Spring naar inhoud
Zoeken
Grand Garden Rotterdam dimsum

Rot­ter­dam: de beste hotspots in Roffa

Matthijs Haagsman Matthijs

In Rotterdam staat inmiddels ons tweede huis. Bij elk bezoek kijken we weer uit naar al het nieuws en moois wat deze havenstad weet te bieden. Van potten bier tot fantastische cocktails. Dit onze favoriete plekken in Roffa voor een perfect weekendje weg. Proost hé!

Bier­garten

In Biergarten zijn de glazen net zo Duits zijn als de naam van deze locatie doet vermoeden. Er zijn hier literglazen, maar van een avondje halve liters tillen krijg je ook al spierballen. Kies niet voor de Gulpener draft, maar voor de Gulpener Ur-Hop, want deze is echt veel lekkerder! Bij trek kan je je ook nog eens richten tot de barbecue met finger-food. De Jack ’N Coke Ribs van €5,- zijn echt om je vingers bij af te likken. Met lekker weer de leukste vrijdagmiddagborrelspot in town!

Biergarten Rotterdam

 • Schiestraat 18, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Diego’s

Rotterdammert Diego Buik heeft eindelijk zijn eigen zaak geopend, na een aantal jaar in verschillende zaken fantastische burgers te hebben gemaakt. DIEGO’S is een combinatie van het beste van een gourmet burger restaurant en een Amerikaans fast food concept. Diego: “We zijn terug naar de basis zoals een hamburger bedoeld is. Dat betekent verse buns, huisgemaakte sauzen en hand pressed dry-aged vlees.” De BFF (award winning burger) en de Truffelicious mogen niet bij je bestelling ontbroken.

DIEGO'S

 • Posthumalaan 3, Rotterdam
Tell me more
Diego's Hamburger Rotterdam

Main­port

Tijdens een weekendtrip moet het er toch ooit een keer van komen: slapen. Bij Mainport kijk je vanaf je gigantische bed op de Erasmusbrug of op Leuvenhaven. Ideaal, want de Witte de Withstraat of een avondje gaat hangen in één van onze favoriete cocktailbars van Rotterdam, want zowel Noah als Dr. liggen op loopafstand.

Wanneer je ’s nachts terugkomt in je hotelkamer en je je tijdens het tandenpoetsen staat te verwonderen over de ingebouwde TV in de badkamerspiegel, neem je je voor om de volgende dag helemaal nergens heen te gaan, want als je even goed boekt heeft je kamer een bubbelbad én een eigen sauna! Als dat niet genoeg is hebben ze ook nog een heerlijke spa. Als je hier niet van je kater afkomt weten we het ook niet meer.

Mainport

 • Leuvehaven 77, Rotterdam
Tell me more
Mainport Rotterdam Hotel

Man Met Bril Koffie

Als connaisseur moet je absoluut naar Man Met Bril Koffie. Deze koffiebar en branderij is gevestigd in één van de Hofbogen, goed verstopt in Noord. Hier kun je terecht voor een echt Rotterdams bakkie en kan Paul a.k.a Man Met Bril en zijn personeel je alles vertellen over de koffie. Voorheen noemde Paul zijn koffiebar Het Hoofdkantoor. Je koffie is hier gegarandeerd beter dan op welk ander hoofdkantoor dan ook!

Man Met Bril Koffie

 • Vijverhofstraat 70, Rotterdam
 • Vijverhofstraat 70, Rotterdam
Tell me more

Proe­flokaal de Pui

De Cityguys-sticker op de klapdeur verraadt dat wij hier graag komen. Robèr Willemsen (bekend van Melief Bender en Muller&Co) nam een tijd geleden de Pui over en sindsdien schenkt kastelein Maurits hier graag een biertje voor je in. De Pui schenkt mooie speciaalbieren en meer verschillende Jenevers dan wij kunnen drinken in een weekend. Hier kun je dus gerust een kopstoot uitdelen zonder ruzie te krijgen!

