Spring naar inhoud
Zoeken
Grand Garden Rotterdam dimsum

Rot­ter­dam: de beste hotspots in Roffa

JP Schaddé van DoorenJP

Rotterdam is geweldig - als je weet waar je moet zijn. Bij elk bezoek kijken we weer uit naar al het nieuws en moois wat deze havenstad te bieden heeft. Met de beste cocktailbars van Nederland, heerlijke gure kroegen en fantastische restaurants hoef je je hier geen seconde te vervelen. Dit onze favoriete plekken in 010!

Bier­garten

In Biergarten zijn de glazen net zo Duits zijn als de naam van deze locatie doet vermoeden. Je hebt hier literglazen, maar van een avondje halve liters tillen krijg je ook al spierballen. Als je het idee hebt dat er een zonnestraal door komt dan is dit de plek waar je moet zijn. Niet alleen goed als vrijdagmiddagborrelspot, ook heerlijk eten.

Biergarten Rotterdam

 • Schiestraat 18, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Diego’s

DIEGO’S is een combinatie van het beste van een gourmet burger restaurant en een Amerikaans fast food concept. Diego Buik: “We zijn terug naar de basis zoals een hamburger bedoeld is. Dat betekent verse buns, huisgemaakte sauzen en hand pressed dry-aged vlees.” Alles wat je hier bestelt zorgt ervoor dat je nóg meer wilt eten.

Andere hamburger proeven? Dit zijn de beste hamburgers van Rotterdam.

DIEGO'S

 • Posthumalaan 3, Rotterdam
Meerrrr info
Diego's Hamburger Rotterdam

Proe­flokaal de Pui

De Cityguys-sticker op de klapdeur verraadt dat wij hier graag komen. Robèr Willemsen (bekend van Melief Bender en Muller&Co) nam een tijd geleden de Pui over en sindsdien schenkt kastelein Maurits hier graag een biertje voor je in. De Pui schenkt mooie speciaalbieren en meer verschillende Jenevers dan wij kunnen drinken in een weekend. Hier kun je dus gerust een kopstoot uitdelen zonder ruzie te krijgen!

Dorst gekregen? Bij deze brouwerijen & Proeflokalen in Rotterdam kun je ook terecht.

Proeflokaal De Pui

 • Oostzeedijk Beneden 221, Rotterdam
 • Oostzeedijk Beneden 221A, Rotterdam
Tell me more
De Pui Rotterdam

Par­qi­et Rotterdam

Bij Parqiet kun je ons zomaar een Lemonaid zien drinken, vinden we heerlijk. Met een biertje on the side, dat dan weer wel. Gouden plek voor zowel ontbijt, lunch als de borrel. Als de zon schijnt zit je hier heerlijk op de stoelen die ze in het gras van Het Park zetten. Voor de niet-Rotterdammers; het park heet Het Park. Dat vinden ze leuk in Rotterdam. Wij ook.

Parqiet

 • Baden Powelllaan 20, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Parqiet Rotterdam

Parquit Rotterdam

Tante Nel

Cocktails drinken in een snackbar? Hier moet je zijn! Neem een frietje mayo en een frikannel (dat is de frikandel van Tante Nel, jawel). Daar bestellen we hier altijd het volgende bij: een biertje, een shot mezcal en een cocktail. Tegelijkertijd, ja. Geweldige zaak, die ons meermaals zowel heeft gered op een avond als ook verwoest. En ja, het klopt: dat is JP die hier levensgroot op het raam prijkt.

Tante Nel

 • Pannekoekstraat 53, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Botanero

Als je in Rotterdam deze zaak binnenstapt vind je gegarandeerd een lachende David Trampe achter de bar. Wanneer wij binnenwandelen knalt hij direct de muziek op standje burenruzie. "I'm just a bird in the skyyyy", komt ons te gemoed. Het is duidelijk: wij moeten aan de Paloma's. Vergeet niet ook te vragen naar de Mexicaanse drankjes in dit etablissement, want David heeft een fantastische hoeveelheid heerlijke mezcals op de backbar (met altijd een belachelijk mooi bijpassend verhaal erbij).

Meer cocktails in Rotterdam? Zeker doen!

Botanero

 • Mariniersweg 55, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
David Botanero Rotterdam negroni

West­plein

Aan de voet van de Erasmusbrug zijn geweldige zaken te vinden, bij Westplein. Vroeger vond je hier de legendarische cocktailbar Dr. in de buurt, nu moet je naar alle andere zaken hier. De Roffa Streetfoodbar, het geweldige Zeezout (*), Huson, La Pizza en sinds kort Louise Petit & Bar Berta (beide nog niet getest). En Bar Pulpo!

