Spring naar inhoud
Zoeken
Haagsman bij De Pui

Brouw­er­i­jen & Proe­flokalen in Rotterdam

Matthijs HaagsmanJP Schaddé van DoorenMatthijsJP

Als je ons een beetje kent weet jij dondersgoed dat wij regelmatig in een goudgele rakker happen of een gele kanarie vangen. Kortom wij lusten wel een biertje. En jij waarschijnlijk ook, anders had je dit artikel nu niet lopen te lezen. Daarom vertellen wij je met groot genoegen waar je in Rotterdam het beste bier kunt drinken. Cheers!

Proe­flokaal De Pui

De Cityguys-sticker op de klapdeur verraadt dat wij hier graag komen. Robèr Willemsen (bekend van Melief Bender en Muller&Co) nam een tijd geleden de Pui over en sindsdien schenkt kastelein Maurits hier graag een biertje voor je in. De Pui schenkt mooie speciaalbieren en meer verschillende Jenevers dan wij kunnen drinken in een weekend. Hier kun je dus gerust een kopstoot uitdelen zonder ruzie te krijgen!

Proeflokaal De Pui

 • Oostzeedijk Beneden 221, Rotterdam
 • Oostzeedijk Beneden 221A, Rotterdam
Tell me more
Haagsman bij De Pui

Kaapse Brouw­ers

Deze gasten gaan heel lekker met hun eigen gebrouwen craftbeer. Wanneer je het proeflokaal van Kaapse Brouwers in de Fenix Food Factory binnenstapt komt de hopgeur je tegemoet. Hier drink je zoals ze zelf zeggen ‘Het beste Rotterdamse bier van de wereld’. De bieren hebben namen als Karel, Harrie en Carrie dus daar wordt er verder normaal over gedaan. Naast eigen brouwsels hebben ze een wisselend aanbod met maar liefst 30 tapkranen.

Kaapse Brouwers

 • Veerlaan 19D, Rotterdam
 • Veerlaan 19D, Rotterdam
Tell me more
Steven bij Kaapse Brouwers

Kaapse Maria

Dit is het kleine sexy zusje van de Kaapse Brouwers in het centrum. Niet zo rauw als op de kaap maar zeker niet minder lekker. Hier weten ze het perfecte gerechtje te serveren naast jouw Kaapse Harrie of Karel.

Kaapse Maria

 • Mauritsweg 52, Rotterdam
 • Mauritsweg 52, Rotterdam
Meerrrr info
Kaapse Maria

Mooie Boules

Ook als gewone Rotterdammert zonder franse tongval kun je genieten van petanque met een pilsje in je hand. Bij Mooie Boules hebben ze die combinatie tot in perfectie uitgevoerd. Hier overigens geen coq au vin of escargots op de kaart, hier eet je van een Indonesische saté tot een Thaise hot dog. Wie gaat er nu in hemelsnaam nog bowlen?!

Mooie Boules

 • Vijverhofstraat 45, Rotterdam
 • Zeeburgerpad 3, Amsterdam
 • Zeeburgerpad, Amsterdam
Tell me more

Brew­pub Rijngoud

Deze brewpub is net als z’n grote broer Proeflokaal Reijngoud een echt no-nonsense biercafé dat houdt van echt Rotterdams. Brewpub Rijngoud vind je in de hofbogen van de voormalige hofpleintreinlijn. Hier serveren ze meer bieren dan Guus kedeng kedeng kan zingen. Naast 24 bieren van de tap en meer dan 200 van de fles zijn ze hier ook heel goed in speciale exemplaren uit blik. En alsof dat al niet genoeg is brouwt Reijngoud hier ook nog z’n eigen bier. Kortom, voor een zowel een echt Rotterdams speciaalbier als een halve liter pilsbier zit je hier wel goed. Mocht je trek krijgen van al dat pils, geen zorgen hier serveren ze hele fijne langzaam gegaarde spare ribs, een patatje pulled pork of een onvervalsde Rotterdamse kipsalon!

Brewpub Reijngoud

 • Vijverhofstraat 10, Rotterdam
Meerrrr info
Brewpub Reijngoud

Sijf

Dit is het meest traditionele bar uit deze lijst. In 1998 liet Karel Rietveld – nu bekend van Hopper, je weet wel van dat bakkie koffie – deze voormalige apotheek ombouwen tot een bar in art-deco stijl. Het interieur werd ontwerpen door Sijf van Zuilen, vandaar die naam. “Pillen zijn inmiddels elders verkrijgbaar, nu schenken we hier andere geestverruimende middelen” aldus de huidige uitbater Aad. Gelukkig is dat ons favoriete middel. Cityguys pro tip: Check het groene bord boven de bar. Daar vind je speciale bieren waarvan Aad maar één doos heeft ingekocht. Zo drink je altijd een speciaal biertje.

Sijf

 • Oude Binnenweg 115, Rotterdam
Tell me more
Sijf Rotterdam

Brouw­er­ij Noordt

Brouwerij Noordt is één van de tofste brouwerijen van de stad. Midden in de wijk in de voormalige brandweerkazerne van Rotterdam Noord drink je tussen de brouwketels fantastisch tapbier.
Elke vrijdagavond serveren ze hier naast je bier een burger van de smoker voor €8,50,-

Brouwerij Noordt

 • Zaagmolenkade 46, Rotterdam
Tell me more
Brouwerij Noordt

De Swarte Leeuw

Wij moeten opbiechten dat wij bij mooi weer graag neerstrijken op het terras van De Swarte Leeuw. dit proeflokaal is gevestigd in het oudste gebouw van de stad, de Laurenskerk.

De Swarte Leeuw

 • Grotekerkplein 27, Rotterdam
Tell me more

Waar kun je als bier­sex­ueel nog meer aan je trekken komen?

Er zijn in de stad nog tal van plekken waar je ook een mooi pilsje kunt pakken. Ga voor een berg Belgische bieren naar Belgisch biercafé Boudewijn op de Nieuwe Binnenweg. Ben je meer in een vrijmibo-vibe? Ga dan naar De Gele Kanarie, de naam alleen al is fantastisch! Gele kanarie, Rotterdams voor een biertje. Dit bier en spijs paradijs is perfect om met wat vrienden je weekend van een vliegende start te voorzien. Hou je meer van een kroeg met veel karakter afgetopt met een studentikoze sfeer? Ga dan naar Bierlokaal Locus Publicus op de Oostzeedijk. Ben je in het Oude Noorden? Ga dan naar Proeflokaal Faas en vraag Willem om iets moois voor je in te schenken.

Nog steeds dorst? Neem snel de trein naar Amsterdam daar hebben we een heuse tapmap voor je klaarliggen!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!