Spring naar inhoud
Zoeken
Cocktail Dr. Rotterdam Alberto

Dit zijn de beste cock­tail­bars van Rotterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Amsterdammers raden we altijd aan om de trein naar Rotterdam te pakken en daar cocktails te drinken, omdat dat veel goedkoper is dan in 020. Als je een Rotterdammert vraagt waar je een drankje moet scoren en dan word je sowieso naar de Witte Aap gestuurd en voor een gin tonic moet je naar de buren bij Ballroom. Waar je de beste cocktails drinkt? Dat weten wij!

Botanero

Als je denkt dat je tequila niet lekker vindt, dan kun je je hier laten bekeren. Wij drinken graag met iedereen van het personeel hun favoriete mezcal. Nooit van gehoord? Proberen dan.

Maar we hadden het over cocktails en daar zijn ze hier goed in. Of je nu een pornstar martini wilt of iets ingewikkelds; het is stuk voor stuk een winnaar. En dan stroomt de beste paloma van Nederland hier ook nog eens 'gewoon' uit de tap. Er is een terras, je kunt ook nog eens eten aan de tafels maar wij zitten hier het liefst aan de bar. Ultiem genot.

Botanero

 • Mariniersweg 55, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
David Botanero Rotterdam negroni

David in Botanero

The Rumah

Deze cocktailbar vind je midden in het centrum op de Oude Binnenweg tussen de oudste kroegen van de stad. Bartender en eindbaas Daryl noemt The Rumah dan ook een cocktailkroeg. Prachtig natuurlijk dat deze bar zo laagdrempelig is en dat er ondertussen op hoog niveau geshaked wordt. Je hoeft je hier absoluut niet de generen als je een biertje bestelt. Zoals de naam je misschien al doet vermoeden speelt rum hier een belangrijke rol. Je vindt dus vele verschillende soorten rum (vinden ze leuk als shot ook) en cocktailclassics zoals deze fantastische Espresso Martini met rum en nootmuskaat.

The Rumah

 • Oude Binnenweg 110C, Rotterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
The Rumah Rotterdam

George Cock­tails & Food

Je verwacht op de Lijnbaan geen cocktailbar aan te treffen, maar hij is er wel. ‘Verstopt’ boven het restaurant vind je een bar die je zowel van cocktails als ladingen shots kan voorzien. De bartenders maken er altijd een feestje van en als je Dyon achter de bar ziet, dan kun je er op rekenen dat de flessen door de lucht vliegen in zijn cocktailshow. Vroeg op de avond kun je hier genieten van de kip van het restaurant vergezeld van een cocktail en als het later op de avond wat donkerder wordt dan barst het feest los!

George Cocktails & Food

 • Lijnbaan 36-42, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Cocktailbar George Rotterdam Scharrels en Schuim Dyon Seedorf

Cal­a­boose

In Kralingen vind je Calaboose, waar ze een combinatie hebben gemaakt tussen dingen waar onze Cityguys harten harder van gaan kloppen. Cocktails en saté. Ja, hallo. Daar wil je heus wel even een stukkie voor omfietsen. Voor de cocktails betaal je gemiddeld een tientje, en voor de saté ook. Het is een zaak waar je wat vaker naar terug wilt komen. Jij wilt weten waarom? Er staan zo’n 50 cocktails op de kaart en als je er een paar geproefd hebt dan weet je: je wilt ze allemáál. Last but not least: er is een heerlijk terras.

Calaboose

 • Oudedijk 273, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Calaboose Rotterdam

NY Base­ment in Hotel New York

Op een van de meest legendarische locaties van de stad kun je dus ook behoorlijk legendarische cocktails drinken. Deze cocktailbar is enorm en daarom perfect voor als je met een wat groter gezelschap bent en toch intiem cocktails wilt drinken. Op de kaart vind je vooral klassieke cocktails, zoals een heerlijke old fashioned (€14), maar ze kunnen alles voor je maken. Bestel er wat bites bij en dan is aan de bar hangen hier puur genot.

NY Basement

 • Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Cityguys TV

De bete cocktails van Rotterdam op ons YouTube kanaal. Jammer dat de Dr. er niet meer is!

Als je nu na al deze tips nog steeds zoiets hebt van “Ken je bek niet verder open, hoezo moeten die cocktails zo bloedverziekend duur zijn dan?” dan hebben we gewoon een andere oplossing voor je. Op de Hoogstraat vind je BARRELPROOF Boutique, een prachtige zaak waar je alles kan kopen om je eigen cocktails te maken voor thuis. Maar wij hangen liever aan een van deze heerlijke bars. Cheers!

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Nog even dit

Het cocktaillandschap verandert razendsnel, dus we houden hier voor je bij wat de veranderingen zijn.

  • Dr.
  • Botanero
  • Noah is helaas al jaren gesloten

Doe ff sociaal joh!