Bar Pulpo Rotterdam

Begonnen in de Foodhallen en nu met een uitgebreidere kaart op een toplocatie in Rotterdam. Bij Bar Pulpo eet je, jawel, pulpo. Fijne plek om uitgebreid te borrelen maar op de menukaart is voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Pro-tip: Je kunt er ook een bavette bestellen, maar dat is eigenlijk geheim en die staat dus ook niet op het menu.

Bar Pulpo

 • Scheepstimmermanslaan 15a, Rotterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Bar Pulpo Rotterdam

Bar Pulpo Rotterdam

Man Met Bril Koffie

Als connaisseur moet je absoluut naar Man Met Bril Koffie. Deze koffiebar en branderij is gevestigd in één van de Hofbogen, goed verstopt in Noord. Hier kun je terecht voor een echt Rotterdams bakkie en vertel Paul a.k.a Man Met Bril je alles over koffie. Voorheen noemde Paul zijn koffiebar Het Hoofdkantoor. Je koffie is hier gegarandeerd beter dan op welk ander hoofdkantoor dan ook!

Er valt nog meer heerlijks te slurpen in de stad; check de beste koffie in Rotterdam.

Man Met Bril Koffie

 • Vijverhofstraat 70, Rotterdam
 • Vijverhofstraat 70, Rotterdam
Tell me more

De Witte Aap

De Witte Aap is dé kroeg van Rotterdam. Als je in Rotterdam woont en je hebt nog nooit een biertje in De Witte Aap gedronken, ben je geen echte Rotterdammert. Volgens Lonely Planet het beste Café van het Universum. De Aap is echt Rotterdams net zoals het publiek. Een mix van expats, werkende twintigers en dertigers, creatieven en oudere Rotterdammers.

Meer favoriete zaken in de buurt? Check onze favoriete zaken op de Witte de Withstraat!

De Witte Aap

 • Witte de Withstraat 78, Rotterdam
Tell me more
Café de Witte Aap Rotterdam

Ame­hoela

Amehoela is één van onze favoriete plekken op de Mauritsweg. Deze zaak is gevestigd in het oude pand van het Bootleg DJ Café. Meer dan tien jaar lang was Bootleg the place to be als alle ander clubs al gesloten waren, legendarische grond dus. Amehoela is voor ons een soort Garden of Eden. Niet alleen vanwege de tropische inrichting maar vooral vanwege o.a. de ijskoude Corona’s, La Chouffe en barbites als taco’s. Bestel ook gerust een cocktail want de bartenders zorgen voor een perfect drankje in tiki-stijl!

Amehoela

 • Mauritsweg 33, Rotterdam
Meerrrr info

THOMS

Bij THOMS zit je bij mooi weer perfect met je bek in de zon. Naast de rest van Rotterdam, dat dan weer wel. Met een flinke selectie bieren van onder andere Brouwerij Noordt ga je je hier wel vermaken. Als het donker wordt duiken wij het liefst de industriële Underground Bar in. Op vrijdag en zaterdag staat hier een dj en niet geheel onbelangrijk: ze hebben hier een Jägermachine.

THOMS

 • Meent 131-129, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Haagsman bij Thoms in Rotterdam met Villa Massa

Main­port Hotel

Als je niet in deze stad woont dan is het wel handig dat je er kunt blijven slapen. Bij Mainport kijk je vanaf je gigantische bed op de Erasmusbrug of op Leuvenhaven. Ideaal, want de Witte de Withstraat of een avondje gaat hangen in één van onze favoriete cocktailbars van Rotterdam.

Wanneer je ’s nachts terugkomt in je hotelkamer en je je tijdens het tandenpoetsen staat te verwonderen over de ingebouwde TV in de badkamerspiegel, neem je je voor om de volgende dag helemaal nergens heen te gaan, want als je even goed boekt heeft je kamer een bubbelbad én een eigen sauna! Als dat niet genoeg is hebben ze ook nog een heerlijke spa. Als je hier niet van je kater afkomt weten we het ook niet meer.

Niet overtuigd? Check dan onze andere favoriete hotels in Rotterdam!

Hotel Mainport by Inntel Hotels

 • Leuvehaven 77, Rotterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Cityguys Hotel Mainport Rotterdam

De bedden in Mainport zijn zo groot dat je er met gemak met z'n drieën in past

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!