk nooit meer ergens anders heen. We hebben ze allemaal geprobeerd, van garnalen tot curry, van paddestoelen tot zoervleis (top!) en ze waren allemaal perfect. Neem eerst een broodje, bestel dan een kroket. Als je meer honger hebt bestel je er nog eentje en neem er friet bij van Frites uit Zuyd.

Bistro Croquant

  • Achter de Molens 15, Maastricht
Meerrrr info
Bistro Croquant Maastricht

Le Bön Vivant

Om dit restaurant te vinden moet je goed zoeken, want ze zitten in een kelder. Gelukkig bestaat er zoiets als Google Maps, want je moet hier heen. Althans, als je met de liefde van je leven in Maastricht bent. Of een date. Een zakendiner hebt. Of om welke andere reden dan ook. Chef Björn Dijkstra kookt hier de sterren van de hemel (wij vinden dat hij wel een ster verdient, die is er overigens nog niet). Voor 5 gangen betaal je €57,50 en dat is het meer dan waard.

Le Bon Vivant

  • Capucijnenstraat 91, Maastricht
Tell me more

Darq

Wat moet je nou in een chocolaterie horen we je denken? Dachten wij ook hoor. Maar Jorrit heeft in zijn winkel Punekes (kusjes) van chocolade, ontbijt en lunch (gek op de wentelteefjes), vet lekker ijs en ook nog eens heerlijke gebakjes. Moet je dus even iets scoren.

DARQ

  • Maastrichter Smedenstraat 2, Maastricht
Meerrrr info

Drankjes in Maas­tricht — Mr. Smith

Ga bij Mr. Smith aan de bar zitten en geniet van hoe de bartenders je drankjes maken. Bestel altijd de smoked old fashioned – als je er van houdt. En anders geef je aan wat je smaak is en maken ze iets moois voor je. Er zijn een aantal drankjes die komen met chocolade van DARQ, wat wij een toffe samenwerking vinden. Als je niet aan de bar kunt zitten, dan is het op de banken en andere stoelen in deze kelder ook goed toeven. Vooraf even reserveren, dan weet je zeker dat je plek hebt.

Mr. Smith

  • Rechtstraat 55, Maastricht
Meerrrr info
Mr Smith Cocktails Maastricht

De Gou­verneur

Mocht je een vrijgezellenfeest organiseren in Maastricht, dan moet je bierdrinken in de kelder hier met een bierproeverij. In elk ander geval moet je hier met bierliefhebbers ook heen: 250 bieren op de kaart (en ook nog speciale bieren die niet op de kaart staan) een gigantisch terras. Need we say more?

De Gouverneur

  • Boschstraat 105, Maastricht
Tell me more

Meesters in Wijn

Alles in het thema van school hier. De meester brengt je een schriftje waar de verschillende wijnen en gerechten in staan en als je meer wilt weten dan legt hij het je uit. Wij kregen een proeverij van 6 (!) wijnen met kleine gerechtjes erbij; helemaal top. Elke wijn kun je hier per glas krijgen en dat is fijn; want ze hebben nogal wat speciale exemplaren. Klein terras voor de zaak en verder is er binnen ook nog heel veel plek. Vlakbij Le Fernand, dus bij beide even langs gaan en de groeten doen van Cityguys.

Meesters in Wijn

  • Sint Pieterstraat 52A, Maastricht
Meerrrr info
Roger en JP Cityguys Meesters in Wijn Maastricht

Mis je nog iets wat echt een Maastricht must do is? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!