Spring naar inhoud
Zoeken
Cocktail Dr. Rotterdam Alberto

Dit zijn de beste cock­tail­bars van Rotterdam

JP Schaddé van Dooren JP

Amsterdammers raden we altijd aan om de trein naar Rotterdam te pakken en daar cocktails te drinken, omdat dat veel goedkoper is dan in 020. Als je een Rotterdammert vraagt waar je een drankje moet scoren en dan word je sowieso naar de Witte Aap gestuurd en voor een gin tonic moet je naar de buren bij Ballroom. Waar je goede cocktails drinkt? Dat weet Cityguys voor je!

Dr.

Verborgen in het Scheepvaartkwarier vind je de praktijk van de Dr. Hier loopt het personeel allemaal rond in een doktersjas en word je alleen binnengelaten als je een patiëntnummer hebt. Eenmaal binnen ben je in een door klassieke doktersattributen aangeklede cocktailbar en kan de behandeling met cocktails beginnen. Deze bar is grootleverancier van beste bartenders van Nederland (Alberto Mattallana en Ben Lobos) en verder is iedereen hier supergezellige én fantastisch in het maken van fenomenale drankjes. Je krijgt hier een ware cocktailbeleving. Je mag je telefoon hier niet gebruiken, dus het is hier altijd nét iets gezelliger dan normaal en daardoor vergeet je ook vaak hoe laat het eigenlijk al is. Het adres houden ze liever geheim, dus dat doen wij ook. Reserveren is een must en kan via de website.

Dr.

  • Dr., Rotterdam
  • Geheime Locatie, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Cocktail Dr. Rotterdam Alberto

Noah

De mannen van Noah weten hoe je een cocktail maakt, niet voor niks slepen ze prijs na prijs binnen (ze wonnen bijvoorbeeld bij de Gouden Strik awards de titel Beste Cocktailbar en grappenmaker Hani werd best brand ambassador). Voor gezelligheid moet je bij Noah zijn, je weet zeker dat het een gestoorde avond wordt als je hier heen gaat. Uiteraard is het in het weekend 1 groot feest, maar de Cityguys pro-tip zijn de maandagavonden hier,1 keer per maand is het horeca-avond en ja, dat is FISSA. Dus pak je fiets naar de Wijnhaven en scoor een cocktail bij Hani & Erikson!

NOAH

  • Wijnhaven 3, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

George Cock­tail­bar

Je verwacht op de Lijnbaan geen cocktailbar aan te treffen, maar hij is er wel. ‘Verstopt’ boven Scharrels & Schuim vind je een bar die je van heerlijke cocktails voorziet. De bartenders maken er altijd een feestje van en als je Dyon achter de bar ziet, dan kun je er op rekenen dat de flessen door de lucht vliegen in zijn cocktailshow. Vroeg op de avond kun je hier genieten van de awesome kip van het restaurant vergezeld van een cocktail en als het later op de avond wat donkerder wordt dan barst het feest los! Cityguys pro-tip: Als je in Club Villa Thalia aan het dansen bent in het weekend, dan kun je door de rookruimte ook in de cocktailbar komen.

George Cocktailbar

  • Lijnbaan 36-42, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Cocktailbar George Rotterdam Scharrels en Schuim Dyon Seedorf

The Rumah

Deze cocktailbar vind je midden in het centrum op de Oude Binnenweg tussen de oudste kroegen van de stad. Bartender en eindbaas Daryl noemt The Rumah dan ook een cocktailkroeg. Prachtig natuurlijk dat deze bar zo laagdrempelig is maar er ondertussen op hoog niveau geshaked wordt. Je hoeft je hier dus absoluut niet de generen als je een biertje bestelt. Zoals de naam je misschien al doet vermoeden speelt rum hier een belangrijke rol. Op de maakt staan veel rumvarianten op classics zoals deze fantastische Espresso Martini met rum en nootmuskaat.

The Rumah

  • Oude Binnenweg 110C, Rotterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
The Rumah Rotterdam

Cal­a­boose

In Kralingen vind je Calaboose, waar ze een combinatie hebben gemaakt tussen dingen waar onze Cityguys harten harder van gaan kloppen. Cocktails en saté. Ja, hallo. Daar wil je heus wel even een stukkie voor omfietsen. Voor de cocktails betaal je gemiddeld een tientje, en voor de saté ook. Het is een zaak waar je wat vaker naar terug wilt komen. Jij wilt weten waarom? Er staan zo’n 50 cocktails op de kaart en als je er een paar geproefd hebt dan weet je: je wilt ze allemáál. Chi Ho staat hier achter de bar, geloof ons: koning. Last but not least: er is een heerlijk terras. Nog één laatste Cityguys pro-tip: op de kaart staan Mussels. Spicy. Lekker. Neem die altijd.

Calaboose

  • Oudedijk 273, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Calaboose Rotterdam

NY Base­ment in Hotel New York

Op een van de meest legendarische locaties van de stad kun je dus ook behoorlijk legendarische cocktails drinken. Deze cocktailbar is enorm en daarom perfect voor als je met een wat groter gezelschap bent en toch intiem cocktails wilt drinken. In deze bar kies je van de kaart fantastische cocktails, samengesteld door (onder andere) bartender Jordy. De old fashioned (€14) is hier perfect, maar kies gerust alle drankjes van de kaart en bestel er wat bites bij. Aan de bar hangen is hier echt een puur genot.

NY Basement

  • Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Als je nu na al deze tips nog steeds zoiets hebt van “Ken je bek niet verder open, hoezo moeten die cocktails zo bloedverziekend duur zijn dan?” dan hebben we gewoon een andere oplossing voor je. Op de Hoogstraat vind je BARRELPROOF Boutique, een prachtige zaak waar je alles kan kopen om je eigen cocktails te maken voor thuis. Maar wij hangen liever aan een van deze heerlijke bars. Cheers!

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!