De beste restaurants van Rotterdam: van for nam tot fine dining
Rotterdam is de stad waar je ’s middags een Brammetje van Bram Ladage pakt en je ’s avonds de beste sterrendiners kunt eten. Met daar tussen eethuizen van elke nationaliteit en tegen hoge en lage prijzen. Waar je vele verschillende soorten for nam (buikspek) kunt halen, voor of ná een kleine borrel. Dit zijn onze favoriete plekken om te eten in 010.
Mies Rotterdam (bij Morgan & Mees)
De daghap bestaat weer! Mies is het bewijs, dagelijks heb je een andere daghap. Die kun je hier aan de bar eten, of in het restaurant. Het mooie is dat ze eigenlijk altijd geopend zijn. Dus ook op maandag, als bijna alle zaken in de buurt gesloten zijn. Top! Als je uitgebreider wilt eten kan dat trouwens ook, chef Lucas Jeffries serveert ook een 3, 4 of 5 gangendiner. Naast de wijnen kun je hier ook een goeie cocktail pakken, wij tippen de Naked & Famous en Tommy’s Margarita.
Osteria Vicini
In Kralingen voelt Osteria Vicini als thuiskomen. Is ook niet zo gek, na al die bezoeken tijdens de lunch van JP. Het zit er 's avonds altijd vol, maar wij komen vooral voor de lunch. Voor zo'n 90% van de tijd gaan we voor de panini bistecca en voor de afwisseling kiezen we de panini pollo met kip. Met een Crodino on the side, er moet tenslotte nog gewerkt worden.
Platgeslagen langoustine. Lekker. Wel een foto uit het tijdperk dat JP nog geen goede camera op zijn telefoon had.
Putaine
Een restaurant dat net zo lekker rebels is als de naam doet vermoeden. "Zusje" van restaurant Héroine, waar we helaas nog niet eerder aten. Bij Putaine eet je aan het water in Katendrecht in een prachtige zaak. De gerechten zijn stuk voor stuk geweldig en de wijnkaart is gevaarlijk goed. Ook als je van cocktails houdt moet je hier zijn, één van onze favoriete bartenders is Helder Fortes Silva en hij maakt ze hier voor je klaar. Zowel voor lunch als diner altijd een goed idee!
Hung Kee
Een icoon aan de Witte de With. Mensen die een restaurant uitzoeken op de sfeer kunnen stoppen met lezen en naar de volgende tip. Hier kom je voor de for nam met chow mein (buikspek, babi pangang, noem het zoals je wilt) en de inktvis peper zout droog met witte rijst (kun je ook bestellen als kip peper zout droog). Alcohol serveren ze niet, dus neem lekker een fernandes om de sambal te blussen, die is namelijk ook geweldig.
Vroeger noemden we Hung Kee "de nachtchinees , maar sinds een aantal jaar zijn ze 's nachts helaas niet meer open.
Hung Kee
- Witte de Withstraat 61B, Rotterdam
Restaurant Fred
Twee sterren en toch geen poespas. FRED is Rotterdamse luxe op z’n best: strak en smaakvol. En met Fred Mustert die op z'n Rotterdams steevast komt vragen "of het een beetje binnen te houden is". Zorg dat je de tijd hebt, zodat je het meest uitgebreide menu kunt kiezen. Al is 'even snel' lunchen hier ook een aanrader. Iets minder smaken, maar wel betaalbaarder. Wijnen en het eten zijn altijd geweldig, Fred heeft 2 sterren en 17,5 koksmutsen bij Gault Millau en hoort altijd in de Top 10 van de Lekker 500. Tip van ons: ga hier altijd voor de kaas.
De 'nieuwe' locatie van het restaurant hebben we nog niet geprobeerd, dus het wordt wel weer eens tijd voor een bezoekje.
Eten en daten in Rotterdam op andere plekken? Laat ons weten waar we moeten zijn via onze Instagram!
Bij de Bruin
Je denkt: op de Oude Binnenweg met kroegen als Melief Bender, Sijf en Café Timmer kom je voornamelijk voor bier. Maar vergis je niet want bij Bij de Bruin kun je goed terecht voor een intiem diner. Deze voormalige kroeg is door Patrick de Bruin en Miquel Mohamedjar omgetoverd tot een stijlvole gastrobar. Hier eet je bijvoorbeeld een hele goede carpaccio van huisgerookte eendenborst met twee kleuren wortel, rode wijn sjalot & zure mayonaise. Maar ook de steak tartare is een echte aanradert. Kun je daarna altijd nog een borrel drinken!
Bij de Bruin
- Oude Binnenweg 140A, Rotterdam
- Oude Binnenweg 140a, Rotterdam