Spring naar inhoud
Zoeken
NRC Rotterdam Witte de With

Beste locaties op de Witte de With

JP Schaddé van DoorenJP

De Witte de With is waarschijnlijk de beroemdste straat van Rotterdam, na de Koopgoot (Beurstraverse) natuurlijk. Er is ook van alles te doen, zo veel dat wij een top 10 voor je hebben gemaakt. Met deze zaken kun je je dag en nacht vermaken op de Witte de With.

De Witte Aap

Dit is de meest voor de hand liggende spot en we kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar je moet hier een keer aan de bar hebben gehangen. Bestel een biertje en een Jägermeister, vergeet niet dat de barman er daar ook wel eentje van lust en geniet.

De Witte Aap

 • Witte de Withstraat 78, Rotterdam
Tell me more

Fri­et­bou­tique

Deze zaak is van Sammy & Pebbles, die hun peper en zout naar zichzelf hebben vernoemd. Dat vinden we mooi, net als de zaak én hun friet, die niet voor niks bij een Michelinrestaurant op de kaart staan.

Frietboutique

 • Johannes Verhulststraat 107, Amsterdam
 • Witte de Withstraat 68A, Rotterdam
 • Witte de Withstraat 68, Rotterdam
Meerrrr info
Frietboutique Rotterdam patat

Bazar

De internationale keuken van Bazar is fantastisch en de ervaring supermooi. Ze bedienen je hier met enorme dienbladen waar prachtige gerechten op voorbij komen. Voor weinig geld ook nog eens, dus dat is top.

Wereldeethuis Bazar

 • Witte de Withstraat 16, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Wijn­bar het Eigendom

Prachtige wijnen en voor elk wat wils. Ook goed eten trouwens, dus je zou alle andere zaken in deze lijst over kunnen slaan en hier een mooie fles wijn bestellen voor een avondvullend programma. Wij kiezen altijd een wat betere wijn die per glas te bestellen is, zodat we weer door kunnen naar de volgende spot.

Wijnbar het Eigendom

 • Witte de Withstraat 45B, Rotterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

NRC

In het oude gebouw van de krant, die het nodig vond om naar 020 te verhuizen, is een prachtige zaak gekomen. Hier moet je in het weekend sowieso zijn voor een drankje en een dansje, met dj’s die er altijd zin in hebben. We worden ook blij van het restaurant, dat voor slechts €32,50 een surf & turf serveert (lobster & steak). Ze hebben ook gewoon burgers overigens, voor als je minder uit wilt geven.

NRC

 • Witte de Withstraat 63, Rotterdam
Tell me more
NRC Rotterdam Witte de With

Ter Marsch & Co

Als we het over burgers hebben, dan hebben we het in Rotterdam over Ter Marsch & Co. Hoewel we ook fan zijn van Hamburg (op 94A) blijven de burgers van Pim favoriet. Welke variant eet jij het liefst?

Ter Marsch & Co

 • Witte de Withstraat 70, Rotterdam
 • Vijzelstraat 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Wun­der­bar

Officieel op de Boomgaardsstraat, maar het voelt echt alsof je gewoon op de Witte de With bent hoor. Loop hier maar even binnen voor een drankje en als je in het weekend in the mood bent voor een dansje, dan loop je naar achteren en dan kan dat ook gewoon.

Wunderbar

 • Boomgaardsstraat 71, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Eethuis Fafi

Bij Fafi moet je zijn voor broodjes. Ze hebben ook een bloedworst op de kaart staan, prima side dish vinden wij – maar daar moet je wel van houden. Beste plek om even een broodje te scoren als je onderweg bent, of van de ene bierlocatie naar de andere hopt.

Eethuis Fafi

 • Witte de Withstraat 93B, Rotterdam
Tell me more

Hung Kee

Last, maar zeker niet least onze favoriet: de nachtChinees. Veel beter dan welke doner ook, is de Hung Kee. Geen alcohol, dus perfect om even een Fanta te drinken na een avond feest. Wat je moet bestellen? We namen altijd de kip peper zout droog, maar de octopus kip peper zout droog is een nog veel beter idee. Ga met zoveel mogelijk mensen en bestel er ok een halve eend bij. Let op: met stukjes bot maar echt top.

Disclaimer: de nachtchinees heeft opeens besloten tot maximaal 11 uur open te zijn. Wij hopen enorm dat dit ooit weer verandert.

Hung Kee

 • Witte de Withstraat 61B, Rotterdam
Meerrrr info
Hung Kee Nachtchinees Rotterdam

Super­me­r­ca­do

Bij Supermercado eten wij altijd truffelfrietjes en een taco, met een cocktail of een desperados. Gigantische zaak, dus er is altijd plek. Ga daar zitten waar Danique of Rashida aan het werk zijn, dan heb je ook gezelligheid aan je tafel.

Supermercado

 • Schiedamse Vest 91A, Rotterdam
Tell me more

In de buurt

Er zit in de buurt nog veel meer, uitgebreid uit eten gaan bij VINEUM is altijd een goed idee en Feyenoord kijk je in Panenka. Natuurlijk drink je een gintonic om de hoek aan de andere kant van de straat bij café Labru. Veel plezier op deze topstraat!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!