Proeflokaal De Pui

 • Oostzeedijk Beneden 221, Rotterdam
 • Oostzeedijk Beneden 221A, Rotterdam
Tell me more
De Pui Rotterdam

Ter Marsch & Co

De hamburgers van Ter Marsch & Co zijn niet meer weg te denken van de Witte de Withstraat (en inmiddels op meerdere plekken in Amsterdam). Eigenaar Pim had in eerste instantie een andere naam in gedachte voor zijn hamburgerrestaurant, totdat hij bij het opknappen van het pand stuitte op de glas in lood ramen met de naam Ter Marsch & Co. De winkel uit 1890 van de vleeswarenfabriek sloot precies aan bij de visie voor zijn hamburgerrestaurant. Een legende is geboren.

Ter Marsch & Co

 • Witte de Withstraat 70, Rotterdam
 • Vijzelstraat 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Nixy & Lexy

Op de West Kruiskade zit deze bakkerij, waar ‘Nixy & Lexy’ dimsum op een geheel nieuwe manier voor je bereiden. Als je even laat weten dat je langs komt maken ze de allerbeste dimsum met een Westerse twist voor je. De Siu Mai is hier heerlijk en de szechuan wonton is het beste wat je ooit at. Pittig natuurlijk, maar perfect op smaak en het smelt op je tong. Nixy & Lexy proberen nog allerlei dingen uit in het restaurant, werken veel op locatie en openen in de bakkerij later officieel hun restaurant.

Nixy en Lexy Rotterdam Westkruiskade

Botanero

Als je in Rotterdam deze zaak binnenstapt vind je gegarandeerd een lachende David Trampe achter de bar. Wanneer wij binnenwandelen knalt hij direct de muziek op standje burenruzie. "I'm just a bird in the skyyyy", komt ons te gemoed. Het is duidelijk: wij moeten aan de Paloma's. Vergeet niet ook te vragen naar de Mexicaanse drankjes in dit etablissement, want David heeft een fantastische hoeveelheid heerlijke Mezcals op de backbar (met altijd een belachelijk mooi bijpassend verhaal erbij).

Botanero

 • Mariniersweg 55, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
David Botanero Rotterdam negroni

De Witte Aap

De Witte Aap is dé kroeg van Rotterdam. Als je in Rotterdam woont en je hebt nog nooit een biertje in De Witte Aap gedronken, ben je geen echte Rotterdammert. Volgens Lonely Planet het beste Café van het Universum. De Aap is echt Rotterdams net zoals het publiek. Een mix van expats, werkende twintigers en dertigers, creatieven en oudere Rotterdammers.

De Witte Aap

 • Witte de Withstraat 78, Rotterdam
Meerrrr info
Café de Witte Aap Rotterdam

Ame­hoela

Amehoela is één van onze favoriete plekken op de Mauritsweg. Deze zaak is gevestigd in het oude pand van het Bootleg DJ Café. Meer dan tien jaar lang was Bootleg the place to be als alle ander clubs al gesloten waren, legendarische grond dus. Amehoela is voor ons een soort Garden of Eden. Niet alleen vanwege de tropische inrichting maar vooral vanwege o.a. de ijskoude Corona’s, La Chouffe en barbites als taco’s. Bestel ook gerust een cocktail want bartender Beer zorgt voor een perfect drankje in tiki-stijl!

Amehoela

 • Mauritsweg 33, Rotterdam
Meerrrr info

THOMS

Bij THOMS zit je bij mooi weer perfect met je gezicht in de zon. Waar wij nog gelukkiger van worden is de hoeveelheid bieren van de lokale Brouwerij Noordt op tap. Ook heeft THOMS bij deze brouwerij haar eigen pils laten brouwen, dikke tip! Als het donker wordt duiken wij het liefst de industriële Underground Bar in. Op vrijdag en zaterdag wordt hier een DJ programmeert en oh ja.. ze hebben hier een Jägermachine.

THOMS

 • Meent 131-129, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Haagsman bij Thoms in Rotterdam met Villa Massa

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Doe ff sociaal joh!